Başkan Bekir Sami Güven Genel Kurulda Konuşma Yaptı - Son Dakika
Güncel

Başkan Bekir Sami Güven Genel Kurulda Konuşma Yaptı

Başkan Bekir Sami Güven Genel Kurulda Konuşma Yaptı

TES-İŞ)Adapazarı Şubesi'nin 10. olağan genel kurulu Cumartesi günü Sapanca'daki SESOB sosyal tesislerinde yapıldı.

02.12.2013 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TES-İŞ GENEL KURULUNA ONUR KONUĞU OLARAK DAVET EDİLEN SEDAŞ YÖNETİM KURULU BAŞKANI BEKİR SAMİ GÜVEN GENEL KURULDA KONUŞMA YAPTI.

Türk-İş Konfederasyonu'na bağlı Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Adapazarı Şubesi'nin 10. olağan genel kurulu Cumartesi günü Sapanca'daki Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (SESOB) sosyal tesislerinde yapıldı. TES-İŞ Adapazarı Şubesi, SEDAŞ ve TEİAŞ, DSİ, İzgaz, İzaydaş gibi kurumlarda da örgütlü. Toplam 2 bin 200 üyesi bulunan TES-İŞ Adapazarı Şubesi'nin 10. Olağan Genel kongresi 161 delege ve onur konuklarının katılımı ve güzel bir organizasyon ile sakin bir atmosferde geçti. Kongreye TES-İŞ'in Merkez Yönetim Kurulu üyeleri yanında Türkiye'nin pekçok yerinden Şube Başkanları, sivil toplum örgütlerinin ve işyerlerinin yöneticileri ile sendika üyeleri de katıldılar. TES-İŞ Merkez Yönetim Kurulu Üyelerinden Tes-İş Genel Başkan Yardımcısı Hasan Tahsin Zengin, Genel Sekreteri Mustafa Şahin, Genel Mali Sekreter Sedat Çokol, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri İsmail Bingöl, Genel Mevzuat Sekreteri Mehmet Solak, Genel Eğitim Sekreteri Feridun Yükselir de hazır bulundular. SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven ve Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan ile TEİAŞ Grup Müdürü Hikmet Durak, TEİAŞ Yük Dağıtım Müdürü İbrahim Bal'da Genel Kurula onur konuğu olarak katıldılar.
İrfan Kabaloğlu Yeniden Seçildi
Kongre açılış konuşmasını yapan Adapazarı Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu, "Hak alma mücadelelerini sürdüren ülkemizin her noktasındaki insanlarımıza kongremizden selam gönderiyorum. Çalışma hayatında, taşeronlaşma konusunda yasal düzenlemeler ve olumlu gelişmeler bekliyoruz. Ülkemizde sağlanmaya çalışılan huzur ortamının kalıcı olmasını diliyorum. Görev süremizde yetkili olduğumuz işyerlerimizde diyalogla başarılı işlerin altına imza attık. Örgütlenmemizi ve üye sayımızı arttırdık. Sendikamıza eğitim merkezi kazandırdık. 2000 Üyemizle eğitim çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Sendika bünyesinde Kongremiz herkese hayırlı olsun" dedi. Daha sonra yapılan çalışmaları kapsayan bir sunum gösterimi yapılarak sonrasında divan oluşturuldu. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile genel kurula katılamayanların gönderdikleri mesajlar okundu.

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven Genel Kurula Hitap etti.

954 taşeron çalışanını kadroya alarak, SEDAŞ'ın hizmet kalitesini arttırmak için çok önemli bir adım daha attık diyen Güven, 'Bu başarılı tablonun gerçekleşme sürecinde büyük çaba ve emek sarfeden TES-İŞ yetkililerine sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum.'dedi.

Onur konuğu olarak kürsüye davet edilen SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, Genel Kurula seslenirken, öncelikle Genel Kurulun hayırlı olmasını diledi. Güven, TES-İŞ yöneticilerinin de büyük çabalarıyla çok kısa sürede hızlı adımlar attıklarını belirterek, SEDAŞ'ın hizmet kalitesini bir adım daha ileriye taşımak için atılan bu adımlar hepimizi sevindiren bir sonuçla noktalandı. 26 Nisan 2013'de TES-İŞ ile toplu iş sözleşmesi imzaladık. Başta 453 işçiyi ilgilendiren bu önemli anlaşma, sözleşme sonrasında daha fazla çalışanın yüzünü güldürdü. Taşeron firmalarımızda görev yapan 954 çalışanı kadrolarımıza aldık. Bu arkadaşlarımız bugün SEDAŞ ailesinin birer üyesi olarak yoluna devam etmektedir. Kısa sürede böylesine zorlu bir çalışmayı gerçekleştirmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Türkiye ye ve tüm dağıtım şirketlerine örnek bir uygulama gerçekleştirdik. Bu başarılı tablonun gerçekleşme sürecinde büyük çaba ve emek sarfeden TES-İŞ yetkililerine ise sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum.
Çalışanlarımız için temel hakları, sosyal diyaloğu ve sürdürülebilir gelişmeyi garanti etmek amacıyla attığımız bu önemli adımı başka gelişmelerle de desteklemeye devam ediyoruz.
SEDAŞ, 1897 kişilik çalışan kadrosuyla dev bir aile ve bu ailede her birey bizim için çok değerli. Çalışanlarımıza verdiğimiz önemden ötürü onların bireysel gelişimlerini destekliyor ve bu amaçla çeşitli eğitimler düzenliyoruz. TEİAŞ kampüsünde yapımını tamamladığımız Eğitim Merkezimizi hizmete aldık. Tüm personelimiz için eğitim programlarını sürdürüyoruz. SEDAŞ olarak, bu yıl içerisinde yanmaz iş kıyafetleri ve iş güvenliği malzemeleri için 3 milyon TL'lik yatırım yaptık. SEDAŞ çatısı altında görev yapan tüm arkadaşlarımız, bizlerin öz evlatlarıdır. Mavi ve Beyaz yakalı değerli mesai arkadaşlarımızın her zaman diyalog ve iş barışı içinde azimle hep birlikte büyük başarılara imza atmaya devam edeceğine inanıyorum.
Genel kurulun en iyi şekilde tamamlanmasını, yeni dönemin de hayırlı olmasını dilerim."dedi.
Tes-İş Genel Sekreteri Mustafa Şahin ise yaptığı konuşmada, "Kıdem tazminatı ve taşeron işçiler ilgili konularda işçilerin lehine gelişmeler olmalı. İşçilerin çıkarlarına aykırı hareket edilmemeli. Sağlanan haklar yönünde ülkemizin gelişmesini bekliyoruz"' şeklinde konuştu.

Şahin'den sonra kürsüye gelen Tes-İş Genel Mali Sekreteri Sedat Çokol, bir dönem yürütmüş olduğu Tes-İş Adapazarı Şube Başkanlığı'nın şu anda İrfan Kabaloğlu tarafından yapılan güzel faaliyetlerle devam ettirilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Kurumdaki birlik beraberliğe dikkat çeken Çokol, "Bu birlik ve beraberlikle bizler çok şeyleri başaracağız. Kimseyle problemimiz olmayacak. Her zaman önce işimizi yaptık. Sonra da sendikacılık görevlerimizi yerine getirdik. Bu çizgide devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından seçime geçildi.
Genel Kurula tek liste ile giren mevcut Başkan İrfan Kabaloğlu, güven tazeleyerek yeniden şube başkanlığına seçildi. Genel kurula mevcut başkan İrfan Kabaloğlu tek aday olarak girdi. Ancak Şube Sekreterliğine mevcut şube sekreteri Habip Gül ile beraber Naci Çolak da aday oldu.
Kabaloğlu'nun yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu:Şube Sekreteri Naci Çolak, Şube Mali Sekreteri Hasan Arıcı, Şube Teşkilat Sekreteri Soner Gülsün, Şube Eğitim Sekreteri Rıdvan Akın.
Denetim Kurulunda ise Zeki Gezgin, İlhan Özdemir, Şenol Seymen yer aldı.
Disiplin Kurulu Fevzi Kurt, Zeki Yalçın, Burçin Başçı olarak belirlendi.
Üst Kurul Delegeleri İrfan Kabaloğlu, Dursun Yılmaz, Ergün Karagöz, Hakan Kapankaya, Rasim Özdil, İsmail Serim, Hakan Bugan, Muammer Durmuş, Oğuz Gökmen Şahin, Nedim Sancak, Hasan Göçenler, Abdullah Ak, Mutlu Aklın ve Habip Gül isimlerinden oluşturuldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Bekir Sami Güven Genel Kurulda Konuşma Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement