Başkan Aydın: "Kadınlarla Dişilik Değil, Kişilik Üzerinden İlişki Geliştirilmeli" - Son Dakika
Yerel

Başkan Aydın: "Kadınlarla Dişilik Değil, Kişilik Üzerinden İlişki Geliştirilmeli"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinliklere katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Erkeklerin kadınlarla dişiliği üzerinden değil, kişiliği üzerinden ilişki geliştirmelerini öngörmeliyiz” dedi.

09.03.2015 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinliklere katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Erkeklerin kadınlarla dişiliği üzerinden değil, kişiliği üzerinden ilişki geliştirmelerini öngörmeliyiz" dedi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ilk olarak Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası'nın (BEM-BİR-SEN) Eyüp Belediyesi'nde çalışan kadınlar için düzenlediği etkinliğe katıldı. Eyüp Mihmandar Restaurant'ta düzenlenen programda, Eyüp Belediyesi çalışanı kadınlarla bir araya gelen Başkan Aydın, onların "Dünya Kadınlar Günü"nü kutladı.

"KADINLARIN SENEDE BİR GÜNÜ DEĞİL HER GÜNÜ KUTLANMASI GEREKİR"

Ardından Eyüp Haydar Akçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne geçen Başkan Remzi Aydın, burada da okul öğrencileri tarafından hazırlanan "Dünya Kadınlar Günü" programına katıldı.

Programda kürsüye gelerek bir konuşma yapan Başkan Aydın, "Bana göre kadınların ya da annelerin senede bir günü değil her günü kutlanması gerekiyor. Bizim medeniyetimizde, inanç dünyamızda kadınlarımız bizim hayatımızın yarısıdır. Varlıklara baktığımız zaman Allah'ın her şeyi erkeği ve dişisiyle çift yarattığını görüyoruz. Bu çiftlik, ikilik birbirine üstünlük değildir. Erkeğin kadına üstünlüğü yoktur, kadının da erkeğe üstünlüğü yoktur. Ancak farklılıkları vardır, bu farklılıklar zenginliktir. Hayatımızı tamamlayan her iki parçanın mükemmel şekilde bir araya gelerek ortaya güzel bir eser çıkaracağını düşünüyorum. Peygamber Efendimiz bizim için en güzel örnektir. Kendisine ilk peygamberlik verildiği zaman korkmuş bir şekilde eve gittiği zaman onu sakinleştiren, teskin eden eşidir. Kadınlar savaşlarda dahi yerlerini almışlar. İstiklal savaşında hemşirelerimiz var, Nene Hatunlarımız var, Çanakkale cephesine askerlere yardıma giden kızlarımız var. Daha sonraki süreçlerde üniversitelerde, iş sektörlerinde, her yerde kadınlar olmuştur, olmalıdır" dedi.

"DİŞİLİK DEĞİL, KİŞİLİK ÜZERİNDEN İLİŞKİ GELİŞTİRMELİ"

Başkan Remzi Aydın konuşmasında kadınların eğitiminin önemine de değindi. Kadın erkek ilişkilerinde eğitimli, ufku açık olmanın gereğinin altını çizen Başkan Aydın, "Erkeklerin ve kadınların birbirleriyle dişiliği üzerinden değil kişiliği üzerinden ilişki geliştirmelerini öngörmemiz lazım. Bunun için kişiliğimizi geliştirmemiz, ufkumuzu geliştirmemiz gerekir. Eğitimli, ufku açık, kendine güvenen, değerlerine saygılı, geleceğe güvenle bakan bireyler olmalıyız. Bu şekilde bir anne olmalıyız. Eğitimli bir annenin yetiştirdiği çocuğun da mükemmel olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Aydın: 'Kadınlarla Dişilik Değil, Kişilik Üzerinden İlişki Geliştirilmeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement