Başkan Demircan, Başbağlar Şehitliğini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Başkan Demircan, Başbağlar Şehitliğini Ziyaret Etti

Terör örgütü mensupları tarafından 24 yıl önce şehit edilen 33 vatandaşımızın anısına yaptırılan Başbağlar Köyü Şehitlik Anıtı’nı ziyaret eden Başkan Demircan, “Başbağlar katliamı, devletimizin birlikte yaşama kültürüne yıllardır vurulmaya çalışılan darbenin izlerinden bir tanesidir.

31.07.2017 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü mensupları tarafından 24 yıl önce şehit edilen 33 vatandaşımızın anısına yaptırılan Başbağlar Köyü Şehitlik Anıtı'nı ziyaret eden Başkan Demircan, "Başbağlar katliamı, devletimizin birlikte yaşama kültürüne yıllardır vurulmaya çalışılan darbenin izlerinden bir tanesidir." dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Erzincan ziyaretinin ikinci gününde, 5 Temmuz 1993'te terör örgütü mensupları tarafından 33 vatandaşımızın şehit edildiği Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar Köyü'nün sakinleriyle bir araya geldi. Beraberindeki heyetle birlikte Başbağlar Kültür Evinde 24 yıl önce yaşanan katliamın anlatıldığı müzeyi gezen Başkan Demircan, daha sonra Başbağlar Köyü Şehitlik Anıtı'nı ziyaret etti. Başkan Demircan'a yaşanan katliama tanık olan eski AK Parti Milletvekili Adayı Muharrem Baltacı, AK Parti Şişli İlçe Başkanı Ömer Fuat Günday, Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş ve Beyoğlu'nda yaşayan çok sayıda Erzincanlı da eşlik etti.

Hedef kitlesel bir çatışma ortamı yaratmaktı

Terörün hedefini farklılıkların arasına girerek insanları Türk, Kürt, Alevi, Sünni diye bir birine kırdırmak üzerine kurguladığını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Başbağlar katliamı, devletimizin birlikte yaşama kültürüne yıllardır vurulmaya çalışılan darbenin izlerinden bir tanesidir. 24 yıl evvel burada, Başbağlar Köyünde yaşanmış bu olayda hedef belli. Hedef, bir Alevi Sünni çatışması çıkartılmak ve bunun üzerinden kitlesel bir çatışma ortamı meydana getirmek. Bunun cevabını 15 Temmuz'da milletimiz darbe girişimine karşı gösterdiği tavırla net bir şekilde göstermiştir diye düşünüyorum. Cenabı Allah'tan burada şehit olan kardeşlerimize rahmet, köylülerimize de sabırlar diliyorum. Cenabı Allah bu tür acıları bir daha ülkemize yaşatmasın." dedi.

Başbağlar katliamına tanık olan eski AK Parti Milletvekili Adayı Muharrem Baltacı ise, "Başbağlar şehadet şerbetini içmiş ve hangi dine, dile, ırka mensup olursa olsun aynı topraklar üzerinde yaşatmayı kendisine görev bilmiş bir yerdir." ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Demircan, Başbağlar Şehitliğini Ziyaret Etti - Son Dakika


Advertisement