Başkale'de 'Demokratik Çözüm Çadırı' Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Başkale'de 'Demokratik Çözüm Çadırı' Kuruldu

Van'ın Başkale ilçesinde 'Demokratik Çözüm Çadırı' kurulurken, 19 Mart'a kadar devam edecek dönüşümlü açlık grevi başlatıldı.

15.02.2012 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Başkale ilçesinde 'Demokratik Çözüm Çadırı' kurulurken, 19 Mart'a kadar devam edecek dönüşümlü açlık grevi başlatıldı.

TAYAD-DER tarafından Cumhuriyet Caddesi üzerinde kurulan 'Demokratik Çözüm Çadırı'nın açılışına Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Başkale İlçe Başkanı Selahattin Bozkurt, Başkale Belediye Başkan Vekili Reşit Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Yağızer ve görevden alınan eski Başkale Belediye Başkanı İhsan Güler'in de aralarında bulunduğu kalabalık bir grup katıldı.

Yapılan açılışın ardından bir açıklama yapan BDP Başkale İlçe Başkanı Selahattin Bozkurt, operasyonlarla Kürt halkının iradesinin hedef alındığını öne sürdü. Bozkurt, "Halkımızın seçilmiş milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanlarımız, parti meclisi üyelerimiz ve parti çalışanlarımız tutuklanıp cezaevine gönderilmiştir. Kürt halkı coğrafyası, siyasi ve askeri operasyonlarıyla açık cezaevlerine dönüştürülmüştür" dedi.

Görevden alınan eski Belediye Başkanı İhsan Güler ise, Kürt halkına açlık grevine girmekten başka bir çözüm yolu bırakılmadığını belirterek, "Başkale'de açılışını yaptığımız bu Demokratik Çözüm Çadırı çözümü hedeflemektedir. AK Parti'nin çözümlülük politikaları iflas etmiştir. Bu çadırlarda tartışma platformları oluşturarak daha güçlü bir çözümü nasıl ortaya çıkarabiliriz, süreci nasıl başlatabiliriz, AK Parti'nin dayattığı imha ve inkar politikalarını nasıl tasfiye edebiliriz; bu konulara eğilmek için

bu çadırları kuruyoruz. Halkımızın seçilmiş vekilleri açlık grevine girmiş. Diyarbakır zindanında süresiz açlık grevine girmiş olan milletvekilimiz Sayın Selma Irmak buna bir örnektir" diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından BDP ilçe yöneticileri öncülüğünde 25 kişinin katılımıyla açlık grevi başlatıldı. Açlık grevinin iki gün aralıklarla 19 Mart'a kadar dönüşümlü olarak devam edeceği belirtildi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkale'de 'Demokratik Çözüm Çadırı' Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement