Başkan Erdoğan İdlib'deki Son Durumu Açıkladı: Silahlı Gruplar Çekilmeye Başladı - Son Dakika
Güncel

Başkan Erdoğan İdlib'deki Son Durumu Açıkladı: Silahlı Gruplar Çekilmeye Başladı

BM Genel Kurulu'ndaki dikkat çeken açıklamaların ardından Reuters'e konuşan Başkan Erdoğan, "İdlib'de silahlı gruplar bölgeden çıkmaya başladı." diye konuştu.

26.09.2018 08:33  Güncelleme: 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Reuters Haber Ajansı'nın sorularını yanıtladı. Erdoğan, İdlib'deki son durum ile ilgili de değerlendirmelerde bulunurken "Ağır silahlar olarak, sınıflandırmasını Türkiye ve Rusya çalışmalarını yaptı. Sınıflandırarak gerekli çalışmalar yapılacak. Silahlı gruplar bölgeden çıkmaya başladı." dedi.

Erdoğan'ın röportajdan satır başları şöyle;

İDLİB'DE SON DURUM

"Burada, Rusya Federasyonu ile Türkiye arasındaki 10 maddelik anlaşmanın içerisinde gerek Rusya Federasyonu'nun rejimin 15-20 kilometrelik koridora sokmaması, merkezde de radikal grupların Türkiye tarafından bunu kontrol altına alması, onların çıkışını sağlaması noktasında, daha doğrusu silahlardan arındırılmış bölge haline gelmesi bizim tasarrufumuzda. Bunun için gerekli adımları atacağız. Bütün çalışmalar yürütülmektedir. İdlib halkının beklentisiydi. İdlib halkı da bu süreci huzurlu bir şekilde, dönüşün başlaması olması 50-60 bin kişi geriye dönmüş vaziyette, onların da desteğiyle bu süreç başarılacaktır."

Başkan Erdoğan İdlib'deki Son Durumu Açıkladı: Silahlı Gruplar Çekilmeye Başladı

SİLAHSIZ BÖLGE

Bölgedeki terör gruplarına değinen Erdoğan, "Ağır silahlar olarak, sınıflandırmasını Türkiye ve Rusya çalışmalarını yaptı. Sınıflandırarak gerekli çalışmalar yapılacak. Silahlı gruplar bölgeden çıkmaya başladı." diye konuştu.

Başkan Erdoğan İdlib'deki Son Durumu Açıkladı: Silahlı Gruplar Çekilmeye Başladı

SURİYE'DEKİ DURUM

Erdoğan, "Yüzbinlerce insanı katleden bir insanı göremeyiz. Bizi buraya sevk eden Suriye halkının durumudur. Bunlar bizim misafirimiz. Bunlar Esad'ın zulmünden kaçtılar. Esad halen bombalarını yağdırıyor. Bu zirveler olmasaydı bunlar hala devam edecekti. Atılan adımlarla bir ufuk belirdi. Bu ufukta huzur, refah var. Bu adımları Rusya ve İran'la atıyoruz." dedi.

Başkan Erdoğan İdlib\'deki Son Durumu Açıkladı: Silahlı Gruplar Çekilmeye Başladı

Son Dakika Güncel Başkan Erdoğan İdlib'deki Son Durumu Açıkladı: Silahlı Gruplar Çekilmeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement