Başkan Can Trafik Tescil İşlemlerinde İndirime Gidildiğini Söyledi - Son Dakika
Yerel

Başkan Can Trafik Tescil İşlemlerinde İndirime Gidildiğini Söyledi

Başkan Can Trafik Tescil İşlemlerinde İndirime Gidildiğini Söyledi

Adıyaman’ın Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Can, trafik tescil işlemlerinde indirime gidildiğini söyleyerek, plaka çıkarma ücretinin 220 TL’den 88 TL’ye düşürüldüğünü belirtti.

17.07.2017 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Can, trafik tescil işlemlerinde indirime gidildiğini söyleyerek, plaka çıkarma ücretinin 220 TL'den 88 TL'ye düşürüldüğünü belirtti.

Standart dışı plakalara da ciddi yaptırımlar geldiğini dile getiren Başkan Can, "Bundan böyle trafik tescil işlemleri (plaka çıkarma ücreti) 220 TL den 88 TL ye, yabancı şehir plakalı araçların devir masrafları da 246 TL den 126 TL ye düşürülmüştür. Artık 50 cc altındaki motosikletler ve 249 Watt üzerindeki elektrikli motosikletler araba ehliyeti B sınıfı ile kullanılmakta ve tescil (plaka) işlemlerinde sigorta şartı aranmamaktadır.

249 Watt 0.249 kW altındaki elektrikli bisikletler tescil (plaka) işlemi gerektirmemekte ve ehliyet mecburiyeti bulunmamaktadır. Motosiklet için yüksek sigorta fiyatlamasına son verilip, en yüksek motosiklet sigortası 319 TL arabalarda için ise 444 TL olacak şekilde ayarlanmıştır.

Plakalardaki yazı ve rakamların, Karayolu Trafik Kanununun tescil plakaları bölümünde belirtilen 11 santimetre genişliğinde, 52 santimetre uzunluğunda olmayan plakaların bulunduğu araçlar, TÜVTÜRK tarafından yapılan araç muayenesinden geçemeyecek.

Silik, italik veya bold olarak yazılan, rakam ve harflerin arasında vida olan, ortasındaki boşluğun köşeli şeklinde olması gibi standarda uygun olmayan şekilde plaka takılı araçlar, muayeneden geçmeyecek. Bir defaya mahsus ceza kesilmeyecek araç sahiplerinden plakaların standartlara uygun olarak değiştirmeleri istenecek" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Can Trafik Tescil İşlemlerinde İndirime Gidildiğini Söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement