Başkan Edebali'den Gençlere Önemli Tavsiyeler - Son Dakika
Güncel

Başkan Edebali'den Gençlere Önemli Tavsiyeler

Başkan Edebali\'den Gençlere Önemli Tavsiyeler

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Türkiye Gençlik Vakfı üyeleri ile bir araya geldiği söyleşide birikimlerini aktardı.

19.04.2018 13:57  Güncelleme: 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' için alınan seçim kararının ülkeye, millete ve tüm Müslümanlara hayırlar getirmesini temenni eden Başkan Edebali, "Uzun yıllar AK Parti'de görev aldım. Parti yönetimindeyken de her seçim öncesi bu seçim çok önemli derdik. Gerçekten de her seçim çok önemlidir. Çünkü her seçim bizim medeniyet yürüyüşümüzde birer kilometre taşıdır. Ama şimdi hükümet sistemi için aldığımız seçim kararı bütün seçimlerin finali. Medeniyet yürüyüşünde ortaya koyduğumuz mücadelenin finalini yaşayacağız" diye konuştu.

'İSLAM ALEMİ'NİN SON ŞANSI TÜRKİYE'

Batının, Siyonist güçlerin Ortadoğu ülkelerini parçalamak için türlü oyunlar ve planlar uyguladığını belirten Başkan Edebali, "Mısırı devirdiler. Irak paramparça oldu. Irak'ta 1 milyon insan öldü. Dünya'da yaşam kalitesi en düşük şehir son 10 yıldır Bağdat seçiliyormuş. Oysa ki Bağdat bizim medeniyetimizin en önemli şehirlerimizden bir tanesiydi, paramparça ettiler. Suriye yine onlar için model bir ülke. Etnik, bölgesel ve mezhepsel farklılıklarla insanları birbirine düşürerek coğrafyamızı kan gölüne çevirdiler. Tabi bunlar için en önemli hedef ülke Türkiye. Ülkemizde yaşadığımız süreçte Gezi Parkı olayları ve adım adım 15 Temmuz'a kadar olan süreç ile 15 Temmuz'daki işgal hareketiyle bizi Suriye'ye çevirmeyi denediler. Bakın 15 Temmuz sadece FETÖ'nün ülkeyi bölme hareketi değildi. Arkasında yine aynı güçler, yine bu Siyonist plan, yine dünyanın büyük güçleri vardı. Ama Cenab-ı Hak da bu milletin önünü açacak fırsatları oluşturdu. Cumhurbaşkanımız ile bu milletin evlatları dik durdu. Bu kadar gücün karşısında mucizeler de oldu, bize bir şans daha verildi. Bu şans sadece Anadolu coğrafyasına değil tüm İslam Alemi'ne verildi" şeklinde konuştu.

'SEYİRCİ DEĞİL AKTÖR OLUN'

İnsan ürünü olan her şeyin din ve ahlak alanı olduğunu, şehirlerinde bu alana dahil olduğunu vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Bizler bu alanda da Hristiyan toplumundan, batı toplumundan ayrılıyoruz. İslam medeniyeti mimarisi ile batı mimarisi olmak üzere iki türlü mimari var. İslam mimarisine baktığınız zaman hiçbir obje, hiçbir parça kendi şahsiyetini kaybetmez. Her yapı malzemesi kendi şahsiyetiyle durur. Bir camiye gittiğiniz zaman pencereler yerdedir, aydınlıktır. Kendinizi orada daha rahat hissedersiniz. Batı mimarisinde ise bu yok. Bir kilisenin, katedralin karşısına geçin ve bakın hiçbir parçanın kimliği kalmamıştır. İslam mimarisinde sükûnet, mülayimlik var. Diğerinde ise tam tersi o sivrilik, ışık, gölge oyunları ile insana kendini aciz hissettiriyor. Bir yerel yönetici olarak burada da bizim onlara benzememiz lazım. Bizim şehir anlayışımızda tabiatın tüm alanlarına saygı var. Çiçeği, böceği, çeşmeyi koruruz. Bizim mimarimiz sınırlıdır, sınırsız güç sahibi Cenab-ı Hak'tır. Onlar mimari anlayışında ise o sınırsızlık, sonsuzluk ile inançlarını da ortaya koyuyorlar. Mimaride bile biz onlardan ayrılıyoruz. İslami mimaride kendinizi aktör, batı mimarisinde ise kendinizi seyirci hissediyorsunuz. Zaten batı kültürünün en büyük özelliğidir bu, insanları seyirci bırakmak. Futbolda seyirci ol, tiyatroda seyirci ol, sinemada seyirci ol. İnsanlar hep seyirci kalsın. İslam Medeniyeti'nde ise bizatihi insan kendisi aktör olsun" ifadelerini kullandı.

'KATILIMCILIĞI ESAS ALIYORUZ'

Gündemi dağıtmak için imkanların çoğaldığını, bunların en başında ise teknoloji ve bilişimin geldiğini vurgulayan Başkan Edebali sözlerine şöyle devam etti: "Bilişim çağındayız diyorlar, aslında bilişiminde bir üstüne geçtik. Bence etkileşim çağındayız. Herkes, herkesten çok etkileniyor. Trump bir tweet atıyor bütün dünya onun tweetini konuşuyor. Biz de Yıldırım Belediyesi olarak hep katılımcı belediyecilik anlayışını esas alıyoruz. Vatandaşı doğru bilgilendirelim, vatandaşla etkileşimimiz hızlı olsun. Vatandaş bizim yönetim anlayışımıza dahil olsun. Karar alma mekanizmalarında vatandaşımız söz sahibi olsun. Birçok mekanizma kurduk. Çağrı merkezinden tutun vatandaşlarımızın kapılarını tek tek çalarak onlara hizmetlerimizi anlatmaya varana kadar. Sosyal medyayı kullanıyoruz. Bu etkileşim ağını herkesin kendi alanında arttırması lazım" dedi. Programın sonunda ise Türkiye Gençlik Vakfı Bursa İl Temsilcisi Fatih Kaya, katılımlarından dolayı Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'ye teşekkür ederek Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Edebali'den Gençlere Önemli Tavsiyeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement