Başkan Bozkuş, Ev Toplantılarında Kadınların Sorunlarını Dinliyor - Son Dakika
Güncel

Başkan Bozkuş, Ev Toplantılarında Kadınların Sorunlarını Dinliyor

Başkan Bozkuş, Ev Toplantılarında Kadınların Sorunlarını Dinliyor

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, düzenlediği ev toplantılarında kadınların sorunlarını dinliyor.

01.09.2013 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kadın Dostu Kentler Kars Koordinatörü Gözde Baltacı, Belediye Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu Birim Sorumlusu Ruken Erdoğdu ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mürsel Avanaş ile birlikte her hafta gecekondu mahallelerinde kadınlar ile ev toplantılarında bir araya geliyor.

Başkan Bozkuş son olarak beraberindekiler ile birlikte Bayrampaşa Mahallesi'nde bir gecekondu evini ziyaret ederek evi dolduran her yaştan kadını dinledi. Evde kadınlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Bozkuş'tan öncelikli olarak eşlere ve çocuklara iş istendi. Kadınlar ayrıca Bozkuş'a içme suyu ve bazı konularda şikayet ve isteklerini de ilettiler. Başkan'a iletilen sıkıntı ve şikayetler ise beraberindekiler tarafından not edildi ve o anda belediyenin ilgili birim yetkililerine Bozkuş tarafından telefonla iletildi.

Başkan Bozkuş, göreve geldiği günden bu zamana kadar gecesini gündüzüne katarak canla başla çalıştıklarını söyledi.

Belediyede her Salı ve Perşembe günleri halk günü toplantıları düzenlediğini ve ayrıca mahalleleri de dolaşarak halkın sorunlarını dinlediklerini belirten Bozkuş, birçok projeyi hayata geçirmek içinde gece gündüz çalıştıklarını da aktardı. Gecekondu mahallerinde oturan kadınların bazı sorun ve sıkıntılarının olduğunu kabul ettiğini belirten Bozkuş, belediye tarafından yapılan çalışmalarla bu sorunları çözeceklerini kaydetti.

Gecekondu mahallelerinin genel sorunları olduğunu da kaydeden Bozkuş; "TOKİ ile birlikte Atatürk ve Bayrampaşa mahallerinden başlayarak çevre düzenlemesi ile birlikte güzel konutlar yapmaya başladık. Kars Kalesi yakınlarında bulunan gecekondular da yıkılarak yerine tarihi dokuya uygun az katlı taş evler yapılacak. Yeni kaynaktan su getirdik. Arıtma tesisini kurduk. 120 kilometrelik su şebekesini yeniledik. Daha önce günde 3 saat sular akıyordu ve arsenik oranı yüksek olduğu için içilecek durumda da değildi. 30 kilometre uzaktan suyu getirdik. Başlatılan yol çalışmalarında birçok cadde ve sokağın alt yapısı olmadığı ortaya çıktı.

Belediye'nin başlattığı yol çalışmalarında KARGAZ, doğalgaz hattını, KARS EDAŞ elektrik şebekesini, TELEKOM telefon şebekesini çekerken, belediye içme suyu ve kanalizasyon şebekelerini yaptık ve yağmaya da devam ediyoruz. Belediye hizmet binamız 30 Ekim 2013 tarihinde Kars'ın kurtuluş gününde hizmete açılacak. Yine hayvan pazarımızın da inşaatı devam ediyor. Bunların hepsini sizler için yapıyoruz. Kars için yapıyoruz. Sizlerde bizlere destek olun" dedi.

Bozkuş, daha sonra 2009 yerel seçim sürecinde hazırladıkları 21 proje için verilen sözlerinin hayata geçirildiğini hatırlatarak söz verdiği 21 projenin tamamlanması için çalışmaların da devam ettiğini anlattı. Kars'ta göreve başladıkları günden itibaren özellikle toprak altı alt yapıda çok önemli sorunları çözdüklerini belirtirken Başkan, "Kazma vurduk yer altına girdik. Halen yer altında çalışıyoruz. Yer altında Kars'ın bütün yükünü çeken kanalizasyon, içme suyu şebekesi, doğalgaz, elektrik hattı çalışmaları aynı şekilde devam ediyor. Ama tabi bu yıl özellikle üst yapıda da önemli mesafe kat edeceğiz. Çünkü kentin alt yağısı tamamlandıktan sonra üstte de bir şey yapmak gerekiyor. Şimdi insanlar alt yapıda yapılan çalışmaları görmedikleri için ister istemez Belediye ne yaptı ki diyerek haklı olarak bizi sorguluyorlar. Çünkü alt yapı çalışmaları görünmüyor. Ama asıl olanda alt yapıda yapılan çalışmalardır. Biz bunun bilinciyle başladık" diye konuştu.

Düzenlediği ev toplantısında kadınların eleştirini de dinleyen Bozkuş, eleştirilen ve aksaklıkların görüldüğü konuları mutlak suretle kendisine iletilmesi istedi. Kendisine iletilen sorunların kısa sürede takip edilerek giderileceğini belirten Bozkuş, bu şekilde kendilerinin aksaklıkları daha iyi görme fırsatı olacağının da altını çizdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Bozkuş, Ev Toplantılarında Kadınların Sorunlarını Dinliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement