Başkan Akın'dan Turgutlu'ya 'Müzik okulu' sözü - Son Dakika
Güncel

Başkan Akın'dan Turgutlu'ya 'Müzik okulu' sözü

Başkan Akın\'dan Turgutlu\'ya \'Müzik okulu\' sözü

Turgutlu Belediyesi tarafından düzenlenen Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenlikleri dolu dolu geçmeye devam ediyor.

02.09.2019 10:52  Güncelleme: 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turgutlu Belediyesi tarafından düzenlenen Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenlikleri dolu dolu geçmeye devam ediyor. Şenlikler kapsamında düzenlenen Abdal Kültürleri Gecesi'nde Turgutlulu üflemeli saz ustaları zurnaları ve klarneti ile resital sunarak Turgutlu'yu müziğe doyurdu. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı'nda düzenlenen konserde bir konuşma yapan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın "Turgutlu Çetin Akın sözünü iyi bilir. Allah nasip ederse 5 yıllık süre içerisinde Turgutlu'ya müzik okulu kazandırmak istiyorum" dedi.

Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenlikleri Turgutlu'da dolu dolu kutlanmaya devam ediyor. Şenlikler kapsamında ilk olarak saat 19.00'da Eski Belediye binasında yazar Muzaffer Özdemir, mini bir konser verip, söyleşiye katılarak kitaplarını imzaladı. Günün son programı ise 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı'nda gerçekleşti. Turgutlu'nun yetiştirdiği üflemeli saz ustalarının yer aldığı ve Bozlak Bağlama grubunun da katıldığı Abdal Kültürleri Gecesi'nde Turgutlu tabiri caizse müziğe doydu. İlk olarak sahneye çıkan klarnet sanatçısı Eren Mert İlbey klarneti ile çaldığı birbirinden güzel parçalar alanda bulunanlara coşku dolu anlar yaşattı. Bozlak Bağlama grubunun seslendirdiği Türküler ile geceye ayrı bir renk katarken daha sonra sahneye sırasıyla Serdar Soğukkuyu, Işık Soğukkuyu ve Fuat İlbey çıktı. Zurna ustaları zurna şovları ile konsere gelenlere adeta müzik ziyafeti çekti.

Müzik Okulu sözü

Konser sonrası sahneye çıkan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın üflemeli saz üstatlarına çeşitli hediyeler takdim etti. Turgutlu'ya bir müzik okulu açma projesi olduğunu belirten Başkan Akın, "Bugün şenliklerimizin üçüncü gecesi. Buradaki arkadaşlarımızın hepsi Turgutlu'nun evladı ve muhteşem bir konser verdiler. Geçenlerde Subaşı Mahallesinde bir düğüne katılarak duygularımı ifade etmiştim. Burada bir kez daha söylüyorum. Subaşı Mahallesi benim için özel. Benim Turgutlu için müzik anlamında bir projem var. İnşallah bu 5 yıl içerisinde Turgutlu'muza müzik okulunu kazandıracağım. Bütün Turgutlu Çetin Akın sözünü artık biliyor. Her şey çok güzel olacak diyorduk, bundan sonra bu gece ki gibi her şey muhteşem olacak. İyi varsınız. Turgutlu sizin gibi üstatlara sahip olduğu için ne mutlu. Çok güzel bir resital sundunuz. Nefesinize, yüreğinize sağlık" dedi.

MHP'li Eski Vekilden Başkan Akın'a övgü

Konseri izleyenler arasında yer alan 25. dönem MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan'ı sahneye konuşmasını yapması için davet eden Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın'a Orhan'dan övgü dolu sözler geldi. Başkan Çetin Akın'a Turgutlu'nun evlatlarına sahip çıktığı için teşekkür eden Orhan, "Bu gece çok duygulandım. Öncelikle Turgutlu'nun sanatkar çocuklarının farkına varmayan, onları değerlendirmeyen geçmiş dönem belediye başkanlarımıza teessüflerimi iletiyorum. En büyük hayalim Turgutlu'da zurnanın icra edilmesine olanak sağlanmasıydı. Değerli Belediye Başkanımızın ağzından müzik okulu müjdesini aldık. Kendisine bu konuda teşekkür ediyorum. Ayrıca zurna için ayrı bir gece tertip eden ve Kasabamızın evlatlarına sahip çıkan Başkanımız Çetin Akın'ı tebrik ediyorum. Bu bile bu memlekete büyük hizmettir. Türk'ün kültürünün temelinde zurna vardır. Zurnanın büyük üstatları da işte burada. Turgutlu bunun farkına vardı. İnşallah devamı da gelecek diyorum" dedi.

Başkan Akın Orhan'a sözleri için teşekkür ederek 6 Eylül'e kadar sürecek olan etkinliklere davet etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Akın'dan Turgutlu'ya 'Müzik okulu' sözü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Horasan'da Hafızlık Yapan Öğrencilerle Buluştu
    11:19 Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Horasan'da Hafızlık Yapan Öğrencilerle Buluştu

    Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Ramazan İrşat Programları kapsamında Horasan'da bulunan Mustafa Gül Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda hafızlık yapan öğrencilerle bir araya geldi. Ziyarette öğrencilerle sohbet eden Müftü Can, başarılar diledi ve öneri ve isteklerini dinledi. Ayrıca, Horasan'da bulunan diğer Kur'an kurslarını da ziyaret eden Müftü Rüstem Can, teravih sohbeti yaparak gençlere çikolata ikram etti.

  • Bilecik'te Uyuşturucu Operasyonunda 1 Şüpheli Yakalandı
    11:18 Bilecik'te Uyuşturucu Operasyonunda 1 Şüpheli Yakalandı

    Bilecik Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonda 15,52 gram bonzai maddesi ele geçirildi ve 1 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Erzincan'da iki depoda yapılan aramada kaçak ürünler ele geçirildi
    11:18 Erzincan'da iki depoda yapılan aramada kaçak ürünler ele geçirildi

    Erzincan'da yapılan operasyonda, M.K. ve İ.Ö. isimli şahıslara ait depolarda yapılan aramalarda kaçak ürünler ele geçirildi. Operasyonda, 130 bin dal bandrolsüz boş makaron, 19 kg nargile tütünü, 41 bin 200 dal bandrolsüz dolu makaron, sigara sarma kağıdı, bandrolleri kesilmiş tütün ve açık kıyılmış tütün bulundu. Şüpheli şahıslar adli makamlara sevk edildi.

  • Mersin'de Sazan Sarmalı Yöntemiyle Dolandırıcılık Yapan 20 Şüpheli Tutuklandı
    11:18 Mersin'de Sazan Sarmalı Yöntemiyle Dolandırıcılık Yapan 20 Şüpheli Tutuklandı

    Mersin'de internet üzerinden sahte ilanlarla vatandaşları dolandıran ve araç almak isteyenleri 'sazan sarmalı' yöntemiyle mağdur eden 36 şüpheliden 20'si tutuklandı. Şüphelilerin organize şekilde yaptıkları dolandırıcılık sonucunda 180 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

  • Edirne'de 159 düzensiz göçmen yakalandı
    11:18 Edirne'de 159 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'de bir haftada yasa dışı yollarla yurda girdiği belirlenen 159 düzensiz göçmen yakalandı. Güvenlik güçleri denetimlerini sürdürerek göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 1'i tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Türk turizm sektörü, Rus turist sayısında rekor bekliyor
    11:18 Türk turizm sektörü, Rus turist sayısında rekor bekliyor

    Türk turizm sektörü, bu yıl Rus turist sayısında geçen yıl kaydedilen 6 milyon konuk sayısının geride bırakılacağını öngörüyor. Türkiye, özellikle 2000'li yılların başından itibaren Ruslar için en popüler tatil destinasyonu haline geldi. Rusya, geçen yıl 6 milyonu aşkın kişiyle Türkiye'ye en çok turist gönderen ülkeler arasında ilk sırada yer aldı. Türk Hava Yolları gibi firmaların yaptığı sık uçuşlarla ulaşım kolaylığı konusunda da ön plana çıkan Türkiye, turizm için büyük bir pazar olan Rusya'nın ilgisini çekmeye devam ediyor. Turizm sektörü yetkilileri, 2024'ün Türkiye için iyi bir turizm sezonu olacağını ve Alanya'nın öne çıkacağını belirtiyor.

  • Antalya'da eski elektrik santrali restore edilecek
    11:18 Antalya'da eski elektrik santrali restore edilecek

    Antalya'nın Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Antalya Şubesi'ni ziyaretinde, eski elektrik santralini de restore ederek Antalya'ya kazandıracaklarını aktardı.

  • Batı Trakya'da düzenlenen toplu iftarlar bölgedeki sosyal hayatta önemli bir rol oynuyor
    11:17 Batı Trakya'da düzenlenen toplu iftarlar bölgedeki sosyal hayatta önemli bir rol oynuyor

    Ramazan ayının başlamasıyla Batı Trakya'da yaşayan Türkler arasında düzenlenen toplu iftarlar, bölgedeki sosyal hayatta önemli rol oynuyor.

  • Kemal Tahir'in 'Devlet Ana' eseri tiyatro sahnesinde dünya prömiyerini yaptı
    11:17 Kemal Tahir'in 'Devlet Ana' eseri tiyatro sahnesinde dünya prömiyerini yaptı

    Devlet Tiyatroları Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünce, usta yazar Kemal Tahir'in 1967'de yayınlanan Osmanlı'nın kurulma sürecini anlattığı "Devlet Ana" eserinden uyarlanan tiyatro oyunu sanatseverlerle buluştu.

  • Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde hafif ticari araç devrildi, 4 kişi yaralandı
    11:17 Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde hafif ticari araç devrildi, 4 kişi yaralandı

    Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, S.A. (46) idaresindeki hafif ticari araç şarampole devrildi. Kazada sürücü ile araçtaki K.A. (79), V.Ç. (78) ve S.A. (19) yaralandı. Olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi ve yaralılar Emirdağ Devlet Hastanesine kaldırıldı.


Advertisement