Başkan Çimen Basın Toplantısı Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Başkan Çimen Basın Toplantısı Düzenledi

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 2015 yılı çalışmalarını değerlendirerek 2016 yılı hedeflerini açıkladı.

11.01.2016 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 2015 yılı çalışmalarını değerlendirerek 2016 yılı hedeflerini açıkladı.

Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Erdem, Şevki Aşkın ve Kubilay Bozalan ile toplantı düzenleyen Çimen, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından göreve geldiklerinde yeni ve genç bir ekip oluşturarak kolları sıvadıklarını belirterek, zaman zaman ağabey, kardeş konumundaki büyükşehir ve diğer belediye başkanlıklarından da destek aldıklarını söyledi.

Farklı projeler üreterek şehrin geleceği için mücadele ettiklerini dile getiren Çimen, şehrin kurtuluşunun 100. yılı olan 2018'e kadar kentin temel altyapı ve çevre sorunlarını çözmek, 2023'e kadar da marka kent haline getirme hedefiyle çalıştıklarını ifade etti.

Çimen, 2015 yılında 16 milyon liralık projelerin ihale edildiğini, 11 milyon liralık yatırım gerçekleştirdikleri kaydederek, "2015 yılı içinde başlattığımız Gençlik Parkı, Harşit Çayı Kanalizasyon Projesi, Kent Park ve Hayvan Barınağı, modern pazar yeri, yeni su depoları, örnek mahalle projeleri, yeni mezarlık alanı, katı atık tesisi, mezbahane ve hayvan pazarı, yeni belediye depoları, klimalı duraklar, peyzaj ve park çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Çimen, 2016 yılının konut ve su yılı olacağını da belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"2015 yılının şantiye yılı olacağını beyan etmiştik. Bu hedefimizi de tutturmuştuk. 2016 yılını da konut ve su yılı olarak ilan ediyoruz. TOKİ ile görüşmelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bir heyet ilimize gelecek. Şehrin içme suyu sorununu çözecek olan Bahçecik Barajı da önümüzdeki mayıs ayında ihale edilecek. Karşıyaka Tabiat Parkı da 2016 yılının vizyon projelerinden biri olacak. Aynı zamanda Süleymaniye Mahallesi'nde bulunan Zeki Kadirbeyoğlu Konağı'nın çevre düzenlemesi işini ihale ettik ve bu mahallenin su ve kanalizasyon gibi altyapı hizmetleri bu yıl yapılacak. Şehirler arası otogarın çevre yolunun yapılmasının ardından mevcut yerinde olması mümkün değil. Alternatifli çalışmalar yürütüyoruz. Gümüş Çarşı, itfaiye, yeni mezbaha, kültür ve turizm yolu, bisiklet ve yürüyüş yolu projelerimiz de yıl içerisinde başlayacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkan Çimen Basın Toplantısı Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement