Kocasinan Belediyesi tarihi yapılara sahip çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Kocasinan Belediyesi tarihi yapılara sahip çıkıyor

Kocasinan Belediyesi tarihi yapılara sahip çıkıyor

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tarihi yapılara sahip çıktıklarını ve daha işlevsel hale getirdiklerini belirtti.

03.02.2022 13:20  Güncelleme: 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tarihi yapılara sahip çıktıklarını ve daha işlevsel hale getirdiklerini belirtti.

Çolakbayradar, yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın ilk tıp merkezi Gevher Nesibe Şifahanesi ve Tıp Medresesi, Kaniş-Karum Höyüğü, Selçuklu Uygarlığı Müzesi ile Kent ve Mimar Sinan Müzesi gibi Anadolu'nun mirasını yansıtan eserlerin ilçe sınırlarında olduğunu anımsattı.

Kültürel mirası koruyup, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çok yönlü çalışmalar yaptıklarını aktaran Çolakbayrakdar, şunları kaydetti:

"Bunlardan biri olan ve Cumhuriyet dönemine ait olan General Emir İlköğretim Okulu, 4 yıldır General Emir Havacılık ve Uzay Bilimleri Teknoloji Merkezi olarak gençlerimize hizmet vermektedir. Ayrıca Hıdırellez olarak bilinen Hızır İlyas Köşkü'nü restore ettik ve günümüze kazandırdık. Yakın zamanda vatandaşlarımızın hizmetine sunacağımız ve 'Gök Gözlem Evi' haline dönüştüreceğimiz yapıyla astronomi ve uzay bilimi alanında bilgi donanımı olarak dünya ile rekabet edebilecek düzeyde gençler yetiştireceğiz. Tarihi yapı olan Güneşli Jandarma Konağı da yıllar öncesinde olduğu gibi yaptığımız çalışmalarla aslına uygun şekilde Jandarma Karakol Binası olarak hizmet vermeye başladı."

İlçenin doğal güzelliklerine de değinen Çolakbayrakdar, Kuşçu Marina, Barsama Mesire Alanı gibi mekanların şehrin gözdesi olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocasinan Belediyesi tarihi yapılara sahip çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement