KAYSO Başkanı Büyüksimitci'den "üretim" açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

KAYSO Başkanı Büyüksimitci'den "üretim" açıklaması

KAYSO Başkanı Büyüksimitci\'den "üretim" açıklaması

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Türkiye'nin V tipi bir toparlanma yaşadığını, en hızlı toparlanan ülkelerden birisi olduğunu bildirdi.

27.10.2020 15:23  Güncelleme: 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Türkiye'nin V tipi bir toparlanma yaşadığını, en hızlı toparlanan ülkelerden birisi olduğunu bildirdi.

Büyüksimitci, yaptığı yazılı açıklamada, dünya ülkelerinin yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) kaynaklı zorluklarla mücadele ederken, Türkiye'nin salgına teslim olmadan, gerekli tedbirleri alarak üretmeye, çarklarını döndürmeye devam ettiğini belirtti.

Salgında Avrupa'da ikinci dalganın başladığını aktaran Büyüksimitci, bu dalganın devam etmesi halinde Avrupa ülkeleri ile hem ihracat hem de ithalat anlamında bir takım sıkıntılar yaşamanın muhtemel olduğunu ifade etti.

TÜİK tarafından açıklanan ağustos ayı sanayi üretimi verilerinin ileriye dönük umutları tazelediğine değinen Büyüksimitci, şunları kaydetti:

"Takvim endeksinden arındırılmış sanayi üretimi, ağustos ayında aylık yüzde 3,4 ve yıllık yüzde 10,4 ile beklentilerin üzerinde bir artış gösterdi. Bu rakamlara baktığımızda, sanayide V tipi bir toparlanma yaşadık. En hızlı toparlanan ülkelerden birisi olduğumuzu söyleyebiliriz. İnşallah diğer sektörlerimizde de yaşanacak hızlı toparlanmayla 3. ve 4. çeyreği büyümeyle kapatacağız. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı'nda ekonomideki durum ve küresel gelişmelerin doğru tespit ve teşhis edilerek, gerçekçi tedbirlerle hedefler ortaya konmuştur. Bizler gerektiği gibi çalışıp üretirsek, verimliğimize dikkat edersek, hükümetimizin koyduğu hedefleri kolaylıkla yakalayabileceğimizi düşünüyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi KAYSO Başkanı Büyüksimitci'den 'üretim' açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement