Başiskeleli Miniklere Geri Dönüşüm Aşılanıyor - Son Dakika
Yerel

Başiskeleli Miniklere Geri Dönüşüm Aşılanıyor

Başiskeleli Miniklere Geri Dönüşüm Aşılanıyor

"Geri dönüşüm için aranıyor" yazılı geri dönüşüm malzemelerinden oluşan sevimli çizgi karakterler sayesinde minikler geri dönüşüm malzemelerini çizgi karakteri olarak tanıyor.

26.11.2012 13:24  Güncelleme: 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başiskele Belediyesi'nin yeni projesiyle hazırlanan ve okullarda bilgilendirmesi yapılan

"Geri dönüşüm için aranıyor" yazılı geri dönüşüm malzemelerinden oluşan sevimli çizgi karakterler sayesinde minikler geri dönüşüm malzemelerini birer çizgi karakteri olarak tanıyor.

Başiskele Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde bir süredir uyguladıkları okullarda geri dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor. Geri dönüşümün malzemelerinin yeniden kazandırılmasını aşılamak için önce çocuklar diyen Başiskele Belediyesi, yeni projesiyle doğa ve çevrenin korunması için geri dönüşümle kazanılabilecek atıkların geri toplanmasını sağlıyor. Bu sayede tekrar kullanılabilir atıkların değerlendirilmesiyle çöp miktarı azalacak, çevre ve doğa kirlenmeyecek, atık maddelerin tekrar kullanımı ile ekonomiye katkı sağlanmış olacak.

Başiskele'de bulunan 23 okulda bilgilendirme yapan Başiskele Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ekipleri son olarak Levent Kırca- Oya Başar okulundaki ana sınıfında öğretmen ve öğrencilere bilgiler aktardı. Geri dönüştürülebilir atıkların resimlerinin bulunduğu bay cam şişe ve oğlu cam bardak, bay karton kutu, bay pet şişe, bayan kavanoz ve bayan bitkisel atık yağ karakterlerinin yer aldığı renkli broşür ve siyah beyaz broşürleri dağıttı. Geri dönüştürülebilir atıkların resimlerini eğlenceli şekilde boya kalemleriyle boyayan çocuklar böylelikle geri dönüşüm malzemelerini yakından tanımış oluyor. Onların çöp olmadığın öğrenen çocuklar bu malzemeleri ayrı kutulara atıyor. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başiskeleli Miniklere Geri Dönüşüm Aşılanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement