Başiskele Belediyesi'nden Çevre Bilinci Semineri - Son Dakika
Yerel

Başiskele Belediyesi'nden Çevre Bilinci Semineri

Başiskele Belediyesi\'nden Çevre Bilinci Semineri

Çevre bilinci ve geri dönüşümün önemini küçük yaştan itibaren kazandırmayı amaçlayan Başiskele Belediyesi, özellikle ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlediği eğitim seminerlerinden bir yenisini Levent Kırca-Oya Başar İlkokulu'nda gerçekleştirdi.

06.03.2013 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre bilinci ve geri dönüşümün önemini küçük yaştan itibaren kazandırmayı amaçlayan Başiskele Belediyesi, özellikle ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlediği eğitim seminerlerinden bir yenisini Levent Kırca- Oya Başar İlkokulu'nda gerçekleştirdi.

Başiskele Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü, çevre kirliliği ve geri dönüşüm konusunda faydalı bilgileri ilkokul öğrencilerine anlatmaya devam ediyor. Başiskele Belediyesi Çevre Mühendisleri Şebnem Erbayri ve Ahu Uğurlu'nun görsel anlatımlarıyla ambalaj atıklarının neden evsel atıklardan ayrı toplanması gerektiği anlatılıyor. Özellikle öğrencilerin ailelerini atık kızartmalık yağları lavabolardan dökmemeleri konusunda uyarmalarını isteyen belediye yetkilileri, bu yağların 1 litresinin 1 milyon litre suyu kirlettiğini vurguluyor. Öğrencilerin bu konuda duyarlı olmalarını isteyen çevre mühendisleri, Başiskele Belediyesi'nin kampanyasından bahsederek mutfaklarından çıkan atık yağları okullarında bulunan atık yağ bidonlarında biriktirmeleri istendi.

Atık pillerin doğaya ve insan sağlığına verdiği zararlardan da bahseden mühendisler, çocukları oyuncaklarında bulunan pilleri kullanmadıkları zaman çıkarmaları, ağızlarına sürmemeleri ve çevreye atmamaları konusunda uyardı.

(UU)

06.03.2013 13: 49: 53

TSI

NNNN - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başiskele Belediyesi'nden Çevre Bilinci Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement