Başkan Aktaş'tan Tarımda Kalite Vurgusu - Son Dakika
Güncel

Başkan Aktaş'tan Tarımda Kalite Vurgusu

Başkan Aktaş\'tan Tarımda Kalite Vurgusu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentin tarım potansiyelinin önemli bir avantaj olduğunu belirterek, tarımda sürdürülebilir gelişimi sağlarken üreticiye de katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi.

07.11.2018 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Aktaş, tarımın Bursa'nın en önemli kozlarından olduğunu belirterek, "Tarımda da kaliteyi yaşamalıyız" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Tarım A.Ş. tarafından düzenlenen 'Meyve Zararlıları İle Mücadelede Biyolojik Kriterler ve Alınacak Önlemler' konulu eğitim ve bilgilendirme programı, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Hüdavendigar Salonu'nda gerçekleştirildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, toplantıda yaptığı konuşmada, kentin değerine dikkati çekti. Bursa'nın bir tarım şehri olduğunu belirten Başkan Aktaş, "Bursa, Türkiye'nin en güzel illerinden biri. Allah vergisi birçok güzelliği bulunan kentimizin tarım potansiyeli çok değerli. Bu şehrin en önemli kozlarından biri tarımdır. Bu alanda da kaliteyi yaşamalıyız" dedi.

"TARIMDA GÜÇLÜYÜZ"

Başkan Aktaş, hızlı sanayileşmeden dolayı geçmiş dönemlerde zaman zaman tarımdan uzaklaşma olduğuna değinerek, "Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak tekrar kırsalımızı keşfetme derdindeyiz. Birkaç yıl içince kırsaldaki sıkıntıları sıfırlayacağız. Tarım, en güçlü olduğumuz alanlarımızdan. Ancak tarımda kaliteyi daha da artırmak için çalışmalarımızı yoğunlukla sürdürüyoruz" diye konuştu.

Tarımda kaliteli ve sürdürülebilir gelişimi sağlamak amacıyla yapılanları anlatan Başkan Aktaş,üreticiye her zaman katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyleyerek, "Büyükşehir Belediyesi olarak, Bursa'da tarım ve hayvancılığın daha kaliteli hale getirilmesi, verimlilik ve çiftçinin kazancının arttırılması hedefiyle Tarım A.Ş. vasıtasıyla birçok projeyi hayata geçiriyoruz. İlçe ilçe geziyoruz, ihtiyaçları ve yapılabilecek faaliyetleri değerlendiriyoruz. Bursa, zaten güzel ve bereketli bir şehir. Ancak bunu bu tür eğitimlerle bir nebze de olsa artırmayı istiyoruz" şeklinde konuştu.

Geleceğin tarımda olduğu bilincine önem verdiklerini belirten Aktaş, zaman zaman üreticilerle bir araya geldiklerini; ahududu, incir ve armut yetiştiriciliği, küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, iç ve dış pazar imkanları, ihracat stratejileri gibi birçok alanda çalışmalar gerçekleştirdiklerini de anlattı.

"GELECEK GÜZEL OLACAK"

Başkan Aktaş, Bursa'nın meyvecilikte ve meyve ihracatında önemli bir şehir olduğunu ifade ederek, "Meyve yetiştiriciliği konusunda bilinmesi ve alınması gereken önlemler var. Meyve zararlıları da bu konuların başında geliyor. Bu nedenle bu programımızın sonuçları da üreticimize yol gösterecektir. Bursa'ya olan inancım ve heyecanım, bu kenti gezdikçe daha da artıyor. Hepimiz doğru işler yaparsak gelecek çok daha güzel olacak" dedi.

Tarım A.Ş. Genel Müdürü Fetullah Bingül de konuşmasında Tarım A.Ş. olarak kentin tarımsal gelişimine katkı koymayı ve çeşitli eğitimlerle üreticiyi bilgilendirmeyi amaçladıklarını anlattı.

Bursa Tarım İl Müdür Yardımcısı Mehmet Sülün, tarımsal üretimde sağlığın önemine değinirken; Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı da kentte zirai üretimde kalitenin artmasının önemli olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından, Tarım A.Ş. Genel Müdürü Fetullah Bingül moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, panelistler çalışmalarını anlattı. Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Bitki Sağlığı Bölüm Başkanı Araştırmacı Gürsel Çetin, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden Dr Kıymet Senan Savaş, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölüm Başkan yardımcıları Doç. Dr. Nimet Sema Gençer ve Doç. Dr. Nabi Alper Kumral ile Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Senih Yazgan konuyla ilgili sunumlar yaptı. Programa akademisyenler, uzmanlar, üreticiler ve öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Aktaş'tan Tarımda Kalite Vurgusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.


Advertisement