Başkan Doğan "Vefa Kavramı, Türk Milletinin Geleneğinde, Göreneğinde, Önemli Bir Değerdir" - Son Dakika
Yaşam

Başkan Doğan "Vefa Kavramı, Türk Milletinin Geleneğinde, Göreneğinde, Önemli Bir Değerdir"

Başkan Doğan "Vefa Kavramı, Türk Milletinin Geleneğinde, Göreneğinde, Önemli Bir Değerdir"

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği’ni ziyaret eden İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Vefa kavramı, Türk milletinin hem geleneğinde, göreneğinde, hem de inancında olan önemli bir değerdir” dedi.

11.10.2018 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği'ni ziyaret eden İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "Vefa kavramı, Türk milletinin hem geleneğinde, göreneğinde, hem de inancında olan önemli bir değerdir" dedi.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği'ni ziyaret etti. Burada kalan vatandaşlarla yakından ilgilenen Doğan'a Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Dernek Başkanı Celal Filiz, teşekkür etti. Filiz, "İzmit Belediye Başkanı olarak sizlerin bizlerin gönlünde ayrı bir yeri var. Türkiye'nin en şanslı emeklileri bizim şehrimizde yaşıyor. Otel konforunda emekli evleri Türkiye'nin hiçbir yerinde yok. Her zaman bizlerin yanındasınız. İzmit'te emekli olmak ayrıcalık. Sizi daha iyi yerlerde, makamlarda görmek en büyük arzumuz" dedi.

Türk kültüründe ve dini inancında vefanın çok önemli bir kavram olduğuna dikkatçe çeken Başkan Doğan da ziyarette yaptığı konuşmada "Büyüklerimizi, emektarlarımızı, kıdemlilerimizi ziyarete geldik. Hem onların halini hatırını soralım hem de bizden bir istekleri var mı diye ziyarette bulunduk. Vefa kavramı, Türk milletinin hem geleneğinde, göreneğinde, hem de inancında olan önemli bir değerdir. Ülkeye, şehrine, insanlığa hizmet etmiş insanların daha sonraki hayatlarında da hatırlamak ve yaşamlarına destek verilmesi gerekmektedir. Onların hatırlanarak sık sık ziyaret edilmesi ve bir anlamda onlara vefa gösterilmesi boynumuzun borcudur. Kıdemlilerimize, büyüklerimize, ak saça, ak sakala her zaman hürmet ve saygı vardır. Geçmişte alın teri dökmüş, değerli emektarlarımıza her zaman minnettarız. Allah bundan sonraki hayatlarında da sağlık, sıhhat içeresinde aileleriyle güzel güzel bir ömür geçirmeyi nasip etsin" şeklinde konuştu.

Emeklilerin en güzel ikinci baharı yaşamalarını istediklerine değinen Doğan, "İzmit belediyesi olarak, emeklilerimizin ikinci baharlarını en güzel şekilde geçirmelerini istiyor ve bu konuda önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Gerek emekli evlerimiz gerek onalar için yaptığımız sosyal faaliyetlerimizle onların yanında olduğumuzu hissettiriyoruz. Zaman zaman emeklilerimizle gençlerimizi buluşturarak yeni neslimize vefa duygusunu aşılamak ve pekiştirmek istiyoruz. Bunun için de genç vefa etkinlikleri düzenliyoruz. Her genç Allah nasip ederse yaşlanacak ve emekli olacak. Allah hepimize yaşlanmayı nasip etsin. Sizlerin varlığı, gölgesi bizler için, gençlerimiz için bir güç, bir enerjidir. Geçmişini tanımayanın geleceği olmaz. Biz her zaman sizin emrinizdeyiz" diye konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Başkan Doğan 'Vefa Kavramı, Türk Milletinin Geleneğinde, Göreneğinde, Önemli Bir Değerdir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremde 5 ahır ve Yozgat'ta 2 katlı bir ev etkilendi
    19:33 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremde 5 ahır ve Yozgat'ta 2 katlı bir ev etkilendi

    AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremden sonra ilçedeki 5 ahırın ve Yozgat'ta 2 katlı bir evin etkilendiğini bildirdi. Ekipler saha tarama çalışmalarına devam ediyor.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem
    19:26 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından, Vali Numan Hatipoğlu ve CHP Milletvekili Kadim Durmaz açıklamalarda bulundu. Can kaybının olmadığı belirtildi.

  • Beyoğlu'nda kamuflaj kıyafetle servis yapan garson tutuklandı
    19:24 Beyoğlu'nda kamuflaj kıyafetle servis yapan garson tutuklandı

    İstanbul Beyoğlu'nda bir turistik işletmede kamuflaj kıyafetle servis görüntüleri sosyal medyada yayılınca gözaltına alınan yabancı uyruklu garson tutuklandı. İşletme belgesi iptal edilmişti.

  • Pendik'te hafriyat kamyonu ile otomobil çarpışması: 2 kişi yaralandı
    19:23 Pendik'te hafriyat kamyonu ile otomobil çarpışması: 2 kişi yaralandı

    Pendik'te meydana gelen trafik kazasında, hafriyat kamyonu ile otomobil çarpıştı. Kazada, Ayhan A. ve eşi Hediye A. yaralandı. Olay yerine itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldıktan sonra trafik normale döndü.

  • Çanakkale'de Göçük Altında Hayatını Kaybeden 2 Kişinin Cenazesi Toprağa Verildi
    18:44 Çanakkale'de Göçük Altında Hayatını Kaybeden 2 Kişinin Cenazesi Toprağa Verildi

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde su kanalı açma çalışması sırasında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan'ın cenazeleri köye getirildi. Cenazeler, yapılan cenaze namazının ardından Kangırlı köyü mezarlığında defnedildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan kepçe operatörü ise jandarma tarafından tutuklandı.

  • Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti
    18:31 Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde tarlada hayır çeşmesi için su kanalı açılırken meydana gelen toprak kayması sonucu Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan hayatını kaybetti. Cenaze töreni köy camiinde yapıldı.

  • Engelli Vatandaş Tekerlekli Sandalyesiyle Taşıt Yolunu Kullanmak Zorunda Kaldı
    18:23 Engelli Vatandaş Tekerlekli Sandalyesiyle Taşıt Yolunu Kullanmak Zorunda Kaldı

    Avcılar'da, kaldırıma park edilen araçlar nedeniyle engelli bir vatandaş tekerlekli sandalyesiyle taşıt yolunu kullanmak zorunda kaldı. Merkez Cami Sokak'ta çok sayıda araç kaldırıma park ederek yaya yolunu kapattı. Bir engelli, tekerlekli sandalyeyle kaldırımı kullanamayınca taşıt yolunda ilerlemek zorunda kaldı. Bir motokurye trafiği durdurarak engelli vatandaşa yardım etti. Bir süre yolda ilerleyen engelli kişiyi arkasındaki araçlar bekledi. Duruma tepki gösteren engelli, 'Kaldırıma park eden sürücüler yüzünden buradan geçemedim. Şehirde yaşamasını bilmiyorlar.' dedi. Olayın ardından Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki trafik polisleri, kaldırımın üzerine araçlarını park eden sürücülere hatalı parktan 690 lira cezai işlem uyguladı.


Advertisement