Başkan Bilgin'den gazilere 'Dernek binası' sözü - Son Dakika
Yaşam

Başkan Bilgin'den gazilere 'Dernek binası' sözü

Başkan Bilgin\'den gazilere \'Dernek binası\' sözü

Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, ilçedeki gazilerin toplanıp bir arada vakit geçirebileceği bir dernek binasını kendilerine tahsis edeceklerini bildirdi.

20.09.2021 12:11  Güncelleme: 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, ilçedeki gazilerin toplanıp bir arada vakit geçirebileceği bir dernek binasını kendilerine tahsis edeceklerini bildirdi.

Başkan Bilgin, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921'de Mustafa Kemal Atatürk'e 'Mareşal Rütbesi' ile 'Gazilik' unvanının verildiği günün 100. yıldönümü olan 'Gaziler Günü' dolayısıyla ilçedeki gaziler ve ailelerine akşam yemeği verdi.

Belediyeye ait Sosyal Tesislerdeki Düğün Salonunda düzenlenen yemekte bir konuşma yapan Başkan Bilgin, vatanın bölünmez bütünlüğü için canını hiçe sayarak cepheden cepheye koşan gazilerin bu ülkenin yaşayan kutsal değerleri olduklarını ifade ederek şunları kaydetti: "Gazilerimiz medar-ı iftiharımız olmakla birlikte, vatanseverlikte ve kahramanlıkta hiç tartışmasız yaşayan en büyük örneklerdir. Gazilerimiz cephelerimizin geçilmez surları olmuş, bu toprakların bölünmez bütünlüğünde büyük pay sahipleridir. Türk milletinin övünç kaynağı olan gazilerimiz aynı zamanda tarihimizin de aynası olmuştur. Saruhanlı Belediyesi olarak, gazilerimiz ve şehitlerimizin yakınlarına layık oldukları kıymeti veriyor, onların her türlü sorun ve talepleriyle en hassas şekilde ilgileniyoruz. Bu kapsamda gazilerimizin ilçe merkezinde toplanıp sohbet edebileceği bir dernek binası ve oda sözü veriyorum. Cumhuriyet mahallesi Park sokakta önceden Halk Eğitim Merkezinin kullandığı binayı gazilerimize tahsis edeceğiz. Hayırlı olsun. Bundan sonra da bütün imkanlarımızla onların yanında ve hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize de aileleriyle birlikte huzur ve mutluluk içerisinde bir ömür geçirmelerini temenni ediyorum."

Yemeğe Gaziler ve ailelerin yanı sıra Belediye Başkanı Zeki Bilgin'in eşi Zehra Bilgin, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Baysal ve Mesut Sökmen ile eşleri, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Abacı, CHP ve İYİ Parti Kadın Kolları İlçe Başkanları ile Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Birimi Sorumlusu Aysun Helvacıoğlu da katıldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Başkan Bilgin'den gazilere 'Dernek binası' sözü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.


Advertisement