Başkan Aktaş, Film Setinde Mpt-76'yı Test Etti - Son Dakika
Güncel

Başkan Aktaş, Film Setinde Mpt-76'yı Test Etti

Başkan Aktaş, Film Setinde Mpt-76\'yı Test Etti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, özel kuvvetlere bağlı bordo bereli askerlerin terör örgütlerine yaptığı operasyonları konu alan ve çekimleri Suriye Afrin'de başlayıp, Bursa'nın İnegöl ilçesinde devam eden 'Bordo Bereliler Afrin' filminin setini ziyaret etti.

17.01.2018 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yönetmen Erhan Baytimur ve oyuncularla sohbet edip, çekimlerin bir bölümünü izleyen Başkan Aktaş, ilk kez bu filmde kullanılan Milli Piyade Tüfeği MPT-76'yı da inceleme fırsatı buldu. Başkan Aktaş, 42 NATO testini de geçen dünyadaki tek tüfek olan MPT-76 ile atış yaparken, "Bu açıkçası bir devrim. Yıllarca bu konuda dışa bağımlı olan Türkiye'nin bugün söz sahibi olması ülkenin geldiği noktanın göstergesi" dedi.

Senaristliğini Coşkun Gündoğdu ile Ayça Baytimur'un, yapımcılığını Erdoğan Yaprak ile Ali Ertem'in, yönetmenliğini ise Erhan Baytimur'un yaptığı Bordo Bereliler Afrin filminin çekimleri Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, büyük bir bölümü İnegöl ilçesindeki Yenice Göleti'nin hemen yanındaki Doğa Sporları ve Turizm Merkezi alanına senaryo gereği oluşturan mülteci kampını ziyaret edip, film ekibiyle bir araya geldi. Cenk Ertan, Sedat Mert, Halil İbrahim Kalaycıoğlu, Cavit Çetin Güner, Emel Dede, Ozan Güler, Oğuz Yağcı, Kübra Dilara Çelen, Ergun Kuyucu, Gencer Güvercin, Mehmet Dindar ve Erol Yaman'ın rol aldığı filmin, çekimi devam eden bir sahnesini yönetmen Erhan Baytimur ile birlikte izleyen Başkan Aktaş, ekibin heyecanına da ortak oldu.

Filmi heyecanla bekliyorum

Bordo Bereliler Afrin filmi nedeniyle İnegöl'de heyecanlı günler yaşandığını ve bu heyecana ortak olmak için seti ziyaret ettiğini ifade eden Başkan Aktaş, "Dostum; Doğa Sporları ve Turizm Merkezi, İnegöl'ün turizm yüzü. Burada önemli faaliyetler icra ediliyor. Sivil havacılık, yamaç paraşütü başta olmak üzere önemli aktiviteler yapılıyor. Dönemimiz içinde başlayan, arkadaşlarımızın da sürdürerek geliştirdiği bu proje turizm açısından önemli bir kazanım. Bordo Bereliler Afrin filminin bu mahalde çekiliyor olması da ayrıca sevindirici ve gurur verici. Zaten ekibi daha önceden tanıyorum, tanıtım galasında burada yapılan organizasyonda beraber olmuştuk. Onların heyecanına ortak olalım istedim. İnanıyorum ve ümit ediyorum ki bu film İnegöl ve Bursa'nın da tanıtımını sağlanacak. Filmi şimdiden heyecanla bekliyorum. Özellikle güncel stratejik konu olduğu için ilgiyle takip edileceğini düşünüyorum" dedi.

MPT-76 BİR DEVRİM

Bu arada Başkan Aktaş, ilk kez Bordo Bereliler Afrin filminde kullanılan Milli Piyade Tüfeği MPT-76'yı da inceleme fırsatı buldu. Silahın teknik özellikleri hakkında bilgi alan Başkan Aktaş, 42 NATO testini de geçen dünyadaki tek tüfek olan MPT-76'yı bir devrim olarak niteledi. MPT -76 ile atış yapıp, Türkiye'nin ilk milli keskin nişancı tüfeği Bora-12'yi inceleyen Başkan Aktaş, "Bu açıkçası bir devrim. Yıllarca bu işlerde dışa bağımlı yaşamış Türkiye'nin bu konuda söz sahibi olması ülkenin geldiği noktanın göstergesi. Bunlar stratejik adımlar. Sadece silahını üretiyor olarak algılamamak lazım aynı zamanda söz sahibi oluyorsunuz. Ülkemiz lokasyon itibariyle Ortadoğu, Balkanlar, Kafkasların ortasında kritik bir noktada. Üç 3 tarafımız denizlerle çevrili. Geç kalınmış bir uygulama. Başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, tüm emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah yerli otomobil ve diğer konularda da bu işler daha da taçlanacak ve Türkiye hak ettiği yere en kısa zamanda ulaşacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Aktaş, Film Setinde Mpt-76'yı Test Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elazığ'da alacak verecek meselesi yüzünden kardeşine silahla saldırdı
    18:52 Elazığ'da alacak verecek meselesi yüzünden kardeşine silahla saldırdı

    Elazığ'ın merkeze bağlı yukarı İçme köyünde, alacak verecek meselesi nedeniyle çıkan tartışmada bir kişi, kardeşini silahla vurarak yaraladı. Olayın ardından sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralı kardeş hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise jandarmaya teslim oldu. Olayla ilgili inceleme devam ediyor.

  • Çanakkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    18:52 Çanakkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Çanakkale'de 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ilde huzur ve güven ortamı içerisinde yapılmasına yönelik Seçim Güvenliği Toplantısı, Vali İlhami Aktaş başkanlığında yapıldı. Toplantıda, seçim sürecinde herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için alınan tedbirler ve yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

  • Diyarbakır'da Balık Avı Sırasında Boğulma Tehlikesi Geçiren Şahıs Kurtarıldı
    18:52 Diyarbakır'da Balık Avı Sırasında Boğulma Tehlikesi Geçiren Şahıs Kurtarıldı

    Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde balık avlamak isterken kullandığı serpme ağı boynuna dolanan bir şahıs suya düştü. Şahsın arkadaşları tarafından kurtarıldığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Olay, dün Kocaköy ilçesindeki Ambar Çayı'nda meydana geldi. Askeri K. isimli şahıs, balık tutmak için attığı serpme ağına takılarak boğulma tehlikesi geçirdi. Şans eseri arkadaşları tarafından çaydan çıkarılan Askeri K., kurtarıldı. O anlar ise cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • 2024 İpek Yolu ve Asya Medeniyeti Forumu Kuala Lumpur'da Düzenlendi
    18:49 2024 İpek Yolu ve Asya Medeniyeti Forumu Kuala Lumpur'da Düzenlendi

    2024 İpek Yolu ve Asya Medeniyeti Forumu, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da gerçekleştirildi. Forum, Çin ile Malezya arasındaki diplomatik ilişkilerin 50. yıldönümü kutlamalarının bir parçası olarak düzenlendi. Forumun amacı, modern İpek Yolu'nun ve uluslararası bağlantıların rolünün daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve uluslararası bir takipçi kitlesine hitap etmektir. Malezya Başbakan Yardımcısı Fadıllah Yusuf, forumda yaptığı açılış konuşmasında ikili ilişkileri derinleştirme çağrısında bulundu ve Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin Malezya-Çin işbirliğinin merkezinde yer aldığını vurguladı.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı
    18:49 BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,69 artışla 9.142,40 puandan tamamladı. Mali, hizmetler, sanayi ve teknoloji endeksleri değer kazandı. Altının ons fiyatı 2.233 dolar olarak belirlendi. TCMB'nin dolar efektif kurunda artış yaşandı. Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise yükselişle 86,8 dolardan işlem gördü.

  • İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu
    18:49 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu

    İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te yerel seçim çalışmaları kapsamında Osmaneli ve Gölpazarı ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Zorlu, Bilecik Belediyesi'nde Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya ile görüştü ve Atatürk Parkı'nda vatandaşlarla sohbet etti. İYİ Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Göksel Aydın ve diğer adaylara destek isteyen Zorlu, gazetecilere 81 ilde kendi adaylarıyla seçimlere gireceklerini söyledi.


Advertisement