Başkan Çalkaya, Semt Evlerini Lüleburgaz'da Anlattı - Son Dakika
Güncel

Başkan Çalkaya, Semt Evlerini Lüleburgaz'da Anlattı

Başkan Çalkaya, Semt Evlerini Lüleburgaz\'da Anlattı

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Lüleburgaz Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) tarafından Lüleburgaz’da düzenlenen 1. Aydınlanma Buluşmasında semt evlerini anlattı.

25.10.2017 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Lüleburgaz Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) tarafından Lüleburgaz'da düzenlenen 1. Aydınlanma Buluşmasında semt evlerini anlattı.

Dünyanın en büyük eğitim politikalarından birisi olarak kabul edilen Köy Enstitülerinin misyonunu unutturmamak için çalışmalarını sürdüren Yeni Kuşak Köy Enstitüleri, Lüleburgaz Belediyesinin işbirliği ile 1. Aydınlanma Buluşmasını gerçekleştirdi. Lüleburgaz'da bakımsızlıktan dolayı harabe haline gelen Kepirtepe Köy Enstitüsü gezisiyle başlayan program, Prof. Dr. Necdet Tekin Gençlik Merkezinde 'Eğitim ve Yerel Yönetimler' konulu bir panel ile devam etti.

Köy Enstitülerinin faaliyette olduğu yıllar içerisinde gerçekleştirdiği eğitim devrimi hakkında bilgi veren konuşmacılar, eğitimin iyileştirilmesi için yapılması gerekenleri de anlattı. Program, YKKED Mandolin Topluluğu müzik dinletisi ile devam etti. İlk oturumda Cumhuriyetin 94. yılında laik, demokratik, bilimsel eğitim konusunda konuşmalar yapıldı. İkinci oturumda ise panele katılan belediye başkanları, eğitime yönelik yerel yönetim projeleri hakkında sunumlar gerçekleştirdi.

"Bir kadının dünyayı değiştirebileceğine inanıyoruz"

Burada semt evleri hakkında bilgi veren Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, "Cumhuriyet'in ve Cumhuriyet değerlerinin yaşaması için eğitimli insanlara ihtiyaç var. Biz çocuklarımızın eğitimi için elimizden geleni yapıyoruz; ancak bunun yanında kadınların eğitimi için de bir seferberlik ilan ettik. Kadınların ekonomik açıdan kazanç sağlaması ve sosyo-kültürel gelişimi için kurduğumuz semt evlerinde binlerce Balçovalı kadın hizmet alıyor. Biz bir kadının dünyayı değiştirebileceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Panelin ardından belediye başkanlarının eşleri başkanlara plaket verdi. Panele ayrıca, YKKED Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş'ın yanı sıra Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Kaya, Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, YKKED Eskişehir Şube Başkanı Ayhan Türkseven, YKKED Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Osman Demircan, YKKED Lüleburgaz Şube Başkanı Günsel Solak ve çok sayıda davetli katıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Çalkaya, Semt Evlerini Lüleburgaz'da Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement