Başkan Demirağ'dan Köy Enstitüleri Mesajı - Son Dakika
Yerel

Başkan Demirağ'dan Köy Enstitüleri Mesajı

Başkan Demirağ\'dan Köy Enstitüleri Mesajı

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Köy Enstitülerinin 75. yıl dönümünü kutlayarak, “Her daim Köy Enstitüleri’nin ilerici ve demokrat geleneğine sahip çıkacağız” dedi.

17.04.2015 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Köy Enstitülerinin 75. yıl dönümünü kutlayarak, "Her daim Köy Enstitüleri'nin ilerici ve demokrat geleneğine sahip çıkacağız" dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Köy Enstitülerinin kuruluşunun 75. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Demirağ yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Köy Enstitüleri 17 Nisan 1940 yılında kurulmuştur. Köy Enstitüleri, kısa ömrü içinde çok sayıda öğretmen, yazar ile bilim insanı yetiştirmiş ve bu sayede toplumsal kalkınmaya ve ülke insanlarının özgür bireyler olarak yetişmesine önemli katkılarda bulunmuştur. Köy Enstitülerinin kuruluşuyla ekonomik ve toplumsal kalkınma birlikte hedeflenmiştir. Okur yazar olmayan bir toplum ile Atatürk Cumhuriyetinin hedefi olan çağdaş uygarlığa ulaşılamazdı. İşte Köy Enstitüleri ile bu eksiklik giderilmeye çalışılmıştır. Ana amacımız Köy Enstitülerinin felsefesi, heyecan ve ruhunu okullarımızda yaşatmak, tüm yurtta Cumhuriyetin, aydınlanmanın ateşini yeniden yakmak, ülkemizin geleceğine umut ve ışık olmak olmalıdır. Çağdaş yaşamın yolu bu düşüncelerden geçmektedir.Köy Enstitülerinin kurucu mimarları Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Hasan Ali Yücel ve İsmail Hakkı Tonguç ile aramızdan ayrılan Köy Enstitüleri mezunu öğretmenlerini Köy Enstitülerinin kuruluşunun 75. yılında saygı ile anıyorum. Yaşayan enstitü mezunlarına sağlıklı günler diliyorum. Ayrıca Foça'mız için gurur kaynağı Ferit Oğuzbayır'ı da rahmet ve özlemle yad ediyoruz. Her daim Köy Enstitüleri'nin ilerici, demokrat geleneğine sahip çıkacağız." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Demirağ'dan Köy Enstitüleri Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement