Başkan Altay: "Daha Güzel Bir Türkiye'yi Gençler İnşa Edecekler" - Son Dakika
Güncel

Başkan Altay: "Daha Güzel Bir Türkiye'yi Gençler İnşa Edecekler"

Başkan Altay: "Daha Güzel Bir Türkiye\'yi Gençler İnşa Edecekler"

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi gençlere yeni ufuklar açmak ve kariyer planlamalarına katkı sağlamak amacıyla, Selçuklu Kongre Merkezinde yaklaşık 2 bin öğrencinin katılımıyla ’Selçuklu Gençlik Zirvesi’ düzenledi.

25.03.2018 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi gençlere yeni ufuklar açmak ve kariyer planlamalarına katkı sağlamak amacıyla, Selçuklu Kongre Merkezinde yaklaşık 2 bin öğrencinin katılımıyla 'Selçuklu Gençlik Zirvesi' düzenledi.

Selçuklu Gençlik Meclisi, mesleğinde iyi bir kariyere sahip uzman kişilerin bilgi ve tecrübelerinin gençlerle paylaşıldığı, 'Selçuklu Gençlik Zirvesi - İz bırakanlar' programı üniversiteli gençler tarafından büyük ilgi gördü. Selçuk Üniversitesi (SÜ) başta olmak üzere Necmettin Erbakan (NEÜ) ve Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitelerinde öğrenim gören öğrenciler bir araya geldi.

Selçuklu Kongre Merkezinde tam gün gerçekleştirilen programda siyaset, medya, sanat ve ekonomi alanında kariyer sahibi kişiler üniversite öğrencilerine deneyim paylaşımında bulundular ve başarı hikayelerini anlattı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programa, AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Selçuklu Gençlik Meclisi Başkanı Enes Koç, Selçuklu Kent Konseyi Başkanı Veli Vural ve üniversiteli gençler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Selçuklu Gençlik Meclisi Enes Koç, "Yaklaşık iki senedir gönüllü gençlik faaliyetleri sürdürüyoruz. Meclis çatışı altında konularına göre ayrılmış 7 farklı komisyonumuz aktif olarak çalışmalar yürütmektedir. El birliği ile yaklaşık 3 aydır gönüllü arkadaşlarımız, 'Selçuklu Gençlik Zirvesi' programını hazırlamak için gecesini gündüzüne katarak çalıştılar. Selçuklu Gençlik Meclisi üyelerine canı gönülden teşekkür ediyorum. Selçuklu Gençlik Zirvesini hayata geçirebilmek bizlere mutluluk veriyor. Bu güzel programa konuşmacı olarak katılan değerli konuklarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Genç arkadaşlarımızın ufkunu açacak bilgi paylaşımları ile bizlere en iyi örnekleri sundular" dedi.

Selçuklu Kent Konseyi Başkanı Veli Vural da, "Büyük medeniyetimizi ve davamızı omuzlarında hisseden gençleri tebrik ediyorum. Kent konseyleri yaptıkları çalışmalarla yerel yönetime halkın katılımını sağlamanın yanı sıra kalkınma ve kentleşmeye yönelik sosyal sorumluluk bilinciyle özellikle gençlerle birlikte çalışmanın mutluluğu içerisindeyiz. Tek amacımız yarınlara manevi değerleri güçlü, ahlaklı, farklılığın farkında olan ve bunu devam ettiren bireyler bırakabilmektir. Selçuklu Kent Konseyi olarak bir alanda değil her alanda farkındalık oluşturmak için birçok projeler hazırladık. Kurulduğu günden bu yana gençlik meclisi çatısı altında üniversiteli gençlerimizle, liseli gençlerimizle ve çalışan gençlerimizle birçok programlara imza attık" ifadelerini kullandı.

"Selçuklu gençliği için projeler üretiyoruz"

Programın hazırlanmasından dolayı Selçuklu Kent Konseyi ve Selçuklu Gençlik Meclisini tebrik eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Böyle güzel bir organizasyonu hazırladıkları için tebrik ediyorum. Selçuklu Türkiye'nin en büyük 14. ilçesi. 640 bin nüfusuyla 300 bine yakın genciyle Türkiye'nin en dinamik ilçelerinden birisi. Bizlerde Selçuklu Belediyesi olarak gençlerimize hizmet etme adına birçok proje yürütüyoruz. Bu projelerimizin merkezinde iki tesisimiz var. Ali Okutan Sosyal Tesislerimiz, adını vefat eden ilçe müftümüzden almaktadır. Diğeri Talha Bayrakçı Gençlik Merkezimiz. Bu tesisimizde 2009 yılında trafik kazasında vefat eden çalışkan bir gencimizden adını almaktadır. Kendilerini rahmetle anıyorum. Değerli ebeveynleri bir evlat kaybettiler, ama hepinizi kazandılar. Talha Bayrakçı Gençlik Merkezimiz, Bosna Hersek Mahallesinde hizmet veriyor. Üniversite öğrencilerimizin yoğun olduğu bölgede olduğundan kapasite olarak yeterli gelmiyor. Bu nedenle gençlik merkezimizi, 9 milyon bedelle yeni yapılmakta olan kapasite olarak da büyük olan mekana taşıyacağız. İnşallah yeni eğitim öğretim sezonuna yetişecek. Böylece size daha iyi imkanlarla hizmet vermeyi arzu ediyoruz. Bununla birlikte lise öğrencilerimiz için yürüttüğümüz, 'Selçuklunun Torunları Ecdadla Buluşuyor' organizasyonu kapsamında bu yıl itibariyle 30 bin gencimizi günü birlik uçak seferleriyle Çanakkale'ye götürüyoruz. Sivil toplum kuruluşlarıyla, öğrenci topluluklarıyla yürüttüğümüz bir çalışma var. Bugüne kadar 13 gençlik projesine destek verdik. Bundan sonra daha çok kültürel faaliyetler yapmayı arzu ediyoruz. Selçuklu Kongre Merkezimiz faaliyete geçti. Toplamda 18 salonumuz mevcut. Bundan sonra çeşitli programlarda daha sık bir araya geleceğiz" şeklinde konuştu.

"Daha güzel bir Türkiye'yi gençler inşa edecekler"

Gelecek adına gençlere büyük sorumluluklar düştüğünü ifade eden Başkan Altay, "1071'de Selçuklu ile başlayan Anadolu Serüveni inişli çıkışlı zamanlar. Bazen zor zamanlardan geçtik. Selçuklunun son dönemleri ki, Anadolu'nun Moğol istilasından gözyaşının en çok olduğu dönemlerden birisidir. Ama umudumuzu kaybetmedik. Selçukludan sonra Osmanlı Devleti çıktı 600 yıl boyunca tüm dünyaya adaleti, hoşgörüyü ve birlikte yaşama kültürünü anlattık. Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin kuruluşunda çok zorlu zamanlarımız geçti. Kuranın yasak olduğu, ezanın Türkçe okutulduğu zamanları gördük. Darbelerle yönetime el konulduğu zamanları gördük. Bunların hepsi bizim için bir tarihten sayfa idi. Ama sizin için yeni olan 28 Şubat sürecini yaşadık. Sizler şanslı bir dönemde yaşıyorsunuz. Türkiye'nin yükselişe geçtiği bir zamanda yaşıyorsunuz. Ama bununda bir sorumluluğu var. Türkiye artık coğrafyasında diğer ülkelere önderlik edecek bir konuma geldi. Tek zenginliğimiz gençliğimiz, insan kaynağımız. Onun için bizim için kıymetlisiniz. Sizin için ne yapsak sorumluluğumuzu yerine getirmiş olamayız. Ülkemiz için hep birlikte çok çalışmak, çok gayret etmek gerekiyor. Mazlum coğrafyada nerede bir olumsuz durum varsa onların gözü Türkiye'de. Bizden yardım bekliyorlar. Türkiye'nin geleceği bugünlerden daha güzel olacak. Bu konuda sizler sorumluluk almaya hazırsınız. Bunu 15 Temmuz akşamında gördük. Ülkemiz zora düştüğünde gençlerin inisiyatif alması gerektiğinde bu gençler ayağa kalkmasını biliyor. Ecdadından aldığı, genlerinde olan bu toprakların bize kazandırdığı vatan sevgisiyle meydanlarda gerekirse tankın önünde, gerekirse silahların önünde canı pahasına bu memleketi savunmasını biliyor. Onun için geleceğimiz daha güzel olacak inşallah. Sizler daha güzel bir Türkiye'yi inşa edeceksiniz" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından oturumlara geçildi. TRT World Haber Yayın Yönetmeni Fatih Er, Savaş Muhabiri Mehmet Akif Ersoy, Nevşehir Üniversitesi Araştırma Görevlisi Cihat Özer, Türk Tiyatro ve Sinema Oyuncusu Durul Bazan, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk kendi hayat hikayeleri ve başarı öyküleriyle gençlere deneyimlerini paylaştılar.

Selçuklu Gençlik Zirvesi, AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta'nın kapanış konuşmasıyla sona erdi. Gençlere seslenen ve önemli tavsiyelerde bulunan Usta, "Yaşam içinde biriktirmek dediğimiz bir kavram var. Bunun neyi ifade ettiğini sorduğumuzda genelde akla zaman mal, mülk ve para gibi kavramlar geliyor. Ama bunun dışında da bir şeyler biriktirmemiz lazım. Arkadaşlık, dostluk, sevgi, merhamet duygusu, başarı, başarısızlık, hayata dair notları biriktirmek gerekiyor. Gelecek yıllarınızda bugün yaptığınız biriktirmeler küçük küçük dokunuşlar olarak size fayda sağlayacaktır. Şuanda yaptığınız hatalar bile size öğretici olacaktır" dedi.

"Gelecek adına güzellikler biriktirin"

Gençlik ve zaman konusunda kendi hayat hikayesinden gençlere örnekler veren AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, "Her şeyden önce yaptığımız güzel işlerle zamanı biriktirmeliyiz. Hayat kurgusu içinde zamanı biriktirmek öldükten sonra arkamızda eserlerimiz, iyi işlerimiz ve bizi sevenler ve bu ülkeye katkı sağlayan çalışmaların olmasıdır. Sadece kendimiz için çalışmak değil sadece bugün için kendimi nasıl kurtarabilirim değil, bu ülke için bu ülkenin geleceği için ne yapabilirimin derdinde olarak bir şeyleri biriktirmeye çalışmaktır. O yüzden bugün burada olmanız tesadüfü değil. Bugünün çok önemli ve özel olduğunu bilerek buraya geldiniz. İnanın 3 ay, 3 sene veya 5 sene sonra burada duyduğunuz ve biriktirdiğiniz bir şey sizin hayatınızda bir şeye dokunacaktır. Organizasyonun hazırlanmasından dolayı Selçuklu Belediye Başkanımızı ve ekibini, Selçuklu Gençlik Meclisini tebrik ediyorum " ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir, Selçuklu, Meram ve Karatay Gençlik Meclislerinin de tanıtım stantları ile yer aldığı Selçuklu Gençlik Zirvesi, Kudüs'e gidecek 35 üniversiteli gencin belirlenmesi için yapılan kura çekimleri ile son buldu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Altay: 'Daha Güzel Bir Türkiye'yi Gençler İnşa Edecekler' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • BM Uzay İşleri Ofisi Direktörü Çin'e Yapacağı Ziyarette Çinli Uzay Yetkilileriyle Bir Araya Gelme İstediğini Belirtti
    19:19 BM Uzay İşleri Ofisi Direktörü Çin'e Yapacağı Ziyarette Çinli Uzay Yetkilileriyle Bir Araya Gelme İstediğini Belirtti

    Birleşmiş Milletler Uzay İşleri Ofisi Direktörü Aarti Holla-Maini, Çin'in uzay keşfi alanındaki başarılarından ve tüm insanlığa fayda sağlamak üzere uzay teknolojilerinden yararlanma konusunda ofisiyle yaptığı yakın işbirliğinden övgüyle bahsetti. Holla-Maini, Çin'e yapacağı ilk ziyarette Çinli uzay yetkilileri ve uzmanlarıyla bir araya gelmeyi beklediğini ifade etti.

  • Emine Erdoğan: Bitkilerle tedavi bilimsel geçerliliği olan bir yöntem halini almıştır
    19:16 Emine Erdoğan: Bitkilerle tedavi bilimsel geçerliliği olan bir yöntem halini almıştır

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, bitkilerle tedavinin bilimsel geçerliliği olan bir yöntem haline geldiğini belirtti. Emine Erdoğan, Türkiye'nin bitkilerle tedavi alanında önemli bir yere sahip olduğunu ve bu alanda yapılan araştırmaların insan hayatına büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel: Bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddiaları araştırılır ve disiplin süreci başlatılır
    19:15 CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel: Bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddiaları araştırılır ve disiplin süreci başlatılır

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, yerel seçim sürecinde bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddialarına ilişkin, bu iddiaların araştırılacağını ve gerekli disiplin süreçlerinin başlatılacağını söyledi. Yücel ayrıca, İran ve İsrail arasındaki gerilime değinerek Türkiye'nin bu durumda nasıl bir strateji izleyeceğini sordu ve Türkiye'nin Orta Doğu'da gerilimi yükseltecek politikalara karşı olduğunu vurguladı. Ayrıca, emeklilere ekonomik büyümenin yansımamasını eleştiren Yücel, asgari ücretin güncellenmesi gerektiğini belirtti. Yücel, ayrıca Adalet Bakanı'nın yeni anayasa konusunda herkesin mutabık olduğunu söylemesine karşılık, CHP'nin hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye olan bağlılığını vurguladı. Haberde ayrıca, bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddialarının araştırılacağı ve disiplin sürecinin başlatılacağı ifade edildi.

  • Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti
    19:14 Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Dinar, Edirne'nin gastronomi turizmi için çalışmalar yürütmekteydi. Cenaze törenine birçok kişi katıldı.

  • Muğla'da 13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Başladı
    19:13 Muğla'da 13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Başladı

    Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Festivalde, kuzugöbeği çorbası ikram edildi, yöresel el sanatları ve yiyecekler satışa sunuldu. Ayrıca, kuzugöbeği mantarları da satışa çıkarıldı. Festivalin açılış töreninde konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, gelecek yıllarda festivallerin devam edeceğini belirtti. Festival, 21 Nisan'da sona erecek.

  • Sea of Thieves, 40 milyon oyuncuya ulaştı ve PlayStation 5 için çıkacak
    19:10 Sea of Thieves, 40 milyon oyuncuya ulaştı ve PlayStation 5 için çıkacak

    Rare tarafından geliştirilen ve Microsoft Studios tarafından piyasaya sürülen popüler korsanlık oyunu Sea of Thieves, dünyanın dört bir yanından milyonlarca oyuncuya sahip. Oyun, yakın zamanda PlayStation 5 için de çıkacak. Sea of Thieves, 30 Nisan itibariyle PlayStation 5 için piyasaya sürülecek ve oyuncu sayısı daha da artacak. Oyun, Steam'de 39,99 dolar, Xbox Store'da 669 TL ve PlayStation Store'da 999 TL fiyatla satılıyor. Sea of Thieves'in PC sistem gereksinimleri de açıklandı.

  • Turkcell, iletişim teknolojileri sektöründe 30. yılını kutluyor
    19:10 Turkcell, iletişim teknolojileri sektöründe 30. yılını kutluyor

    Turkcell, iletişim teknolojileri sektöründe 30. yılını kutluyor. Turkcell, 30. yıla özel sürpriz GB ve dakika avantajları sunacak. Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, şirketin 30. yılını değerlendirerek, Türkiye'yi bireysel ve kurumsal anlamda dijitalleştirmek için çalışacaklarını belirtti. Turkcell'in 30. yıl kutlamaları, farklı sürprizler ve avantajlar sunacak. Abonelerin paketlerindeki GB ve dakikalar iki katına çıkarken, gençlere yönelik kampanyalar da devam edecek. Yıl boyunca sürecek reklam kampanyasının yüzü ise oyuncu Kerem Bürsin oldu. Turkcell, gelecek stratejisinde yenilikçi teknolojilere odaklanarak ülkemizin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor. Turkcell, sadece bireylere değil, kritik altyapılara da hizmet vererek geniş bir etki alanı yaratıyor. Stratejik odak noktaları arasında veri, enerji, siber güvenlik ve yapay zeka yer alıyor.

  • Yeni nesil Citroen C3 Aircross özellikleri ve satış planı
    19:09 Yeni nesil Citroen C3 Aircross özellikleri ve satış planı

    2024 yılında satışa sunulması planlanan yeni nesil Citroen C3 Aircross, tam elektrikli, hibrit ve benzinli olmak üzere 3 farklı versiyonla karşımıza çıkacak. Araç, uzun gövde tasarımıyla dikkat çekiyor ve 7 koltuklu bir opsiyon sunuyor. Citroen'in yeni marka kimliğiyle piyasaya sürülecek olan C3 Aircross, yeni logo ve ön far tasarımıyla öne çıkıyor. Motor özellikleri henüz ayrıntılı olarak açıklanmasa da, 1.2 litre üç silindirli turbo motor ve hibrit motor seçenekleri bekleniyor. Tam elektrikli versiyonun ise 154 beygirlik güç ve 400 km menzil sunması tahmin ediliyor.

  • Yandex, Türkiye'deki işletmelere haritalama çözümleri sunuyor
    19:09 Yandex, Türkiye'deki işletmelere haritalama çözümleri sunuyor

    Yandex, Türkiye'deki işletmelere haritalama, coğrafi konum ve navigasyon çözümlerini Yandex Maps API markasıyla tanıttı. Yandex Maps API, rota planlama, adres yönlendirme, navigasyon ve yer arama gibi hizmetler sunarak e-ticaret platformları, perakende zincirleri, lojistik firmaları ve diğer kuruluşlara fayda sağlıyor. Yandex Maps API'nin Türkiye'de 4 milyon aktif kullanıcısı bulunan Yandex Navigator uygulamasının temelini oluşturduğu belirtiliyor. Yandex Maps API, dünya genelinde 50.000'den fazla şirket tarafından kullanılıyor ve Türkiye'de lisanslama esnekliği ve ücretsiz kullanım seçeneği sunuyor.

  • Masterpass, 9. yıl dönümünü kutluyor: Kullanıcı ve kart sayısı açıklandı
    19:09 Masterpass, 9. yıl dönümünü kutluyor: Kullanıcı ve kart sayısı açıklandı

    Mastercard, Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve dünya geneline ihraç edilen dijital ödeme ve kart saklama çözümü Masterpass'in dokuzuncu yıl dönümünü kutluyor. Masterpass, 2024 itibarıyla 40 milyon kayıtlı tekil kullanıcıya, 70 milyon kayıtlı karta ve 4 binden fazla üye işyerine ulaşmış durumda. Türkiye'nin en büyük dijital ödeme platformu olan Masterpass, ülkedeki e-ticaret ödemelerinin üçte birini işletiyor. Ayrıca, Masterpass'in küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin dijital dönüşümüne destek olduğu ve e-ticaret altyapı sağlayıcılarıyla iş birliği yaparak KOBİ'lerin satın aldıkları e-ticaret paketlerine entegre olduğu belirtiliyor. Masterpass, kullanıcı verilerinin güvenli bir şekilde saklandığı ve yüksek güvenlik önlemleriyle muhafaza edildiği bir platform olarak öne çıkıyor.


Advertisement