Başkan Büyükakın, ''Kandıra sahilleri yaza hazır'' - Son Dakika
Güncel

Başkan Büyükakın, ''Kandıra sahilleri yaza hazır''

Başkan Büyükakın, \'\'Kandıra sahilleri yaza hazır\'\'

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Cebeci Halk Plajı'nda düzenlediği basın açıklamasıyla Kocaeli sahillerinde alınan tedbirleri anlattı.

11.06.2020 10:44  Güncelleme: 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Önümüzdeki hafta açılacak olan deniz sezonu öncesi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Adnan Turan, AKP Kandıra ilçe Başkanı Erol Ölmez ve birim amirleriyle birlikte Cebeci Halk Plajı'nda alınan önlemleri yerinde inceleyerek açıklamada bulundu. Serinlemek için denize giren ve piknik yapan vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Büyükakın, "Gerekli tüm tedbirleri aldık. Tüm ekibimizle sahillerde olacağız" dedi.

"BÜTÜN EKİPLERİMİZ SAHADA HAZIR"

Başkan Tahir Büyükakın incelemeleri sonrası konuşarak, "Bütün ekiplerimiz koordineli bir şekilde çalışıyor. Park bahçeler ekibinden sadece Kandıra sahillerinde çalışan 100 kişi var. Arkadaşlarımız burada yeşil alanların bakımını, şehir mobilyalarının onarımını, sahildeki kumların ve yosunların temizliğini yapıyorlar" şeklinde konuştu.

"150 KİŞİLİK CAN KURTARMA EKİBİMİZ VAR"

Sahada diğer bir görevde olan dairemiz Zabıta diyerek sözlerine devam eden Başkan Doç. Dr. Büyükakın, "Zabıta dairesindeki arkadaşlarımız özellikle trafiğin yönetimi açısından sahada olacaklar. Bir kısmı da şezlong kiralama noktasında burada olacaklar. İtfaiye ekibimiz cankurtaran hizmeti verecek. Toplam 150 kişilik bir can kurtarma ekibimiz var" diye konuştu.

'SON İKİ SEZON CAN KAYBI OLMADI'

Şezlong ve güneşlik hizmetini de Belde A.Ş.'nin vereceğini dile getiren Başkan Büyükakın, "Tüm ekiplerimiz topyekün çalışacak. Cankurtaran hizmetinin nasıl bir karşılığı var özellikle ifade etmek istiyorum. Rip akıntıları sebebiyle Kandıra bölgesinde tedbir almazsak can kayıpları olabilir. Güvenlik tedbirlerini aldığımız sahillerde can kaybı olmadan iki sezon geçirdik" dedi.

"VATANDAŞIMIZ DİKKATLİ OLMALI"

Son on beş yılda toplam 10 binin üzerinde kurtarma vakası gerçekleştirildiğini de kaydeden Büyükakın, "Sadece geçen yıl bin 500'ün üzerinde kurtarma vakası gerçekleştik. Biz tedbirimizi alıyoruz. Ama sadece bizim tedbir almamız yeterli değil. Denize girecek vatandaşlarımızın çok hassas ve dikkatli olması çocuklarını yalnız bırakmaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"SAHİLLERİMİZDE PANDEMİ DÖNEMİ TEDBİRLERİNİ ALDIK"

Pandemiye ilişkin tedbirler de aldıklarını ifade eden Büyükakın sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Sahillerimizde sosyal mesafeyi koruyacak şekilde şezlonglar yerleştirildi. Sosyal mesafeye dikkat edecek boşluklar bırakıldı. Tüm tedbirlerimiz hazır. Ambulanslarımız cankurtaran hizmeti verdiğimiz sahiller de hazır. Zodyak botlarımız, 13 jet-skimiz var. Bu sene de inşallah can kaybı olmadan sezonu çıkarmayı planlıyoruz. Vatandaşlarımız da gereken tedbiri gösterirse bir sıkıntı yaşanmayacaktır.

TURAN, "BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ"

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ise "Buradaki tüm sahillerin koordinasyonunun Büyükşehir Belediyemizle birlikte yapıyoruz. Geçen yıllardaki gibi ulaşım yoğun olmasa da UlaşımPark ile birlikte buraya ulaşımı sağlayacağız. Mavi bayraklı plajları büyükşehir belediyemiz koordine edecek. Her yerde sabit zabıtalarımız olacak. Cebeciye bir ekibimiz 24 saat bakacak. Kefken, Kovanağız, Kumcağız ve Kerpe'de ayrı ayrı ekipler olacak" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Büyükakın, ''Kandıra sahilleri yaza hazır'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Havza Belediyesi Vatandaşlara Ücretsiz Fidan Dağıttı
    15:48 Havza Belediyesi Vatandaşlara Ücretsiz Fidan Dağıttı

    Havza Belediyesi, Kevser Camisi önünde 1500 karaçam, ardıç ve badem fidanı dağıtarak ilçede yeşil alanları artırmayı hedeflediğini belirtti. Belediye Başkanı Murat İkiz, halka fidanları dikmeleri ve korumaları çağrısında bulunarak ücretsiz fidan dağıtımının devam edeceğini söyledi.

  • CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kahverengi Kokarca Böceği İstilasına Dikkat Çekti
    15:42 CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kahverengi Kokarca Böceği İstilasına Dikkat Çekti

    CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Karadeniz'de fındık ağaçlarını istila eden kahverengi kokarca böceğinin tarım ürünlerine zarar verdiğini belirterek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın üreticilerin sesini duymadığını ifade etti. Adıgüzel, istilacı böcekleri Bakanlığın önüne bırakarak, sorunun çözümü için çağrıda bulundu.

  • Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen münazara yarışmasının finali yapıldı
    15:41 Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen münazara yarışmasının finali yapıldı

    Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Münazara Yarışması'nın finali Havza Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. İlkokullar kategorisinde Merkez İlkokulu birinci, Karşıyaka Şehit Yüzbaşı Mahmut Top İlkokulu ikinci oldu. Ortaokullar alanında ise Havza İmam Hatip Ortaokulu birinci, Makbule Yusuf Ölçer Ortaokulu ikinciliği elde etti. Yarışmanın amacı öğrencilere kendilerini daha iyi ifade edebilme yeteneği kazandırmaktı.

  • Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde kaza: Bir kişi hayatını kaybetti
    15:39 Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde kaza: Bir kişi hayatını kaybetti

    Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde seyreden otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu duvara çarptı. Kazada hayatını kaybeden sürücünün cenazesi Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu
    15:39 Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu

    Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, İslahiye ilçesinde yapımı devam eden iş yerlerini incelemek üzere İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu ve Belediye Başkanı Kemal Vural ile birlikte Küçük Sanayi Sitesi'ne ziyarette bulundu. Daha sonra ise Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Yeşil Endüstri Bölgesi ilan edilen Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

  • Adıyaman'da motosikletin çarptığı anne ve oğlu yaralandı
    15:38 Adıyaman'da motosikletin çarptığı anne ve oğlu yaralandı

    Adıyaman'da Yusuf K. idaresindeki motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan Tülay T. ve oğlu Ramazan Efe T.'ye çarptı. Kazada anne ve oğlu yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Edremit'te kovalamacada yakalanan gençlerden 8 gram esrar çıktı
    15:38 Edremit'te kovalamacada yakalanan gençlerden 8 gram esrar çıktı

    Balıkesir'in Edremit ilçesinde Yunus ekiplerinin 'dur' ihtarına uymayanların attığı peçetelerden 8 gram esrar çıktı. Amansız kovalamacanın ardından, motosikletli 2 genç yakalandı. Bora K. ve Serdar Y.'nin kaçmış olduğu alanın yapılan incelemesinde, 2 ayrı peçeteye sarılı halde tahmini toplam ağırlığı 3-5 gram olan Esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili şahıslar hakkında gerekli tahkikat başlatıldı.

  • Adıyaman'ın Besni ilçesinde otomobil şarampole yuvarlandı, 1 kişi yaralandı
    15:38 Adıyaman'ın Besni ilçesinde otomobil şarampole yuvarlandı, 1 kişi yaralandı

    Besni ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir otomobil şarampole yuvarlandı ve sürücü yaralandı. Yaralı, sağlık ekipleri tarafından müdahale edildikten sonra hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı Ziyaret Etti
    15:36 Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı Ziyaret Etti

    Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı ziyaret ederek, ikinci dönemde de birçok önemli projenin hayata geçirileceğini belirtti.


Advertisement