Başkan Bozkuş'tan 'Haydar Aliyev Parkı' Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Başkan Bozkuş'tan 'Haydar Aliyev Parkı' Açıklaması

Başkan Bozkuş\'tan \'Haydar Aliyev Parkı\' Açıklaması

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, bazı basın yayın organlarında çıkan "Bozkuş Şoku" başlıklı haberlerin doğru olmadığını belirterek, bu haberleri yapanlar hakkında yasal işlem başlatacaklarını kaydetti.

10.07.2013 22:02  Güncelleme: 22:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Bozkuş, Haydar Aliyev Parkı'nın isminin değişeceği yönünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine talimat verdiği şeklinde ifadelerin yer verildiği haberin de gerçeği yansıtmadığını, Haydar Aliyev Parkı'nın daha da geliştirilmesi için Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu ile tasarı halinde projesi olduğunu, onu hayata geçireceklerini söyledi.

"Bir haber çıkıyor 'Bozkuş Şoku' şeklinde. Burada Haydar Aliyev Parkı'nın isminin değiştirilmesiyle ilgili Sayın Başbakanımızın bize böyle bir talimatı olduğu vurgulanmış. Bu tamamıyla asılsız ve yalan bir haber. Çünkü Sayın Başbakanımız'la bu konu hiçbir şekilde konuşulmamıştır, görüşülmemiştir ve gündeme gelmemiştir" diyen AK Parti'li Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş", "Bu tamamıyla uydurma bir haber. Haydar Aliyev Parkı'nın isminin değiştirilmesini bırakın, biz Azerbaycan Başkonsolosluğumuzla da görüştük. Tasarım halindeki bir projeleri var. Yeni bir park alanı için kendilerine yardımcı olacağız. Tahsis edilecek ve bu alanının da yeniden yapılması, düzenlenmesi sağlanacak. Haydar Aliyev ismine yakışır bir park haline getirilecek. Dolayısıyla iki ayrı devlet, tek bir millet sloganından hareket edersek Sayın Haydar Aliyev, bizim rahmetlik Atatürkümüz ne ise, Azerbaycan'da da Haydar Aliyev böyledir. Ve dolayısıyla Azerbaycan Devleti'nin kurulmasında ciddi anlamda emeği olan emektar bir insanın geçmiş dönemde ismi verilmiş, biz de bunun devam etmesinden yanayız. Artı o parkı yeniden genişleterek büyülterek daha da güzel hale getirerek, ismine yakışır bir şekilde oraya tahsis edilmesinden yanayız" dedi.

Bazı basın-yayın organlarında çıkan haberle ilgili Bozkuş, "Birilerinin servis olarak hazırladığı yalan haberdir. Onun ötesinde hiçbir şekilde belediyemizi ve bizi bağlayan bir yanı yoktur. Sayın Başbakanımızın biraz önce söylediğim gibi bu şekilde bir talimatı da yoktur. Artı Azerbaycan Devleti'yle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilişkileri geçmişe baktığımızda bugün en iyi seviyede ve en üst noktada, en iyi şekilde temsil ediliyor. Bundan bir hafta önce biliyorsunuz Bakü- Tiflis Kars Demiryolu Projesi'nde burada demiryolu ile ilgili kaynak yapıldı. Gürcistan Ulaştırma Bakanı, Azerbaycan Ulaştırma Bakanı ve bizim Ulaştırma Bakanımız bir araya geldiler. Burada Azerbaycan Ulaştırma Bakanı'nın bizim Ulaştırma Bakanımız gibi çok rahat, çok özgürce, çok serbest bir şekilde hareket ettiğini gördük. Niye? Kendisinin de ifadesi o 'ben kendi devletimdeyim. Kendi ülkemde, kendimi böyle hissediyorum' şeklinde ifadeleri var. Böylesine diyaloğumuz olan, öz geçmişimizde aynı soyu, aynı sopu taşıyan bir ülkenin liderinin ismi verilmişse biz onu neden kaldıralım? Sayın Başbakanımız böyle bir talimat vermedi" diye konuştu.

"Bugüne kadar yapmış olduğumuz işleri de görüyorsunuz. Hangi partili üst yetkilimiz belediyemizi ziyarete gelmişse, hepsi bize teşekkür etmiştir" diyen Bozkuş, özetle şunları söyledi:

"Kars'a gelen bakanların, 'doğru ama zor işlere el atmışsınız sayın başkan' diye ifadeleri olmuştur. Bütün bakanlarımızın. Niye? Hiç kimse alt yapıya giremez. Su şebekesi, kanalizasyon şebekesi, işte TOKİ başlamış, hayvan pazarıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Asfaltlar başlamış devam ediyor. Belediye binası devam ediyor. Bunlar bizim yaptığımız görsel anlamdaki en doğru, en kalıcı, en az 50 yıllık geleceğe hitap eden işler. Bunlardan birileri rahatsız olmasın. Biz Kars'a, biz Karslılara şu sözü verdik; 'geldiğimizde kalıcı işler yapacağız', 'birileriyle uğraşmayacağız', 'birilerinin aleyhinde yalan haberlerle konuşmayacağız', 'doğru ne ise işimize bakacağız, onu yapacağız.' Her gelen 2 tane 3 tane iş yaparsa bu Kars'ın sorunları çözülmüş olur. Ama buna benzer haberlerle ne bizi bıktırabilirler, ne yıldırabilirler. Bizi iyice motive ediyorlar. Ve bu yalan haberlerle ilgili de yasal boyutta gereğini de yapacağız. Bunu da herkesin bilmesi lazım. Bizim Sayın Başbakanımız bugüne kadar bize en büyük desteği vermiştir. O desteği de altını çiziyorum; devam ediyor."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Bozkuş'tan 'Haydar Aliyev Parkı' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement