Başkan Çolakbayrakdar, "Hepiniz Birer Kahramansınız" - Son Dakika
Yerel

Başkan Çolakbayrakdar, "Hepiniz Birer Kahramansınız"

Başkan Çolakbayrakdar, "Hepiniz Birer Kahramansınız"

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde 81 ilde olduğu gibi Kayseri’de de 7’den 70’e herkes ellerinde Türk Bayrakları ile meydanlara çıkarak, milli iradeye nasip sahip çıktığını bir kez daha tüm dünyaya gösterdi.

16.07.2017 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde 81 ilde olduğu gibi Kayseri'de de 7'den 70'e herkes ellerinde Türk Bayrakları ile meydanlara çıkarak, milli iradeye nasip sahip çıktığını bir kez daha tüm dünyaya gösterdi. Ailesiyle beraber Meydandaki yerini alan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "15 Temmuz da istiklaline ve istikbaline sahip çıkmak için sokaklara çıkan, ülkemize pranga vurmak isteyenlerin karşısına dikilen; ey Türk halkı, ey Kayserili hemşehrilerim; hepiniz birer kahramansınız" ifadelerini kullandı.

Kayseri'de 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik programı kapsamında düzenlenen etkinlikte Cumhuriyet Meydanı hınca hınç doldu. Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi ve milli irade için nöbet tutan Başkan Çolakbayrakdar, eşi Fatma Çolakbayrakdar ve çocuklarıyla birlikte, vatandaşlarla yakından ilgilendi. 7'den 70'e her kesimden vatandaşın sevgisiyle karşılaşan Başkan Çolakbayrakdar, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşları geri çevirmedi.

Kocasinan Belediyesi ve Refika Küçükçalık Ortaokulu öğrencileri iş birliğiyle 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla hazırlanan 'Bizim Türkümüz' isimli klip, dev ekranlara yansıtıldı. Ardından Başkomutan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka hitabı ekranlardan pür dikkat takip edildikten sonra Kayseri protokolü sahneye çıkarak vatanseverleri selamladı. Demokrasi nöbeti tutan vatandaşların coşkusu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ın konuşmasıyla tırmandı. Başkan Çolakbayrakdar'ın konuşmasıyla coşkusu artan Kayseri halkı, sık sık tekbir getirdi.

"15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız" diyerek sözlerine başlayan Başkan Çolakbayrakdar, "Bundan bir yıl önce 15 Temmuz Cuma günü akşamı, devletimize ve milletimize karşı hainler tarafından ağır bir darbe vurulmak istendi. Türkiye'de ilk defa bir darbe girişimi, seçilmiş Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine halk tarafından püskürtülmüştür. Halkımız o gece büyük bir kahramanlık örneği sergilemiştir. Milletimiz sokaklara, meydanlara çıkarak hain Fetö terör örgütünün yapmak istediği darbeyi hep beraber engelledik. İstiklaline sahip çıkmak isteyen insanların meydanlara çıkma, darbeye karşı koyma, isteğini engelleme gayretlerine rağmen Edirne'den Kars'a, Sinop'dan Hatay'a bütün Türkiye istiklaline sahip çıktı" ifadelerini kullandı.

Nöbete katılan vatandaşlara teşekkür eden Başkan Çolakbayrakdar, "15 Temmuz da istiklaline ve istikbaline sahip çıkmak için sokaklara çıkan, ülkemize pranga vurmak isteyenlerin karşısına dikilen; ey Türk halkı, ey Kayserili hemşehrilerim; hepiniz birer kahramansınız. Türk Milleti tek vücut olarak canı pahasına Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve minarelerden okunan sela sesleri ile sokaklara çıkarak, hep bir ağızdan tek ses olarak; "Bu vatan bizim, bu devlet bizim, bu bayrak bizim, bu ezan bizim diyerek" haykırdı. İstiklal Marşı 'Korkma' diye başlayan bir milletin evlatlarını ne tank, ne tüfek, nede uçaklar korkutamazdı. Göğüslerinde iman çıplak elleri ile hain fetöcülerin ellerindeki ölüm kusan silahların üzerine atladı. Bin yıldır bu toprakları bizlere vatan yapan aziz milletimiz, Malazgirt'te, Çanakkale'de, Sakarya'da ve Dumlupınar'da kadını, erkeği, genci, yaşlısı ile düşmana nasıl dur demiş ise o gecede aynı ruh hali ve duygu seli ile düşmanlara, vatan hainlerine dur demiştir. "Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım" dizeleri o gece bir kez daha hayat buldu. 15 Temmuz gecesi düşman işgaline karşı milletin zaferle tarih yazdığı günün adı oldu" diye konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, meydanlarda birlik ve beraberlik mesajı verildiğini kaydederek, şunları söyledi: "Herkes birlik beraberlik içerisinde, hep bir ağızdan, 'Söz konusu vatan ise; gerisi teferruattır' dedi. 7'den 70'e herkes; "Tek vatan, tek bayrak, tek devlet" için meydanlarda darbeye karşı milli iradesini ortaya koydu. Özellikle gençlerimize seslenmek istiyorum. Sevgili gençler; gelecek sizin sizler sorumluluk duygusu ile 15 Temmuz günü yapılanların ve aziz milletin destansı kahramanlıklarının canlı şahitlerisiniz. O kara günde millete yapılmak istenenleri unutmayın ve unutturmayın ki Allah vermesin bir gün gelir yeniden bu vatana, bu millete ve bu devlete kast etmek isteyen hainler çıkar ise hainlik etmelerine fırsat vermeden başlarını ezebilesiniz. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde, 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz şehit ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum".

Konuşmanın ardından Başkan Çolakbayrakdar, milli irade nöbeti tutan vatandaşlara Kocasinan Belediyesi tarafından 5 ayrı noktada hazırlanan dondurma, sandviç, çorba, su ve çeşitli yiyecek ve içecekler ikram etti. Ayrıca Kocasinan Belediyesi katkısıyla 15 Temmuz ruhunu canlı tutmayı amaçlayan videolu klip, vatandaşa cd şeklinde dağıtıldı. Kocasinan Belediyesi temizlik ekibi de modern araçlarla nöbet boyunca meydanda temizlik çalışması yaptı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Çolakbayrakdar, 'Hepiniz Birer Kahramansınız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement