Başkan Çat, Meslek Gruplarıyla Bir Arada Olmayı Sürdürüyor - Son Dakika
Güncel

Başkan Çat, Meslek Gruplarıyla Bir Arada Olmayı Sürdürüyor

Başkan Çat, Meslek Gruplarıyla Bir Arada Olmayı Sürdürüyor

Abdulkadir Çat avukatlar, mühendis ve mimarları seydişehir belediyesi-adile baysal kültür-sanat evi ve seydişehir belediye müzesinde konuk etti.

30.12.2013 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Çat, "Geçmiş Kültürümüzü Hep Birlikte Yâd Edelim" Projesi Kapsamında Meslek Gruplarıyla Bir Arada Olmayı Sürdürüyor

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, "Geçmiş Kültürümüzü Hep Birlikte Yâd Edelim Projesi" ile çeşitli meslek gruplarını Seydişehir Belediyesi - Adile Baysal Kültür Sanat Evi ve Seydişehir Belediye Müzesinde konuk etmeye devam ediyor. Başkan Çat bu kapsamda Seydişehir'de faaliyetini sürdüren avukatlar ile mühendis ve mimarların bulunduğu yüze yakın kişiyle bir araya geldi. Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, geçmişin izlerini geleceğe taşıyarak geçmişle gelecek arasında köprü kurmak amacıyla inşa ettikleri Seydişehir Belediyesi-Adile Baysal Kültür Sanat Evi ve Seydişehir Belediye Müzesini tanıtım toplantısı niteliğinde gerçekleştirdikleri programda konuklarına müzeyi gezdirdi.Başkan Çat bundan bir süre önce de emekli öğretmenleri konuk etmişti.

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat burada yaptığı konuşmaya;"İnsanımızın yaşadığı fiziki mekânları, kullandıkları ve tükettikleri ürünleri ve hizmetleri planlayan, tasarlayan, üreten ve işleten, daha güzel bir dünyada yaşamamız için bilimi ve teknolojiyi yaşamla buluşturan, ilçemizin kalkınması ve gelişmesinde büyük pay sahibi mühendislerimiz ve mimarlarımızla;Hukukun üstünlüğünün sağlanmasında, yasalar ve hukuk kuralları çerçevesinde vatandaşlarımızın haklarının korunmasında özveriyle çaba harcayan saygın mesleğin mensupları avukatlarımızla burada birlikte olmaktan son derece mutluluk duyuyorum.Davetimize icabet ettiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum" diyerek başladı. Başkan Çat konuşmasını şöyle sürdürdü: "Göreve geldiğimiz 2009'da Seydişehir'de geçmiş kültürümüzün gelecek nesillere aktarılması boyutunda herhangi bir çalışmanın yapılmadığını gördük. Zengin ve köklü tarihi mirasımızın bizden sonraki nesillere aktarılması amacıyla, eski kafesli cumbalı evlerimizden 3 tanesini satın alarak restorasyonuna başladık. 1871yılında Belediye ve 1915'de tarihinde ilçe olan Seydişehir'imizin tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, tamamen kendi imkanlarımızla restore ettiğimiz Seydişehir Belediyesi-Adile Baysal Kültür-Sanat Evi ve Seydişehir Belediye Müzesi'ni halkımızın hizmetine sunduk. 29 Ekim 2013'de açtığımız günden beri şehir içi ve şehir dışından her geçen gün artan bir ilgiyle ziyaretçi akınına uğrayan bu müzenin kısa zamanda 6 bin ziyaretçiye ulaşması bizim için apayrı mutluluk kaynağıdır."

Seydişehir'in entellektüel yapısına uygun olarak tiyatro, konser, konferans gibi bir merkezin olmadığından hareketle Eti A.Ş tarafından Seydişehir Belediyesi bünyesine kazandırılan eski lokal binasında Seydişehir Belediyesi- Şaban Cengiz Kültür Sarayı inşaatında sona yaklaştıklarını belirten Başkan Çat burada Hanımlar Lokalinde bayanların faydalandığı spor salonuna benzer nitelikte sadece erkeklerin spor yapabileceği bir spor salonu da yapacaklarını söyledi. Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat değerli katkıları için Eti A.Ş yetkilileri Sayın Ekrem Cengiz ve Şaban Cengiz'e teşekkürlerini bildirdi.

Toplantıya katılarak Seydişehir Belediyesi-Adile Baysal Kültür-Sanat Evi ve Seydişehir Müzesini gezen avukat, mühendis ve mimarlar da Seydişehir'e böyle önemli bir eser kazandırdığı için Belediye Başkanı Abdukadir Çat'a teşekkür ettiler ve Gökhan Çınaroğlu ile Hüseyin Özel'in verdiği mini konser eşliğinde nezih bir ortamda birbirleriyle sohbet etme imkanı buldular.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Çat, Meslek Gruplarıyla Bir Arada Olmayı Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement