Başkan Aktaş Şampiyon Kurtuluşspor'u Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Başkan Aktaş Şampiyon Kurtuluşspor'u Ağırladı

Başkan Aktaş Şampiyon Kurtuluşspor\'u Ağırladı

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Süper Amatör Lig'de şampiyonluğa uzanarak İnegöl'ü Bölgesel Amatör Lig'de temsil etme hakkını elde eden Kurtuluşspor'u yemekte konuk etti.

09.05.2017 14:28  Güncelleme: 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aktaş, sarı kırmızılı sporcu, yönetici ve teknik heyetle şampiyonluğu kutladı.

Bursa Süper Amatör Lig'de başarılı bir sezon geçirerek grubunda şampiyonluğa uzanan İnegöl temsilcisi Kurtuluşspor, 2017-2018 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, elde edilen bu başarının ardından şampiyon takımı akşam yemeğinde konuk etti. Enver İnegöl Köftecisinde gerçekleştirilen yemekte Aktaş; Sarı Kırmızılı kulübün yönetici, teknik heyet ve sporcularıyla bir araya gelirken, yemeğe İnegöl'de bulunan Balıkesir Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile AK Partili meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

ÖNEMLİ BİR BAŞARI ELDE ETTİNİZ

Yemek sırasında şampiyonlukla taçlanan sezona ilişkin değerlendirmeler yapılırken, yemek sonrası Başkan Aktaş davetlilere yönelik bir konuşma yaptı. Aktaş, ilçe yöneticileri ve meclis üyeleri ile beraber Kurtuluşspor futbolcu, teknik heyet ve yönetimini misafir ettiklerini hatırlatarak Balıkesir Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın da aralarında bulunduğunu ifade etti. Sarı Kırmızılı kulübün güzel bir başarı elde ettiğine dikkat çeken Aktaş, "Ben olaya şu boyutuyla da bakıyorum; İnegöl'ün ismini duyuran, bu sporda olur, sanatta olur, ticarette olur hiç fark etmez, İnegöl'ün adını duyuran herkese biz gerçekten müteşekkir oluyoruz. İnegöl nüfusu ve ekonomisi itibariyle çok canlı ve hareket bir şehir. Bu spor hayatına da yansıyor. Futbol anlamında 2. Ligdeki İnegölspor, süper amatör kümede bu yıl 6 takımımız, 1. ve 2. Amatör kümede 10-12 takımımız… Artık sayısını takip edemediğimiz takımlarımız var. Bunların tesisleşmelerinde İnegöl Belediyesi ve ekibimin çok önemli katkıları oldu. Ve şükürler olsun başarılarda bir bir gelmeye başladı. Belki başarıya birileri sadece İnegölspor ve 2. Lig olarak bakıyor ama şu bir vaka, oynayanın da seyredenin de yönetimin de keyif aldığı bir ortam var İnegöl'de. İşi sadece futbolda da bırakmadık. Salon sporlarıyla alakalı 2. Ligde basketbol takımımız, Efeler Süper Liginde voleybol takımımız… Salon sporlarıyla alakalı 2500 lisanslı sporcumuz var Belediyespor olarak 11-12 branşta. Bunlar yılların çalışmasıyla, gayretleriyle ortaya çıktı. Belediyespor projesi önemli ve değerli bir projeydi. Allah'a hamdolsun 2009'da yaptığımız o yatırım 8 yıl içerisinde karşılığını vermeye başladı. Belediyespor voleybol takımı bu yıl Avrupa kupalarına katılmaya hak kazandı biliyorsunuz. Balkan Kupasında mücadele edeceğiz. inşallah Balkan Kupasında şampiyon olursak Challenge Cup'tan devam etme durumu söz konusu" dedi.

İNEGÖL'E BAL'DA BİR TEMSİLCİ LAZIMDI

Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek Kurtuluşspor'un kurumsal alt yapısını oluşturması gerektiğini de kaydeden Aktaş, "Büyük paralar ödeyerek hedefe koşmaktan ziyade sağlıklı bir şekilde merdivenli basamak basamak çıkmak lazım. Başarı varsa bunun muhakkak maddi manevi bir karşılığı vardır ama şunu unutmayın; başarılı olmuş kulüp içerisinde yer almak sporcusuna da yarar, hocasına da yarar, malzemecisine de yarar. Kurtuluşspor aslında birkaç yıldır bu manada sinyaller veriyordu. Bu sene de bunun karşılığını aldı. Şöyle faydası olacak, İnegöl gibi bir şehre Bölgesel Amatör Lig'de kesinlikle bir takım lazımdı. Bu manada büyük bir eksikliği doldurmuş oldunuz. Bundan sonraki süreç ne olur bilemiyorum ama Kurtuluşspor bizim tesisleşme anlamında son dönemde de özellikle belediyemizin de gayret ve destekleriyle belki birçok 3. Lig takımında olmayan imkanlara sahip. Ben sizleri kutluyorum" diye konuştu.

HİÇBİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR

Başkan Aktaş, spora belediye olarak pozitif bir ayrımcılık yaptıklarını da belirterek şöyle devam etti: "Eğer buna inanmayan meclis üyelerim ve teşkilatım olmasa bu olmazdı. Dönem dönem farklı şehirlerde görüyoruz, bu ne kardeşim spor spor spor… Bu işlere para ayır, zaman ayır şeklindeki serzenişleri. Gençlerimizi sporla eğlendirmek zaman içerisinde bize hep olumlu sonuçlar getirdi. Hiçbir şampiyonluk, hiçbir başarı tesadüf değildir. Yeter ki hedefinizi doğru koyun ve o hedef doğrultusunda çalışın. Sizi hiçbir güç o yoldan çeviremez."

3. LİG TAKIMLARINDA OLMAYAN TESİSLER SAHİBİZ

Başkan Aktaş'ın ardından Kurtuluşspor Başkanı Talha Öziş de kısa bir konuşma yaparak "Belediye Başkanımıza şampiyonluğumuz dolayısıyla düzenlemiş olduğu yemekten dolayı teşekkür ediyorum. 4 yıldır kulübün içerisindeyiz. 2 yıldır da Başkanlık görevini sürdürmekteyim. Şuanda Başkanımızın da destekleriyle birçok 3. Lig takımlarında bile bulunmayan tesislere sahibiz. Her yıl olduğu gibi İnegöl'ün büyüklüğünü bu yıl da yanımızda gördük. İnegöl sporu seven bir şehir. 4'üncü senenin sonunda da biz bir tecrübe kazanarak bunu şampiyonluğa çevirip şehrimize güzel bir başarı getirdik. Bu başarının mimarları hocalarımız, yönetim kadromuz, oyuncularımızdır. Hepsini ben tekrar buradan tebrik ediyorum. İnşallah BAL'da da iyi bir sezon geçirerek İnegöl'ün adını daha iyi şekilde duyurmak istiyoruz" ifadelerinde bulundu.

İNEGÖL BİR MARKA

Yemeğin onur konuklarından Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da bir konuşma yaparak Kurtuluşspor'lu yönetici, teknik heyet ve sporcuları tebrik etti. Yılmaz, "Ben de burada sizlerle bulunmaktan mutlu oldum. İnegöl'e taziye ziyareti için geldim. Alinur Başkanımızla da biz bir spor vesilesi ile tanıştık. Alinur Başkanımız İnegöl için bir şansı. Suyun içerisindeki insanlar bazen değişiklikleri fark edemezler. Burası benim yol aksım. İnegöl'ün değiştiğini, geliştiğini, ticareti ve sporuyla Türkiye'nin her yerinde olduğunu görüyoruz. İnegöl bir marka. Bu markada da sizlerin emeği olduğu kadar bunu yönlendiren yerel yöneticilerin emekleri var. Özellikle 2000 yılından sonra İnegöl Türkiye'de bilinen bir ilçe konumuna geldi. Başkanımıza İnegöl'e ve ülkemize kattıklarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş daha önce bir üst lige çıkılması durumunda takdim edileceğini taahhüt ettiği 15 bin lira değerindeki çeki Sarı Kırmızılı kulübün Başkanı Talha Öziş'e teslim etti. Başkan Öziş'te Aktaş'a çiçek takdim ederek tekrar teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Aktaş Şampiyon Kurtuluşspor'u Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement