Başkan Altan: "Payas'taki 20 Yıllık Başarımızın Sırrı, Muhtarlarla Omuz Omuza Olmamızdır" - Son Dakika
Güncel

Başkan Altan: "Payas'taki 20 Yıllık Başarımızın Sırrı, Muhtarlarla Omuz Omuza Olmamızdır"

Başkan Altan: "Payas\'taki 20 Yıllık Başarımızın Sırrı, Muhtarlarla Omuz Omuza Olmamızdır"

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, “Bir belediye başkanı hizmet yaparken yol arkadaşı muhtarlarsa başarılı olabilir.

13.10.2018 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, "Bir belediye başkanı hizmet yaparken yol arkadaşı muhtarlarsa başarılı olabilir. Bizim Payas'taki 20 yıllık başarımızın sırrı, muhtarlarımızla omuz omuza olmamızdır" dedi.

Hatay'ın Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Şehircilik Projeleri Tanıtım Toplantısı dolayısıyla Payas Külliyesi'nde Hataylı muhtarlarla bir araya geldi. Külliyeye geldikten sonra masaları tek tek dolaşarak misafirleriyle selamlaşan Altan, muhtarlarla bir süre sohbet etti. Daha sonra bir konuşma yapan Altan, muhtarları ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Bir Belediye Başkanı hizmet yaparken yol arkadaşı muhtarlar olursa başarılı olabilir. Eğer muhtarsız yola çıkarsanız başarılı olamazsınız. Çünkü her ne kadar hizmet için mahallelere gitseniz de siyasi kimlikle seçilmiş biri olarak gidiyorsunuz. Bundan dolayı muhtarlarımızın yanımızda olması gerekiyor. Bizim Payas'taki 20 yıllık başarımızın sırrı, muhtarlarımızla omuz omuza olmamızdır" ifadelerini kullandı.

Payas'ta gerçekleştirilecek projelere de değinen Altan, "E-25'ten Adana'ya giderken ve dönerken, yol kenarında 'Yeniden bir şehir kuruyoruz' diye bir sloganla karşılaşıyorsunuz. Biz 8 bin 500 konut olan Payas'ta 10 bin konut inşa ederek bu sloganı gerçekleştirmiş oluyoruz. İşte siz muhtarların burada olmasının asıl sebebi, bu projelerimizdir" diye konuştu.

"2'nci ve 3'üncü etaplarla birlikte 3 bin konut yer alacak"

Çağlalık ve Karbeyaz mahallelerinde TOKİ ile birlikte gerçekleştirdiği projelerle Payas'ta yer alan konut sayısı kadar, yeni konutların inşa edileceğini vurgulayan Altan, "Çağlalık Mahallesi'nde ilk etapta 937 konut inşa edildi. 2'nci ve 3'üncü etaplarla birlikte 3 bin konut yer alacak. Karbeyaz Mahallesi'nde ise 6 binin üzerinde konut inşa ederek iki projeyle birlikte toplam 10 bin konutu Payas'a kazandırmış olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Payas'taki konut projelerinde yatay mimarinin kullanıldığını belirten Altan, yeşile saygılı, yaşanabilecek projelere imza attıklarını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla İskenderun Demir ve Çelik'in endüstri bölgesi haline geleceğini kaydeden Altan, "Sanayi Bakanlığının da destekleriyle bu endüstri bölgesinin üretimi ve kapasitesi iki katına yükselecek. Bu yatırımlarla 10 bin insanın çalıştığı fabrikada, 20 bin insan çalışacak. Çocuklarımız, işsiz kalmayacak" diye konuştu.

Hassa Tüneli Projesi'yle boş alanların sanayiye açılacağını ve Hatay'ın gelişeceğini ifade eden Altan, "İran ve Irak ile Suriye'nin kuzeyindeki lojistik imkanların tamamı bölgemize kayacak. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun lojistik ağlarının tamamı bu yollarla Payas'a inecek. Şimdikinden birkaç kat daha büyüyecek, güçlü ve zengin bir bölge haline geleceğiz. Bu projeyle birlikte Amsterdam Limanı Hollanda için, Hong Kong Limanı Uzak Doğu için ne manaya geliyorsa, İskenderun Körfezi de Türkiye için o manaya gelecek. Yani zenginlik bölgemize doğru akarken, Hataylı hemşehrilerimin de çocukları bu bölgede çalışacak, benim insanım kazanacak" şeklinde konuştu.

AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhtarları çok sevdiğini, onun sevdiğini kendilerinin de seveceğini söyleyerek, "Biz Hatay'da 2014'ten beri Büyükşehir Belediyesi olarak çok büyük bir talihsizlik yaşıyoruz. Allah'ın izniyle 2019'da Hatay Büyükşehir Belediyesini alacağız, Hataylılar kazanacak. Daha güzel bir memlekette yaşamak hepimizin hayali, hepimizin hakkıdır" ifadelerini kullandı.

Kürsüye çıkarak konuşma yapan muhtarlar, Altan'ın Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olması için desteklerini sonuna kadar vereceklerini iletti. Daha sonra da muhtarlar Altan'a plaket takdim etti.

Toplantıya AK Parti Hatay milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Sabahat Özgürsoy ile AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler ve muhtarlar katıldı. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Altan: 'Payas'taki 20 Yıllık Başarımızın Sırrı, Muhtarlarla Omuz Omuza Olmamızdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kütahya'da Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı Başlıyor
    13:54 Kütahya'da Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı Başlıyor

    Kütahya'da düzenlenecek olan 14. Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı, 9-12 Mayıs tarihlerinde Pazartesi Pazarı Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek. Fuar, tarım ve hayvancılık sektörünün yenilikçi yüzlerini sergileyecek, sektör profesyonellerini bir araya getirecek ve son teknoloji ürünlerle tanışma fırsatı sunacak. Ziyaretçiler, dört gün boyunca geniş ürün yelpazesini keşfedebilecek ve sektördeki en son gelişmeleri öğrenebilecekler.

  • AŞTİ'de Ramazan Bayramı yoğunluğu: 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu
    13:54 AŞTİ'de Ramazan Bayramı yoğunluğu: 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu

    Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne, (AŞTİ) Ramazan Bayramı yoğunluğu sebebiyle 17 bin 662 otobüs giriş-çıkış yaparken toplamda 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu gerçekleşti. Bayram tatilini memleketlerinde veya diğer şehirlerde geçiren vatandaşlar, AŞTİ'de yoğunluk oluşturdu. Biletlerin günler öncesinden satılması nedeniyle otobüs firmaları sefer sayılarını artırırken, AŞTİ on binlerce vatandaşın uğrak noktası oldu. AŞTİ'de, yoğunluk nedeniyle tatil öncesinde ve tatil boyunca temizlik, güvenlik, trafik gibi konularda tüm önlemler artırılırken süreç boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

  • Çin'deki Kunming'deki Yangınlar Söndürüldü
    13:50 Çin'deki Kunming'deki Yangınlar Söndürüldü

    Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinin merkezi Kunming'de çıkan tüm yangınlar Pazartesi günü saat 21.56 itibarıyla söndürüldü. Jinning ilçesi orman ve çayır yangınlarını önleme merkezinden yapılan açıklamada, herhangi bir can kaybı olmadığı ve yangının nedeninin araştırıldığı belirtildi. Yangın Cuma günü Erjie kasabasının Diantou köyünde başlamıştı.

  • Artvin'de Genç, Çoruh Nehri'nde Mahsur Kaldı
    13:50 Artvin'de Genç, Çoruh Nehri'nde Mahsur Kaldı

    Artvin'in Borçka ilçesinde bir genç balık tutmak için gittiği Çoruh Nehri'nde baraj kapakları açılıp nehrin debisi yükselince köprü ayağında mahsur kaldı. Genç, çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtarıldı.

  • Çin'de Yapılması Planlanan Tren Garı Tasarımı Hijyenik Pede Benzetildi
    13:49 Çin'de Yapılması Planlanan Tren Garı Tasarımı Hijyenik Pede Benzetildi

    Çin'in Nanjing kentinde yapılması planlanan tren garı için önerilen tasarım, internet kullanıcıları tarafından hijyenik pede benzetildi. Yetkililer, tasarımın erik çiçeklerinden ilham aldığını söylese de, sosyal medya platformlarında milyonlarca kez görüntülenen başlık, tasarımın hijyenik pede benzediği yorumlarıyla dikkat çekti. Garın inşası tahminen 20 milyar yuana mal olacak ve daha önce Çin'de bazı mimari tasarımlar da benzer şekilde dikkat çekmişti.


Advertisement