Başkan Çetin, Türksoy'u Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Başkan Çetin, Türksoy'u Ziyaret Etti

Başkan Çetin, Türksoy\'u Ziyaret Etti

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatını (TÜRKSOY) ziyaret ederek Genel Sekreter Düsen Kaseinov ile bir araya geldi.

30.12.2015 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatını (TÜRKSOY) ziyaret ederek Genel Sekreter Düsen Kaseinov ile bir araya geldi.

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ve Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Erçetin, TÜRKSOY'a bir ziyaret gerçekleştirdi. TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren ve Genel Sekreter Beşir Var ile bir araya gelen Başkan Çetin, Türk halklarının kardeşliğini güçlendirmek, ortak kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak amacıyla 23 yıldır hizmet veren TÜRKSOY'un çalışmaları hakkında bilgi aldı. Yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu belirten Selçuk Çetin "TÜRKSOY'un, özellikle Türk dünyasının ortak geleneği olan Nevruz etkinliklerini dünya kamuoyuna tanıtması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir" dedi.

TÜRKSOY'un Türk kültür ve sanatının her alanında faaliyet yürüten güzide bir kuruluş olduğunu belirten Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, "TÜRKSOY aynı zamanda kültür diplomasisi icra ediyor. Başarılarının artarak devam etmesini arzu ediyorum. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" diye konuştu.

DÜSEN KASEİNOV: "PURSAKLAR BELEDİYESİ MÜKEMMEL HİZMETLERE İMZA ATIYOR"

Belediyeler ile çok yakın ilişkiler içerisinde olduklarını ve ortak etkinliklere imza attıklarını ifade eden TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ise her yıl farklı ülkelerden yüzlerce sanatçının katılımıyla, tiyatrodan sinemaya, müzikten plastik sanatlara çeşitli festivaller düzenlendiklerini belirtti. Bu festivaller sayesinde ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktardıklarını ifade eden Kaseinov "Bu faaliyetlerin hayata geçmesinde belediyelerin büyük katkılarını görüyoruz. Pursaklar Belediyesi de kültür ve sanat alanında mükemmel hizmetlere imza atıyor. 2016 yılı içerisinde ortak etkinlikler gerçekleştireceğimizin müjdesini vermek istiyorum. Sayın Başkan'a ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, ziyaret sonunda TÜRSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov'a tablo hediye etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Çetin, Türksoy'u Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement