Başkan Ak, Ovacık Kurban Satış Alanı'nı Gezdi - Son Dakika
Genel

Başkan Ak, Ovacık Kurban Satış Alanı'nı Gezdi

Başkan Ak, Ovacık Kurban Satış Alanı'nı gezdi Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak: "Şu an da hem satıcının hem de alıcının rahat bir ortamda alışveriş yapabilmesi için tüm önlemleri aldık.

29.08.2017 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Ak, Ovacık Kurban Satış Alanı'nı gezdi

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak:

"Şu an da hem satıcının hem de alıcının rahat bir ortamda alışveriş yapabilmesi için tüm önlemleri aldık. Bu yıl ilk olarak kurban pazarında banka şubesi kurduk"

"Hayvanların tüm kontrolleri hem bizim veterinerlerimiz tarafından hem de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı veterinerleri tarafından yapılıyor. Kurbana uygun olmayan hayvanlar men ediliyor ve alandan çıkartılıyor"

"Hemen yan tarafımızda kesimhanemiz var. Burada iki ayrı hattımız mevcut. Günlük 900 büyükbaş hayvanın kesilebileceği kapasitede bir kesimhanemiz var"

ANKARA - Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK, Türkiye'nin en nitelikli kurban satış alanlarından biri olan Ovacık Kurban Satış Alanı'nı gezerek incelemelerde bulundu, kurban satıcılarını dinledi.

Keçiören Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların güvenli ve hijyenik bir ortamda alışveriş yapabilmeleri için gerekli her türlü önlemi aldı. 712 çadırın kurulduğu Ovacık Kurban Satış Alanı'nı gezen Keçiören Belediye Başkanı Ak, satıcılara hayırlı kazançlar dilerken, bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu.

İhlas Haber Ajansı muhabirine konuşan Ak, hem satıcının hem de alıcının rahat bir ortamda alışveriş yapabilmeleri için tüm önlemleri aldıklarını vurguladı. Bu yıl ilk olarak kurban pazarında banka şubesi kurduklarına değinen Ak, esnafın rahatı için alışveriş dükkanları ve lokantaların alanda hizmet verdiğini söyledi. Ak, esnafa berber hizmeti de sunduklarını belirterek, "Tıraş olmak isteyen esnafımızın en büyük sıkıntısıydı. Çünkü alana en yakın berbere gitmek için uzak mesafeler kat etmeleri gerekiyordu. Şimdi alan içinden ayrılmadan traş ihtiyaçlarını karşılamış olacaklar" ifadelerini kullandı.

"Kurbana uygun olmayan hayvanlar men ediliyor ve alandan çıkartılıyor"

Ak, henüz esnafın istediği gibi bir satımın gerçekleşmediğini ifade ederek, satışların arife ve bayramın birinci günü hareketleneceğini düşündüğünü söyledi. Vatandaşların kurban alımını ağırlıklı olarak son güne bıraktığını kaydeden Ak, "Benim tavsiyem şimdiden gelsinler, rahat rahat gezsinler ve hayvanları görsünler. Kurbanlarını almamış olanları hemen davet ediyorum. Şimdi çok daha rahat gezebilirler. Hayvanların tüm kontrolleri hem bizim veterinerlerimiz tarafından hem de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı veterinerleri tarafından yapılıyor. Kurbana uygun olmayan hayvanlar men ediliyor ve alandan çıkartılıyor. Dışarıdan da hayvan girişlerini yasaklamış durumdayız. İçerideki hayvanlar bitirilecek, onların satışları yapılacak" diye konuştu.

"Bayrama hazırız"

Bayrama hazır olduklarını, vatandaşların en iyi şekilde kurbanlarını almaları ve kesimlerini yapmaları için her türlü tedbirleri aldıklarını dile getiren Ak, "Hemen yan tarafımızda kesimhanemiz var. Burada iki ayrı hattımız mevcut. Günlük 900 büyükbaş hayvanın kesilebileceği kapasitede bir kesimhanemiz var. Vatandaşlarımız doğrudan kasaplarla anlaşıyor ve vermiş olduğu fiyat da Diyanet İşleri Başkanlığı'nın vermiş olduğu fiyatlardır. Orada da kesimlerini gerçekleştirebilecekler. O kesimhanede vatandaşlarımız kesmiş oldukları kurban etlerini yine bizim verdiğimiz poşetlere koyuyorlar. Arzu edenlere orada etlerini paylaşabilecekleri bir alan oluşturduk" şeklinde konuştu.

Ak, "Kurban Bayramı'nın huzur, kardeşlik, birlik ve beraberlik içerisinde geçmesini arzu ediyoruz. Tüm ülkemizin, milletimizin bayramını tebrik ediyorum. Ayrıca tüm İslam camiasının bayramını tebrik ediyorum. Bu bayramın bir özelliği de hac vazifesinin yerine getirilmesi. Hacda olan tüm vatandaşlarımızın da haclarının mebrur olmasını temenni ediyorum" dedi.

Başkan Ak, Ovacık Kurban Satış Alanı\'nı Gezdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Başkan Ak, Ovacık Kurban Satış Alanı'nı Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement