Başkan Acar: "16 Nisan Türkiye'nin Daha Güçlü Olması İçin Bir Milattır" - Son Dakika
Yerel

Başkan Acar: "16 Nisan Türkiye'nin Daha Güçlü Olması İçin Bir Milattır"

Başkan Acar: "16 Nisan Türkiye\'nin Daha Güçlü Olması İçin Bir Milattır"

Konya’nın Derbent İlçesi Belediye Başkanı Hamdi Acar, referandum ile ilgili yaptığı değerlendirmede 16 Nisan’ın Türkiye için milat olduğunu söyledi.

17.04.2017 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Derbent İlçesi Belediye Başkanı Hamdi Acar, referandum ile ilgili yaptığı değerlendirmede 16 Nisan'ın Türkiye için milat olduğunu söyledi.

Referandumda çıkan sonuçların Türkiye'yi 2023 hedeflerine adım adım yaklaştıracağını ifade eden Başkan Acar, "16 Nisan Türkiye'nin daha güçlü olması için milattır. Hem Türkiye'de hem de Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızın çoğunluğunun Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne 'Evet' demesi, mevcut sistemin ülkemizin gelişmesine engel teşkil ettiğinin açıkça göstergesi olmuştur. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte vatandaşlarımızın tercihinin 'Evet' yönünde olması ülkedeki istikrarın süreceği anlamını taşımaktadır. 16 Nisan, artık yalnızca takvim yaprağından ibaret değildir. Türkiye tarihinde önemli bir dönüm noktası ve yükselişin simgesi haline gelen 16 Nisan'da verilen kararın ülkeye katkıları Yeni Anayasa'nın hayata geçirilmesiyle birlikte her geçen gün artacaktır. 16 Nisan belki de Türkiye'nin yeni ulusal bayramlarından biri olarak kutlanacaktır. Milletimiz, referandum öncesi ülkemizi karıştırmak isteyenlere ve Türkiye düşmanlarına en net cevabı sandıkta vermiştir. Demokrasinin vazgeçilmezi olan oylamalara "Milli İrade" damgasını vurmuştu. Bu sonuçlarla birlikte vatandaşlarımız, geçmişte ülkenin gelişimini frenleyen koalisyonları tarihe gömmüştür. Bundan sonra Türkiye, daha istikrarlı yıllar geçirecektir. İstikrarın artmasıyla birlikte, ekonomi büyüyecek, milletin refah ve huzur seviyesi artacaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da söylediği gibi bu sonuçlarla birlikte Türkiye, artık eski Türkiye olmayacaktır. Özellikle 2002 öncesinde yaşanan sıkıntıları hatırlayan milletimiz, bir daha o günlerin tekrar yaşanmayacağını bütün dünyaya ispatlamıştır" dedi.

Derbent'in Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne yüzde 69 oranında destek verdiğini hatırlatan İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar, oranın bu denli yüksek olmasının vatandaşların artık eski Türkiye'yi yaşamak istemediklerinden kaynaklandığını ifade etti. Referandum kararının alınmasıyla birlikte yeni anayasanın sağlayacağı katkılarının ilçe halkına tek tek anlatıldığını belirten Acar, sonucun alınmasında emeği geçenlere teşekkür etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Acar: '16 Nisan Türkiye'nin Daha Güçlü Olması İçin Bir Milattır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement