Başkan Akkaya'dan Engelsiz Yaşam Merkezine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Başkan Akkaya'dan Engelsiz Yaşam Merkezine Ziyaret

Başkan Akkaya\'dan Engelsiz Yaşam Merkezine Ziyaret

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Belediyesince faaliyete açılan Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ziyaret ederek burada EKPSS için kurs alan engelli vatandaşlarla bir araya geldi.

02.04.2018 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Belediyesince faaliyete açılan Engelsiz Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek burada E KPSS için kurs alan engelli vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Akkaya'nın ziyaretine Akşehir Görmeyenleri Koruma Şube Başkanı Hüseyin Çığ ve Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel'de eşlik etti. Akşehir Görmeyenleri Koruma Şube Başkanı Hüseyin Çığ, böyle bir kursun açılmasını sağladığı için Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ile tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Akkaya, Engelsiz Yaşam Merkezi'nde Akşehir Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile engellilere özel açılan EKPSS kursunda eğitim alan kursiyerlere girecekleri sınavda başarılar dileyerek, "Engellilerimize dönük KPSS hazırlık kursumuz bugün tamamlanmış oluyor. Bu Engelsiz Yaşam Merkezimizi engelli kardeşlerimize kazandırmak bizim için önemli bir konuydu. Onların buraya gelip gitmelerine yardımcı olmak içinde 'Engelsiz Taksi' hizmetini de başlatarak ücretsiz bir şekilde hizmet vermeyi sürdürüyoruz. Bu KPSS kursunu Halk Eğitim Müdürlüğümüzün desteğiyle yaptık. Konya merkez ve ilçelerde bu tür bir kurs yok diye biliyorum. Belki başka illerde vardır ama bu kurs gerçekten çok önemli. İnşallah 22 Nisan'da Engelli kardeşlerimize dönük olarak yapılacak KPSS sınavında başarılı olup kadronuzu alarak çalışma hayatını başlamış olursunuz. Buraya emek verip geldiniz zaman ayırdınız, hocalarımızda büyük emek verdiler, onlardan da Allah razı olsun. 22 Nisandaki EKPSS sınavında başarılı olacağınızı ben yürekten inanıyorum. İnşallah sınavda başarılı olup devlet kademelerine yerleştirilirsiniz. Şu anda 5 bin kadro açığı var. İlk etapta 2 bin 500 kişi kadroya yerleştirilecek, inşallah sizde o kadrolarda Allah'ın izniyle yer alırsınız diye ümit ediyorum" dedi.

Engelliler için Çanakkale gezisi

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda engelli vatandaşlar için Çanakkale'ye bir gezi düzenleyeceklerinin altını çizerek, "Bu kurstaki ve gireceğiniz sınavdaki yorgunluğu güzel bir Çanakkale gezisiyle atmanız için bir Çanakkale gezisi düzenleyeceğiz. Kültür Müdürümüz İbrahim Öncel Bey bu gezi için hazırlıkları yapmaya başladı. Buradan özellikle Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza bir teşekkür göndermek istiyorum. Çünkü son dönemde engellerimiz için devletimizce çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Bizimde belediye olarak engelli vatandaşlarımız için yaptığımız tüm hizmet ve yatırımlar hükümetimizin desteği oluyor. Allah onlardan razı olsun, güçlerine güç katsın. Ben şahsım adına önce tüm kursiyerlerimize ve emeği geçen öğretmenlerimize, Halk Eğitim Merkezi Müdürümüze, Kültür Müdürümüze ve burada çalışan belediyemizde görevli arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tekrar sınava girecek tüm engelli vatandaşlarımıza sınavlarda başarılar diliyorum" diye konuştu.

EKPSS sınavı için açılan kursa katılan engelli vatandaşlarda Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya'ya bu kursu açtığı için teşekkür ederek, Engelsiz Yaşam Merkezi'nin ve Engelsiz Taksi'nin kendilerinin karşılaştığı birçok güçlüğü ortadan kaldırdığını söylediler. Başkan Akkaya ve beraberindekiler, daha sonra kursiyerlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Akkaya'dan Engelsiz Yaşam Merkezine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement