Başkan Ayanoğlu'ndan Genç Sinemacılara Destek - Son Dakika
Yerel

Başkan Ayanoğlu'ndan Genç Sinemacılara Destek

Başkan Ayanoğlu\'ndan Genç Sinemacılara Destek

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, geçtiğimiz yıl yaptıkları 'Son Suikast' adlı filmle beğeni toplayan Kızıltepeli genç sinemacılardan Halil İbrahim Çevik ile Kadir Eman'a kamera hediye etti.

21.10.2013 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, geçtiğimiz yıl yaptıkları 'Son Suikast' adlı filmle beğeni toplayan Kızıltepeli genç sinemacılardan Halil İbrahim Çevik ile Kadir Eman'a kamera hediye etti.

Mardinli gençlerin imkan verildiğinde çok başarılı eserler ortaya koyabilecek yeteneğe sahip olduklarını ifade eden Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, "Gençlerimize her konuda inanıyorum. Fırsat verildiğinde başaramayacakları şey yoktur. Bunun en güzel örneği de sinemacı kardeşlerimizdir. Her türlü imkansızlığa rağmen Türkiye gündeminde de sıkça yer alan çok başarılı bir sinema filmi ortaya koydular.Şimdi de ikinci filmin çekimlerine başlamışlar. 47. Bölge adlı sinema filmi tamamlandığında çok iddialı bir eser olacağına inanıyorum. Bu genç kardeşlerimize çam sakızı çoban armağanı bir kamera hediye ettik. İnşallah bu kamerayla çok daha büyük işler başaracaklar" dedi.

Desteğinden dolayı Başkan Ayanoğlu'na teşekkür eden genç yönetmen Halil İbrahim Çevik ise, 47. Bölge adlı sinema filmini imkansızlık yüzünden tamamlayamadıklarını dile getirerek, "Zor şartlar altında sinemaya olan sevdamızdan dolayı kendi imkanlarımızla bir şeyleri başarmanın gayreti içerisindeyiz. Dokuz aydır çekimleri devam eden filmimizi imkansızlıklardan dolayı tamamlayamadık. Filmimizin şu ana kadar bizlere olan maliyeti iki bin lirayı buldu. Ama henüz tamamlanmadı. Ne resmi, ne de özel, herhangi bir kurum, ya da oluşumdan maddi destek alamadık. Sponsorluk tekliflerimiz kabul görmedi. Yardım çağrımızı karşılıksız bırakmayan Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'na verdiği destek için teşekkür ederim. Bu kamera önemli bir açığımızı kapattı. Çekimlerini yarıda bıraktığımız 47.Bölge filmini tamamlayabileceğiz" diye konuştu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Ayanoğlu'ndan Genç Sinemacılara Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement