Başkan Aras, "Bodrum'u Koruyamazsak İzmir'e, İstanbul'a Dönüşür" - Son Dakika
Politika

Başkan Aras, "Bodrum'u Koruyamazsak İzmir'e, İstanbul'a Dönüşür"

Başkan Aras, "Bodrum\'u Koruyamazsak İzmir\'e, İstanbul\'a Dönüşür"

Bodrum'da uzun yıllardır ihmal edilen sorunlar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından tek tek mercek altına alınıyor.

08.05.2019 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da uzun yıllardır ihmal edilen sorunlar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından tek tek mercek altına alınıyor. Sezondan hemen önce Bodrum'un turizm ağırlıklı tüm mahallelerine giderek esnaflarla buluşan Başkan Aras, Bodrum'da "sezonluk değil, ömürlük değişim" istediklerini söyledi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Turgutreis Mahallesi'nde esnaflarla bir araya geldi. Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt, Başkan Yardımcısı Önder Batmaz, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Belediyesi birim müdürleri, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda esnaf katıldı.

Turizm sezonu öncesinde eksikliklerin bir an önce tespit edilerek giderilmesi talimatını veren Başkan Aras, Bodrum'un turistik merkezleri ve çarşılarında uygulanacak standartların sezonluk değil, ömürlük olması gerektiğini vurguladı. Beyaz-mavi boyalı evleri, begonvilleri, güzel ve işgal edilmemiş koyları, denizi ile Bodrum'un otantik bir turizm kenti olarak yaşaması gerektiğini söyleyen Aras, "Bodrum'un en azından bugünkü haliyle kalmasını istiyoruz ki turizme hizmet edebilsin. Bunun için de özellikle esnaf vatandaşlarımızla belediyenin el ele verip çalışması gerekiyor. Alacağımız ortak kararları, çarşılarımıza getireceğimiz Bodrum standartları ömürlük olmalı. Çirkin yapılaşma, işgaliye ve hanutçuluk dönemi sona ermeli. Bodrum'u bu haliyle koruyamazsak, İzmir, İstanbul gibi bir metropole dönüşürüz ve yapmak istediğimiz her şey havanda su dövmekten öte gitmez. Kaybedecek zamanımız yok. Bodrum'un bir an önce bu konuda bir sıçrama yapması gerekiyor" diye konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, belediyenin hiçbir esnafa, hiçbir vatandaşa ayrımcılık yapmadan hizmet verdiğini ve bu şekilde bir yönetim anlayışını şiar edindiğini kaydederek, şunları söyledi;

"Meydanlarda da söyledik, bugün de söylüyoruz. Biz halkın belediyesi olacağız. Bodrum Belediyesi'nde partizanlık olmaz. Tamamen adaletli ve eşit bir yaklaşımla, hak ve hukuk ne gerektiriyorsa, öyle bir yönetim anlayışıyla çalışıyoruz. Bütün vatandaşlarımız bundan emin olsun. Bu yönetim anlayışında siz esnaf dostlarımızın ve her bir vatandaşımızın katılımı ise bizim için çok değerli."

Bodrum'da ekonominin can damarının turizm olduğunu hatırlatan Başkan Aras, "Bizim ekmek yediğimiz kapımız turizmdir. İnşaat gibi çok önemli sektörlerimiz de Bodrum'un turizm potansiyeli sayesinde gelişmektedir. Bodrum'u cazip hale getiren de yine kendine özgü değerleridir. Şayet Bodrum'da turizm biterse, biz sıradan bir metropol kentine dönüşürüz. O halde yapmamız gereken şey, ekonominin içinde bulunduğu bu sıkıntılı dönemde, sezonu en iyi şekilde geçirmek ve bunun için yapılması gerekenleri konuşmaktır" ifadelerini kullandı. Başkan Aras, özellikle işgaliye, hanutçuluk, görüntü ve gürültü kirliliği konusunda esnaflardan hassasiyet beklediğini sözlerine ekledi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, daha sonra Turgutreis özelinde yapılacak hizmetleri ve sezona yönelik alınması gereken önlemleri paylaştı. Turgutreis bölgesinde yapımı planlanan altyapı tesisi için çalışmaların sezondan hemen önce başlatılacağını kaydeden Aras, daha sonra esnafların sezon öncesinde yaşadığı sorunları ve otopark, kapalı pazaryeri, ulaşım ve metruk binaların düzenlenmesi gibi beklentilerini dinledi. Başkan Aras, yaklaşık iki saat süren toplantı sonrasında yine Turgutreis'teki Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi'nde incelemelerde bulundu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başkan Aras, 'Bodrum'u Koruyamazsak İzmir'e, İstanbul'a Dönüşür' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:52 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:37 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar
    00:48 Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar

    Yerel seçimlerde AK Parti'den CHP'ye geçen Afyonkarahisar'da çiçeği burnunda Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye binasının pek çok yerinde gizli kamera ve böcek bulunduğunu söyledi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu
    00:24 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Sosyalistler, Yeşiller ve Demokratlar (SOC) Grubu Başkanı Frank Schwabe'nin davetiyle Fransa'nın Strazburg kentine gitti. Özel, grup toplantısına katıldı, üyelerle görüştü ve eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya geldi.

  • ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi
    00:23 ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi

    ABD Başkanı Joe Biden, Pensilvanya'nın Scranton kentine yaptığı ziyarette İkinci Dünya Savaşı sırasında Pasifik harekâtında görev yapan amcasının savaş anıtını ziyaret etti. Biden, amcasının uçağının düşmesinin ardından Yeni Gine'de yamyamlar tarafından yenildiğini ima etti. Askeri kayıtlar ise uçağın Pasifik üzerinde kaybolduğunu gösteriyor.


Advertisement