Başkan Can'ın Ahilik Haftası Mesajı - Son Dakika
Yaşam

Başkan Can'ın Ahilik Haftası Mesajı

Başkan Can\'ın Ahilik Haftası Mesajı

Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

17.09.2018 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ahilik kültürünün ticaret ve sosyal hayattaki önemine değinen Belediye Başkanı Nihat Can, mesajında şunları kaydetti:

"Davranışı, sanat anlayışı, milli ve manevi değerlere duyarlılığı ayrıca dünya görüşü bakımından Ahilerin hem devlet nazarındaki yerleri hem de halkın nazarındaki konumları çok farklıdır. Bizler; Ata yadigarı Bilecik'imizde bizlere miras kalan ve bizzat kendisi de bir Ahi lideri olan Şeyh Edebali Hazretlerinin manevi mirasını gönüllerimize işlemiş olarak yarınlara taşıyoruz. Başarılı olmak için bilgiyi, başkasının esiri olmamak için doğruluğu prensip ediniyoruz. Ahlakı ana sermaye bilip, akıl yolundan yürüyoruz. Bizler; tüm bu değerleri hayata geçirebilmek, yaşayan fertleri birbirine yaklaştırabilmek ve aralarında bir bağ kurabilmek düşüncesi ile Ahilik anlayışı kapsamında, daima iyiyi ve güzeli arıyoruz. Ne mutluyuz ki, herkese eşit uzaklıkta olabilmenin felsefesini ve 'İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın' düsturunu tüm dünyaya anlatan bir Ahi önderinin, Şeyh Edebali'nin diyarında doğup büyümenin ve yine bu eşsiz mirasa hizmet verebilmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Milli ve manevi hasletlerimize her zaman sahip çıkarak, daima yaşatma duygu ve düşüncesi ile Bilecikli hemşehrilerimin Ahilik Haftasını kutluyor bu doğrultuda, birlik ve beraberliğimizin pekişmesini, kardeşlik ve dostlukların sağlamlaşmasını temenni ediyor, selam ve saygılar sunuyorum." - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Başkan Can'ın Ahilik Haftası Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı
    00:19 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında okul servisi ile kapalı kasa kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif şekilde yaralanırken Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, öğrencileri hastanede ziyaret etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.


Advertisement