Başkan Altınsoy: "Laf siyaseti değil hizmet ve eser siyaseti yürütüyoruz" - Son Dakika
Politika

Başkan Altınsoy: "Laf siyaseti değil hizmet ve eser siyaseti yürütüyoruz"

Başkan Altınsoy: "Laf siyaseti değil hizmet ve eser siyaseti yürütüyoruz"

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Aksaray Belediyesi koordinesi ve TOKİ Başkanlığının eliyle yapımında sona gelinen modern sanayi sitesi hakkında bilgiler vererek, "Laf siyaseti değil hizmet ve eser siyaseti yürütüyoruz" dedi.

22.10.2020 11:37  Güncelleme: 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Aksaray Belediyesi koordinesi ve TOKİ Başkanlığının eliyle yapımında sona gelinen modern sanayi sitesi hakkında bilgiler vererek, "Laf siyaseti değil hizmet ve eser siyaseti yürütüyoruz" dedi.

Aksaray'da sanayi esnaflarının ve vatandaşların uzun yıllardır beklediği yeni sanayi sitesi için sanayi esnafları ve oda başkanları ile birlikte görüşmeler yaparak çalışmalara 22.03.2016 tarihinde başlanıldığını aktaran AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Türkiye'de örnek proje olarak gösterilen Aksaray Belediyesi ile TOKİ iş birliğinde yapılan Yeni Sanayi Sitesi projesindeki gelişmeleri detaylı olarak aktardı. Başlattıkları yeni dönüşüm seferberliğinde esnafın rızasını ön planda tutuklarına değinen Başkan Altınsoy, "Yeni Sanayi Sitesini yaparken esnafımızı, vatandaşımızı hiçbir şekilde mağdur etmeden, onlarla el ele, omuz omuza, gönül birliği içerisinde bu dönüşüm projesini yapmak istedik. Proje sürecinde esnaflarımızın talepleri doğrultusunda ödeme planı gibi ek protokoller imzalanmıştır. Protokollerin tamamlanmasına müteakip Aksaray Belediyesi tarafından 3.000.000 metrekarelik alan için keşif, metraj, mahal listeleri dahil mimari, statik, elektrik, mekanik projeleri ile birlikte altyapı ve üstyapı projeleri 1. etap ve 2. etap olarak hazırlandı. 1. etap proje bin 951 adet dükkan ve 200 bin metrekare açık alanı olarak planlanmıştır. Aralık 2017 ile Şubat 2018 tarihleri arasında bin 951 adet dükkan için talep toplandı. Talep toplaması neticesinde dükkan yüzölçümleri revize edilerek bin 620 adet dükkan olarak projelendirilmesine karar verildi. İlimizdeki odalar ile yapılan toplantı sonucu, 200 bin metrekarelik alanın açık alancılara yeterli olmadığı tespit edilmiş ve odalar tarafından tanzim edilen açık alan talebinde bulunan esnaf listesine istinaden yaklaşık 175 bin metrekare alan TOKİ'den ekstra talep edilmiştir" diye konuştu.

"Esnaflarımızın yararına ne gerekiyorsa tüm imkanlarımızla çalıştık"

Açık alancılar için TOKİ'nin ihale dışında satış yapamayacağı, doğrudan şahıslara tapu devrinin mümkün olmadığını aktaran Altınsoy, "5393 sayılı Belediye Kanunu gereği, bedeli mukabilinde olsa dahi özel şahıslara ihale yapılmadan arsa devri yapılması söz konusu olmadığından TOKİ tarafından yaklaşık 375 bin metrekare arsanın devri Aksaray Belediyesi adına yapılamamıştır. Arsanın Ticaret Odası tarafından devri alınarak esnaflara devri planlanmış, ancak TOBB tarafından Ticaret Odası üzerinden işlem yapılmasının mümkün olmadığı bildirilmiştir. Tüm bu gelişmelere rağmen esnaflarımızın yararına ne gerekiyorsa tüm imkanlarımızla çalıştık. Nihayetinde arsanın TOKİ'den alınarak esnaflara devri için Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı devreye aldık. 10.07.2019 tarihinde TOKİ'de yapılan toplantı neticesinde, arsanın TOKİ'den alınarak esnaflara devri ile plan notları için Esnaf ve Sanatkarlar Odası üzerinden işlem yapılmasına karar verildi. Sonuç olarak yaklaşık 375 bin metrekarelik arsının TOKİ'den alınarak esnaflara devredilmesine yönelik süreci belirleyen protokolü TOKİ ile Esnaf Sanatkarlar Odası arasında imzalanmasını sağladık. Ayrıca süreç içerisinde TOKİ tarafından belirlenen arsa metrekare birim fiyatı yapılan ikili görüşmeler sonucu, 250 TL'den 175 TL'ye indirilmiştir" şeklinde konuştu.

Aksaray esnafının ve halkının kendileri için çok değerli olduğunu vurgulayan Altınsoy, "Bu süreçte Aksaray Belediyemiz üzerine düşeni fazlasıyla yapmış ve yapmaya devam etmektedir. AK Parti olarak laf siyaseti değil hizmet ve eser siyaseti yürütüyoruz. Bu yürüyüşte her türlü fedakarlığı gösteren, liderine ve ülkesine sahip çıkan milletimize karşı bizlerde sorumluluğumuzun ve yüksek ideallerimizin farkında olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gecemizi gündüzümüze katarak bir işimiz bittiğinde bir başka işe koyulmaya devam edeceğiz. Esas olanın hizmet olduğunu, hizmetin bir nimet olduğunu unutmayarak Aksaray'ımız için el ele, gönül gönüle çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Proje sürecinde yoğun emek ve mesai harcayan Milletvekilimiz Cengiz Aydoğdu'ya, Belediye Başkanımız Evren Dinçer'e ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. İş yerlerine kavuşacak olan sanayi esnafımıza yeni yerlerinin hayırlı uğurlu olmasını dilerim" dedi. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başkan Altınsoy: 'Laf siyaseti değil hizmet ve eser siyaseti yürütüyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekiler için mevlit programı düzenlendi
    11:04 Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekiler için mevlit programı düzenlendi

    Sivas'ın Zara ilçesinde, helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekiler için mevlit programı düzenlendi. BBP Zara İlçe Başkanlığı tarafından Zara Merkez Camii'nde düzenlenen mevlitte şehitler için dua edildi ve ikramda bulunuldu. Programda, Muhsin Yazıcıoğlu ve diğer hayatını kaybedenler rahmetle anıldı.

  • Türkiye 13. yerel seçimini gerçekleştirecek
    11:02 Türkiye 13. yerel seçimini gerçekleştirecek

    61 milyonu aşkın seçmenin oy kullanabileceği 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi, yarın gerçekleştirilecek.

  • Eskişehir Valisi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürü, öğrencilerle iftarda buluştu
    10:52 Eskişehir Valisi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürü, öğrencilerle iftarda buluştu

    Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürü Osman Ercan, Hızır Bey Erkek Kredi Yurtlar Kurumu Yurdu'nda kalan öğrencilerle iftarda bir araya geldi. Vali Aksoy, öğrencilerle sohbet etti ve dua ederek oruçlarını açtılar. GSB İl Müdürü Osman Ercan, Vali Aksoy'a teşekkür etti ve gençlere başarılar diledi. Buluşma, öğrencilerin Vali Aksoy ve İl Müdürü Ercan ile fotoğraf çekimiyle sona erdi.

  • Türkiye 12'nci yerel seçimini gerçekleştirecek
    10:49 Türkiye 12'nci yerel seçimini gerçekleştirecek

    61 milyonu aşkın seçmenin oy kullanabileceği 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi, yarın gerçekleştirilecek.

  • Bozüyük Belediye Başkanı Mahalle ve Dernek Ziyaretlerine Devam Ediyor
    10:49 Bozüyük Belediye Başkanı Mahalle ve Dernek Ziyaretlerine Devam Ediyor

    Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, mahallelerde gerçekleştirdiği yürüyüşler ile dernek ziyaretlerine devam ediyor. Başkan Bakkalcıoğlu, Bozüyük Kuzey Kafkasya Kültür Derneği'ni ziyaret ederek dernek başkanı ve üyeleriyle bir araya geldi. Ziyarette, Başkan Bakkalcıoğlu, görev süresi boyunca gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgi verdi ve teşekkürlerini iletti.

  • Samsun'da 31 Mart yerel seçimlerinde 1 milyon 38 bin 991 seçmen 3 bin 656 sandıkta oy kullanacak
    10:47 Samsun'da 31 Mart yerel seçimlerinde 1 milyon 38 bin 991 seçmen 3 bin 656 sandıkta oy kullanacak

    Samsun'da nüfusa kayıtlı 1 milyon 38 bin 991 seçmen, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart'ta sandık başına gidecek. 17 ilçede 3 bin 656 sandıkta oy kullanma işlemi olacak. Samsun en kalabalık ilçesi İlkadım ilçesinde ise 241 bin 747 kişi sandığa gidecek.

  • Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar'ın düzenlediği etkinlik büyük ilgi gördü
    10:45 Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar'ın düzenlediği etkinlik büyük ilgi gördü

    Samsun'un Tekkeköy Belediye Başkanı ve Yeniden Refah Partisi (YRP) Tekkeköy Belediye Başkan Adayı Hasan Togar'ın düzenlediği 'Sevdamız Tekkeköy Buluşması' binlerce kişi tarafından ilgiyle karşılandı. Togar, seçmenlerden 31 Mart'ta sandıkları patlatma sözü aldı ve Tekkeköy halkının desteğini istedi. Ayrıca, etkinlikte Ekin Uzunlar'ın performansıyla vatandaşlar coştu.

  • Mehmet Kasapoğlu: Karşıyaka Stadyumu'nun yapımı engellendi
    10:45 Mehmet Kasapoğlu: Karşıyaka Stadyumu'nun yapımı engellendi

    Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Karşıyaka Stadyumu'nun yapımının engellendiğini belirtti. Kasapoğlu, İzmir'de 3 stadyum projesiyle yola çıktıklarını ve temellerini attıklarını söyledi.

  • Düzce'de Spor Yatırımları Hızla İlerliyor
    10:44 Düzce'de Spor Yatırımları Hızla İlerliyor

    Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün girişimi ile şehirde başlatılan spor yatırımları hızla ilerliyor. TFF standartlarına uygun donatıları ile hizmete açılan Güney Spor Kampüsü'nün yanı sıra yeni dönemde Kuzey Spor Kampüsü ile Kiremitocağı Spor Vadisi de hayata geçirilecek.


Advertisement