Başkan Can: "Yüzde 95.6 Oranla Bütçeyi Tutturan Örnek Bir Belediyeyiz" - Son Dakika
Yerel

Başkan Can: "Yüzde 95.6 Oranla Bütçeyi Tutturan Örnek Bir Belediyeyiz"

Başkan Can: "Yüzde 95.6 Oranla Bütçeyi Tutturan Örnek Bir Belediyeyiz"

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 2015 yılında bütçeyi yüzde 95.6 oranla ile tutturan örnek bir belediye olduklarını söyledi.

04.01.2016 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 2015 yılında bütçeyi yüzde 95.6 oranla ile tutturan örnek bir belediye olduklarını söyledi.

Tarsus Belediye Meclisi 2016 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Meclisi Salonunda yapılan toplantı, açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başladı. Meclis, 14.12.2015 tarih ve 2015/12-1 sayılı Meclis Zabıt tutanağını oy birliğiyle kabul etti. Denetim Komisyon üyeliğine Kasım Takan, Ali Şimşek, Ali Çelik, Ali Şanlı ve Rüştü Çopur seçilirken, mecliste Belediye müdürlüklerinden ve komisyonlardan gelen evrakların görüşülmesine geçildi. Tarsus Belediye Başkanlığı'nın güncellenen Organizasyon Şeması ve Detay organizasyon dağılımı ve Asansör muayene tarifelerinin belirlenmesi için komisyonlara havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

Kalite yolculuğuna 2002'de çıkan ve 2015 yılında Mükemmellik Elçisi Ödülü'nü aldıklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Avrupa Kalite Ödülüne 5 Şubat 2016 tarihinde Belçika'da başvuru yapacaklarını söyledi. 2015 yılında yapılan hizmetleri anlatan Başkan Can, geçen hafta içinde Kaymakam Bekir Atmaca başkanlığında Tarsuslu milletvekilleri ve 3 siyasi parti başkanlarıyla ortak payda Tarsus için bir araya geldiklerini, bu tür toplantıların devam edeceğini kaydetti. Başkan Can, "Eski Belediye Binasını 'Kent Otel' olarak düzenlemiştik ve kira ihalesine çıkmıştı. Kira ihalesini iptal ettik. Kredi ve Yurtlar Kurumuna vermek için mücadele edeceğiz. Geçen hafta burada Berdan Nehri ve Vuslat Meydanının projesini sunmuştuk. Bu iki projeye de start verdik, şu anda mimarımız keşif aşamasında. Hedefimiz bu yılın sonunda iki projeyi de hizmete sunmak olacaktır. Mart ayı içerisinde Vuslat Düğün Salonunun olduğu meydanı yıkmaya başlayacağız ve Mart ayında da temelini atarız diye düşünüyorum. Ergenekon Pazar yeri, düğün salonu ve kapalı yüzme havuzuyla ilgili son rötuşlar kaldı, en kısa zamanda onu da ihaleye çıkacağız. Bu yıl sonuna kadar olmasa bile en geç 2017 yılının altıncı ayına kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Kırklarsırtı mahallemizde Hilal Konutlarının yan tarafında belediyemizin bir dükkanı var, yaklaşık 400 metrekare alana tekabül ediyor burayı yaşam boyu spor merkezi olarak düzenleyip vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Pazar yerleriyle ilgili gerek Ferahim Şalvuz, Yarbay Şemsettin Mahallelerine gerekse özellikle Girne Mahallesi, Yeşil Mahalle ve Bahçe Mahallesine hitap edebileceği bir yere pazar yeri arayışımız var. Vatandaşlarımıza üç mahalleye birden hitap edecek bir pazar yeri düşünüyoruz" dedi.

Bütçe için Belediye çalışanlarına teşekkür eden Başkan Can, "Hepinizin huzurunda; daire müdürlerime, başkan yardımcısı arkadaşlarıma, belediye çalışanlarına muhasebe müdüründeki çalışanlara ve emeği geçen tüm personellerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Çünkü Belediyemiz altını çizerek söylemek istiyorum, Türkiye'de yüzde 95.6 bütçeyi tutturan örnek belediyelerdendir. Yüzde 95.6 bütçeyi tutturan bütün arkadaşlarıma, emeği geçen sizlere, değerli meclis üyelerimize ve değerli mesai arkadaşlarıma hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Gerçekten bu olay 95.6 ufak bir olay değil. Tahmini bütçeyi gerçeğe çevirmektir. Aslında bu oran benim gözümde yüzde 100'dür" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Can: 'Yüzde 95.6 Oranla Bütçeyi Tutturan Örnek Bir Belediyeyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement