Başkan Çelik'e Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Başkan Çelik'e Ziyaret

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i, Mimarlar Odası Kayseri Şubesi ile Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu ziyaret etti.

22.12.2017 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i, Mimarlar Odası Kayseri Şubesi ile Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Eda Velibaşoğlu ve Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Aydın'ın gerçekleştirdiği ziyarette Sahabiye Projesi ile ilgili görüşler belirtildi.

Çelik, ziyarette yaptığı konuşmada, vilayet binası, tiyatro ve o bölgedeki tarihi binaların korunacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu tür kentsel dönüşüm projelerinde merkeze yakın bölgede yüksek katlılar arkaya doğru alçak katlılar tercih edilir. Biz tam tersini yapıyoruz. Ordu evi ve belediyemiz arasında 12 tarihi eser var. Şu an yüksek katlı binalar nedeniyle bu eserler saklı durumda. Yeni projede bu arayı biz bir iki katlılarla geçiyoruz. Sonra 5-6 katlılar ve onların arkasında yüksek katlılar var. Böylece tarihi eserlerin hepsi ortaya çıkacak. Projemizdeki bir başka özellik de yeşil alan hassasiyetimizle ilgili. Sahabiye'de şu anda 510 dönümlük alandaki yeşil alan miktarı sıfır metrekare. Yeni projede 350 dönümlük yerde park ve rekreasyon alanımız var. Bölgedeki yoğunluğu azaltmak için resmi kurumların hepsini dışarıya çıkarıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkan Çelik'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement