Başkan Canlı'ya Bahçecik Barajı Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Başkan Canlı'ya Bahçecik Barajı Ziyareti

Ziyarette, Bahçecik Barajı'nın ihaleye çıkacak plan ve projelerinin çalışmalarını yürüten SEPA firması yetkilileri, çalışmalar hakkında Başkan Canlı'yı bilgilendirdiler.

14.03.2014 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane şehir içme suyunu sağlamak amacıyla DSİ tarafından yapımı planlanan Bahçecik Barajı'nın plan ve projesi çalışmalarını yürüten SEPA firması teknik elemanlarından Necati Engin Kabadayı ile Naciye Çatı, 13 Mart 2014 Perşembe günü Belediye Başkanı Mustafa Canlı'yı ziyaret etti.

Teknik elemanlarca verilen bilgiye göre, Bahçecik Barajı'nın yapılacağı vadideki mevcut suyun yetersizliği nedeniyle yan derelerden ana havzaya su aktarılması düşüncesinin oluştuğu ve projenin bu doğrultuda yürütülerek, 2014 yılı içerisinde projesi bitirilip, ihaleye hazır hale getirilecek.
Ziyaret sırasında konuşan Başkan Canlı ise şunları söyledi. "Bilindiği üzere Bahçecik Barajı proje - planlama aşamasında olan bir çalışmadır. Bahçecik Barajının tamamlanmasına kadar şehir suyumuz şu anda olduğu gibi keson kuyuları vasıtasıyla temin edilmektedir. Gümüşhane'de önümüzdeki yıllarda ortaya çıkabilecek olası su darlığı sıkıntılarını çözecek bu projeye katkı sağlamaya gayret ediyoruz. Su işleri yasasının çıkmasıyla birlikte yaptığımız yazışmalar ve girişimlerle içme suyu barajını protokole bağladık. Barajın bitimiyle birlikte su dağıtım şebekesinde yenilemeler ve düzenlemeler yapılacaktır. Yine bilindiği gibi, Belediyemizin mevcut içme suyunda yapılan tahliller sonucu bugüne kadar insan sağlığını etkileyecek herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Şebeke suyumuz, Halk Sağlığı Müdürlüğü elemanlarınca periyodik olarak tahlil edilmekte olup, raporlanmaktadır. Yapılan tahliller sonucu bugüne kadar insan sağlığını etkileyecek herhangi bir bulguya rastlanmadığını hazırlanan raporlarda görmekteyiz. Bahçecik Barajının yapım ihalesine çıkacak projelerini yapan SEPA firması yetkililerine ve çalışanlarına başarılar diliyorum. Çalışmalar İnşallah bir an önce biter de, proje ihaleye çıkılır."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Canlı'ya Bahçecik Barajı Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement