Basın Meslek Örgütleri Saldırıyı Kınadı - Son Dakika
Yerel

Basın Meslek Örgütleri Saldırıyı Kınadı

Basın Meslek Örgütleri Saldırıyı Kınadı

Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ve Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) yerel gazete muhabirlerine yönelik olarak gerçekleşen saldırını kınadı.

17.02.2016 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ve Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) yerel gazete muhabirlerine yönelik olarak gerçekleşen saldırını kınadı.

Aydın'da yayın yapan Denge Gazetesi'nin Nazilli Muhabiri Mehmet Ali Cintosun ve Karacasu Muhabiri Gülay Öztekin'in kırmızı ışık ihlali yapan bir ambulans şoförü tarafından saldırıya uğrayıp, darp edilmesine Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Cem Ulucan ve Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener tepki gösterdi.

Gazeteciler Mehmet Ali Cintosun ve Gülay Öztekin'e yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu söyleyen Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Cem Ulucan, "Gazeteciler olarak böylesi bir saldırının, bir kamu görevlisi tarafından gerçekleştirilmiş olmasına ayrıca üzüldük. Elbette meslektaşlarımız haklarını hukuki olarak arayacaklar. Ancak, gazetecilere saldırıların son bulmasını beklerken böylesi bir olayın yaşanması Aydın için utanç vericidir. Aydın Valisi Sayın Erol Ayyıldız başta olmak üzere yetkililerin saldırıyla ilgili vakit kaybetmeden harekete geçmesini ve gereğinin yapılmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

Ulucan, meslektaşlarına geçmiş olsun dileğinde bulunurken, dernek olarak konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

"DAYILANMAK VE EFELENMEK İLE SORUN ÇÖZÜLMEZ"

Gazetecilerin kamu görevi yaptığını ve sordukları sorulara doğru cevap verilmesi gerektiğini söyleyen Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener de, yaşanan saldırıyı kınayarak, "Görevlerini yapmaya çalışan gazetecilerin sorularına mantıklı cevap verilmesi gerekir. O görevli 'Seni ilgilendirmez' diyerek cevap veremez, polemiğe giremez herşeyden önemlisi saldırımaz. Gazeteciler herkesin hoşuna gidecek soruları sormak zorunda değil. Ambulans sürücüsü, 'Şuan hasta yok ama başka bir vakaya gidiyorum' diyebilirdi ancak saldırmakla, dayılanmakla ve efelenmekle sorun çözülmez" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Basın Meslek Örgütleri Saldırıyı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement