Başkan Büyükakın, ''Bakanlığımızla her türlü tedbiri aldık'' - Son Dakika
Güncel

Başkan Büyükakın, ''Bakanlığımızla her türlü tedbiri aldık''

Başkan Büyükakın, son günlerde TÜPRAŞ Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'a taşınacak gündemiyle alakalı açıklamalarda bulundu.

07.08.2019 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti Derince 91. Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisine katıldı. Yoğun bir katılımın yaşandığı danışma meclisinde, son günlerde TÜPRAŞ Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'a taşınmasıyla vergi gelirlerinden mahrum kalacak gündemiyle alakalı cevap veren Başkan Büyükakın, "TÜPRAŞ konusunu gündeme düşer düşmez hemen Maliye Bakanlığımız ile temasa geçtim. Gereken görüşmeleri yaptım. Pazartesi günü TÜPRAŞ Genel Müdürlüğü ile de temasa geçtim onlarla da gereken diyalogu gerçekleştirdik. Kendilerinin genel müdürlüğü götürme konusunda geçmişten gelen üç yıllık bir çalışmalarının olduğunu söylediler. Ancak vergi merkezini değiştirmede bir kararlarının olmadığını söylediler" dedi.

"DURUMU CİDDİYETLE TAKİP EDİYORUZ"

Konuşmasında bu konunun hassasiyetini TÜPRAŞ'ın yetkililerine ifade ettiklerini dile getiren Başkan Büyükakın, "Bu durumu ciddiyetle takip edeceğimizi ifade ettik. Bu konuda hassas olmalarını talep ettik. Umarım böyle bir hata yapıp vergi merkezini değiştirme eğilimi içinde olmazlar. Ama şunu bilin içiniz rahat olsun. Maliye Bakanlığının resen vergi dairesinin nerede olacağını yani verginin nereye yatacağını belirleme hakkı var. Bakanlığımızla her türlü tedbiri aldık." şeklinde konuştu.

"DUYARLILIKLA AÇIKLAMA YAPAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

TÜPRAŞ Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'a taşınması ve vergilerinin yine bu kente yatırılabileceği gündemiyle hareket edilmesini çok önemli bulan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, "Sivil toplum kuruluşlarımıza, konuyu hassasiyetle dile getiren basın mensuplarımıza, değerli milletvekillerimize ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum. Bir kez daha Kocaeli gösterdi ki kentin menfaatleri söz konusu olduğunda bir araya gelmeyi biliyor. Ben bu konuda hassasiyet gösteren duyarlılıkla açıklama yapan herkese teşekkür ediyorum" diyerek açıklamalarını tamamladı.

Son Dakika Güncel Başkan Büyükakın, ''Bakanlığımızla her türlü tedbiri aldık'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi
    16:44 Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi

    Bingöl'ün Yedisu ilçesinde ormanlık alanın yakınındaki bahçelikte gezinen 2 bozayı yavrusu cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Yedisu ilçesinin Elmalı köyündeki ormanın yakınındaki bahçelik alanda yanlarında anneleri olmayan 2 bozayı yavrusu görüldü. Bahçede gezinerek etrafta yiyecek aradıkları sanılan bozayı yavruları, bir süre sonra insanları görünce ormanlık alana doğru kaçtı. Sevimli bozayı yavruları, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

  • Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi
    16:43 Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi

    Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na Çiğdem Gegeoğlu seçildi. Meclisin ilk toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Gegeoğlu, seçilmesinden dolayı gurur duyduğunu ve heyecanlı olduğunu belirtti. Toplantıda 1. başkanvekilliğine Serdar Çığla, 2. başkanvekilliğine Vedat Koyuncu, katip üyeliklere ise Salih Akar ve Mehmet Güneş Yılmaz seçildi.

  • Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, yabancı öğrencileri ağırladı
    16:42 Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, yabancı öğrencileri ağırladı

    Polonya, Portekiz ve Danimarka'dan gelen öğrenciler Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli'yi ziyaret etti. Başkan Şehirli, öğrencilere hoş geldiniz diyerek, şehirlerini ve ilçelerini tanıtmalarını istedi. Ayrıca, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

  • Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor
    16:39 Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor

    Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından düzenlenen 'Edebiyatta Çeviri ve Karşılıklı Öğrenme' konulu seminer, Türkiye ve Çin'den yazar ve şairleri bir araya getirdi. Seminer, Türklerin Çin edebiyatına olan ilgisini ortaya koyarken, Türk yayıncıların Çin'deki etkinliklere katılımı iki ülke arasındaki bağları güçlendirdi. Kırmızı Kedi Yayınevi, Çin'de ofisi bulunan ilk Türk yayınevi olma özelliğini taşıyor ve Çin edebiyatından daha fazla yazarı Türkiye'ye kazandırmayı hedefliyor.

  • Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohumları Üreticilere Hibe Etti
    16:37 Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohumları Üreticilere Hibe Etti

    Bodrum Belediyesi tarafından Atalık yerli tohumlardan üretilen fideler üreticilere hibe edildi. Atalık tohumlardan üretilen fidelerle 1,5 milyonluk tasarruf yapıldı.

  • Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    16:37 Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama servisi ekipleri, ilçe genelinde 6 araç ve 16 personelle ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Nazilli halkının rahat bir yaz geçirmesi ve hastalıkların önüne geçebilmek için periyodik aralıklarla gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları son dönemde yaz sıcaklıklarının erken başlamasıyla hız kazandı.


Advertisement