Basın Üzerinden Negatif Algı Oluşturulmaya Çalışılıyor - Son Dakika
Güncel

Basın Üzerinden Negatif Algı Oluşturulmaya Çalışılıyor

Basın Üzerinden Negatif Algı Oluşturulmaya Çalışılıyor

Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti.

05.12.2014 15:14  Güncelleme: 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahin, ziyarette, Türkiye'nin çok eski dostu Almanya'nın Duisburg şehriyle Gaziantep'in kardeş şehir olduğunu hatırlatarak, Pohl'a hem bölge hem de Suriyeli mültecilerle alakalı yapılan sosyal destekler konusunda bilgi verdi.

Gazetecilerin "Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği'nin aşırılıkçı grupların Gaziantep'teki Suriyeli muhalefetinin binalarına saldırı düzenleyebileceğine" ilişkin sorusuna Şahin, Gaziantepli yöneticiler olarak bu tür haberlerden rahatsız olduklarını belirtti.

Özellikle negatif algı oluşturmasının şehrin dinamikleri üzerinden ticari, sanayi, kütür ve turizm hayatı üzerinden olumsuz etkiler yarattığına dikkat çeken Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Basın üzerinden böyle bir negatif algı oluşturmadan daha çok eğer ellerinden bir bilgi varsa bunu bizim kendi istikbari bilgilerimiz ve emniyet gücümüzle çok rahat paylaşabilirler, ki bizdeki bilgiye göre de böyle somut bir şey olmamasına rağmen bu tür basın üzerinden negatif algı oluşturuluyor. Bundan rahatsız olduğumuzu söyledik. Sayın Büyükelçimizde Almanya'nın bu konuda çok hassas olduğunu vatandaşlarını bilgilendirirken de kullandıkları kelimelere çok dikkat ettiklerin söyledi. Bizim hassasiyetimizi de anladığını söyledi, bende kendine çok teşekkür ediyorum."

TÜRKİYE SON DERECE GÜVENLİ BİR SEYAHAT ÜLKESİ

Büyükelçisi Eberhard Pohl de Türkiye'ye gelecek Alman vatandaşlarını çok dikkatli bir şekilde bilgilendirmeye çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'nin son derece güvenli bir seyahat ülkesi olduğunu vurgulayan Pohl, Alman vatandaşlarına Gaziantep şehrine rahatlıkla seyhat edebileceklerini dile getirdi.

Gaziantep'e çok güzel olduğunu ve Alman vatandaşlarına buraya gelmemeleri noktasında herhangi bir uyarıda bulunmadıklarını dile getiren Pohl'a Başkan Şahin, "Dostluk da budur zaten zor zamanda birlikte olabilmek" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Basın Üzerinden Negatif Algı Oluşturulmaya Çalışılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement