Başkan Bekler, Hayvan Barınağındaki Görüntüleri Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Başkan Bekler, Hayvan Barınağındaki Görüntüleri Değerlendirdi

Başkan Bekler, Hayvan Barınağındaki Görüntüleri Değerlendirdi

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, hayvan barınağında incelemelerde bulunarak sosyal medyaya yansıyan görüntülerle ilgili açıklamalarda bulundu.

04.09.2017 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, hayvan barınağında incelemelerde bulunarak sosyal medyaya yansıyan görüntülerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Tokat'ın Turhal ilçesinde belediyeye ait hayvan barınağında bulunan köpeklerin bayram tatilinde kaderlerine terk edildiği iddiası ile sosyal medyada hayvanseverler tarafından paylaşılan görüntüler üzerine Başkan Bekler, barınakta incelemelerde bulunarak açıklamalarda bulundu. Başkan Bekler, modern bir şekilde hazırlanan barınağın henüz resmi olarak açılmadığını kaydetti.

Kurban bayramından 3 gün önce ilçede sahipsiz olarak bulunan köpeklerin hayvan barınağına alındığını ifade eden Başkan Bekler, "Şuanda hayvanların beslenmelerinde bir sorun yok. Hayvanların açık ve kapalı alanlarda kalabilecekleri yerler mevcut. Barınakla ilgili eksiklerin giderilmesi için ihale yaptık. Ameliyat, yoğun bakım, poliklinik malzemeleri ilaçlar geldi. Ufak tefek eksiklerimiz tamamlandıktan sonra Hayvan Hakları Konfederasyonu ile birlikte açılışını gerçekleştireceğiz. Sosyal medyaya düşen bir haberden dolayı bu açıklamayı yapma gereği hissettik. Sokaklardan sağlıksız hayvanları bakımları ve beslenmelerini yapmak üzere buraya toplamış olmamıza rağmen buradan birileri tarafından serbest bırakılmasını teessüfle karşılıyorum" dedi.

Kurban Bayramında hayvan barınağının kapatılıp köpeklerin terk edilip gidilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden Başkan Bekler, "Dün hayvansever arkadaşların çekim yapmalarından önce görevli arkadaşlar burada temizlik yaparak beslenmelerini yapmışlar. Burada bekleyen bir görevlimiz var. Ancak güvenlik görevlisinin 100 metre yakındaki su deposunda beklemesi gerektiği için o anda su deposunda bulunduğu sırada hayvanseverler gelmişler, görüntü çekmişler ve buradan ayrılmışlar" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Bekler, Hayvan Barınağındaki Görüntüleri Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement