Başkan Çelik, Pınarbaşı'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Başkan Çelik, Pınarbaşı'da İncelemelerde Bulundu

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçelerdeki altyapı yatırımlarını büyük ölçüde bitirdiklerini, bundan sonra konforu artırmaya yönelik çalışacaklarını bildirdi.

12.11.2015 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçelerdeki altyapı yatırımlarını büyük ölçüde bitirdiklerini, bundan sonra konforu artırmaya yönelik çalışacaklarını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çelik, ilçe programları kapsamında Pınarbaşı'nda inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

Çelik, 3 ay önce kaymakamlığa başlayan Mehmet Haşim Çelik'i ziyaret etti.

Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun dileklerini ileten Çelik, 2016 yılını planlamak üzere ilçe ziyaretlerine başladıklarını ve projeleri yerinde inceleyip planlama yaptıklarını bildirdi.

Başkan Çelik, ardından ilçe teşkilatında AK Parti Pınarbaşı İlçe Başkanı Türkay Kara ve partililerle görüştü.

Çelik, ilçe belediyelerin yapamayacakları yatırımları Büyükşehir Belediyesi olarak sırtlanıp yaptıklarını vurgulayarak, "İşin tek elden planlanmasıyla verim de artıyor. Başka büyükşehirlere baktığımızda ilçelere hizmet veremediklerini görüyoruz ancak bizim altyapı işimiz hemen hemen bitti. Şimdi konforu artırmaya çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

İlçe Başkanı Kara da ilçeden göçün devam ettiğini belirterek, Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle göçün durmasını ümit ettiklerini kaydetti.

Çelik, ilçedeki programına Pınarbaşı Belediyesi'nde bürokratların da katılımıyla yatırım toplantısıyla devam etti.

Büyükşehir Yasası çıkar çıkmaz ilçelere yatırıma başladıklarına dikkati çeken Çelik, şöyle devam etti:

"Hala bu anlamda planlamasını yapmayan şehirler var ama biz kesintiye uğratmadan hizmetleri sürdürdük. Öncelikli işimiz başlayan projeleri bitirmekti. Şimdi ise 2016'yı planlıyoruz. Kayseri'deki nüfusun yarıdan fazlası ilçelerden göç etmiş. Dolayısıyla ilçelere yaptığımız yatırım aynı zamanda şehir merkezinde oturan vatandaşlarımız için. Biz hemşehrilerimizi doğdukları ve mutlu oldukları yerde yaşatmak istiyoruz. Bunun için belediyede oturduğumuz yerden bir şeyler planlarız ama ilçelere yapılacakları asıl bilecek olanlar ilçelerde yaşayanlardır. Bu nedenle ilçe ziyaretleriyle görüşler alıyoruz."

Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş da ilçenin arazi bakımından Kayseri'nin en büyüğü olduğunu ve sadece ilçe belediyesinin hizmetleri ile Pınarbaşı'nı ileriye götürmenin mümkün olmadığını belirterek, daha fazla hizmete ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

Çelik, ilçede yapılması planlanan Kadın ve Gençlik Merkezi binası için arsa incelemelerinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkan Çelik, Pınarbaşı'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement