Basın İlan Kurumu Gazetecileri Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Basın İlan Kurumu Gazetecileri Ağırladı

Basın İlan Kurumu Gazetecileri Ağırladı

Türkiye genelinde Basın İlan Kurumu Şubesinin bulunduğu illerde görev yapan gazetecilere seminer verildi.

12.06.2015 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yerel Gazeteciler BİK'in seminerinde bir araya geldi.

Basın İlan Kurumunun (BİK), şubesi bulunan illerdeki gazetelerde çalışan basın mensuplarına yönelik eğitim semineri, 9-10 Haziran 2015 tarihlerinde kurumun Kocaeli Bayramoğlu Tatil Köyünde gerçekleştirildi.

İki gün süren ve dokuz çalışma oturumunun gerçekleştirildiği eğitim seminerinin açılış konuşmasını BİK Genel Müdür Yardımcısı Yakup Karaca yaptı.

Kısa bir teşekkür konuşmasının ardından seminerin içeriği hakkında bilgi veren Karaca, katılımın yüksek olmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek tüm katılımcılara seminerin verimli ve faydalı geçmesi temennisinde bulundu.

GAZETELERE MEVZUAT DEĞİŞİKLİKLERİ ANLATILDI

Eğitim seminerinin ilk oturumunda konuşan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi, Basın İlan Kurumu Yönetim Danışmanı Prof. Dr. Metin Kazancı, Basın İlan Kurumu'nun dünü bugünü ve yarınını anlattı.

Ardından Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özdemir bir sunum yaparak gazetelerin sayfa düzeni ve bir gazetede olması gerekenleri katılımcılarla paylaştı.

Seminerin üçüncü ve dördüncü oturumunda BİK İlan Hizmetleri Müdürü İdris A. Çam, BİK İlan Hizmetleri Müdürlüğü personeli Bahadır Güneş ve Eda Pehlivan ile birlikte resmi ilan ve reklam yayınlayan gazeteler hakkında bir sunum yaparak, mevzuat değişikliklerine dair hususlarda bilgi verdi.

BİK Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş ve Şef Yardımcısı Özer Elikoğlu eğitim seminerinin beşinci ve ilk günün son oturumunda kontrol kurullarının teşkili ve görevlerini anlattı.

İLAN ve REKLAM KRİTERLERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

İkinci günde eğitim seminerin altıncı oturumunda BİK İlan Hizmetleri Müdürü İdris A. Çam, resmi ilan ve reklamlara ilişkin 67 Sayılı Genel Kurul Kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yedinci oturumda BİK Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş ve Şef Yardımcısı Özer Elikoğlu, gazetelerin kontrol ve denetleme usulleriyle ilgili bilgiler verip gazetelerin tasarımıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Daha sonra gerçekleştirilen sekizinci oturumda BİK Muhasebe Müdürü Furkan Demircioğlu ve birim şefi Fatih Albayrak resmi ilan yayını ile alakalı muhasebe uygulamaları hakkında bilgi verip basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını yanıtladı.

RESMİ İLANLAR ELEKTRONİK ORTAMDA

Son oturumda konuşan BİK Bilgi İşlem Müdürü Mahir Doğan bilişim teknolojisindeki gelişmeler ve resmi ilanların elektronik ortamda alınıp dağıtılmasına dair konular hakkında bir sunum yaptı ve Kurumun e-dönüşüme yönelik çalışmalarını katılımcılara anlattı.

Basın İlan Kurumu Basın Mensupları Eğitim Seminerinin çalışma oturumlarının sona ermesine müteakiben BİK Genel Müdür Vekili Cem Elçin seminerin kapanış konuşmasını gerçekleştirerek değerlendirmelerde bulundu.

Katılımcıların sorularını yanıtlayan Elçin, teşekkür konuşması yaptıktan sonra programa katılanlara sertifikalarını verdi. Kaynak: Batman Gazetesi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Basın İlan Kurumu Gazetecileri Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement