Başkan Ergün Maski'nin Yatırımlarını Anlattı - Son Dakika
Ekonomi

Başkan Ergün Maski'nin Yatırımlarını Anlattı

Başkan Ergün Maski\'nin Yatırımlarını Anlattı

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, İlçe Belediye Başkanları ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleriyle iftar programında buluştu.

14.06.2017 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, İlçe Belediye Başkanları ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleriyle iftar programında buluştu. Büyükşehir ve MASKİ'nin yatırımlarını anlatan Başkan Ergün, alt ve üst yapısıyla tamamen sağlıklı bir Manisa inşa ettiklerini vurguladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı sonrasında iftar yemeği düzenledi. Dualar eşliğinde yapılan iftarın ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi tarafından Manisa'ya yapılan yatırımlardan ve MASKİ Genel Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği projelerden de bahsetti.

"Çevreci yatırımlar yapıyoruz"

MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde inşa edilen ve işletilen atıksu arıtma tesisleriyle çevreci yatırımları bir bir hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Ergün, "Bildiğiniz üzere, geçtiğimiz ay sonunda Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisimizi hayata geçirdik. Bunun yanında Soma ve Gördes arıtmalarımızda da epeyce yol kat ettik. Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisimiz de yüzde 65 oranında tamamlandı. Soma ve Gördes'te de yine yüzde 80-90 seviyelerindeyiz. Çevreci bir il olmamız nedeniyle; içerisinde balıkların ürediği ve berrak sular akan Gediz hedefiyle çevre dostu yatırımlarımızı bir bir hayata geçiriyoruz. Bu tarz yatırımlar, elbette ki büyüklükleri itibarı ile zaman alan yatırımlardır. İhalelerinin, izinlerinin, raporlarının ve proje hazırlıklarının tamamı ayrı birer süreç oluşturuyor. Çok şükür ki bunların hepsini geride bıraktık. Manisa merkezdeki tesisimizi bu yıl bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

"101 mahalle bitiyor; 154 mahalle yolda"

MASKİ'nin il genelindeki altyapı yatırımlarından da söz eden Başkan Ergün, "MASKİ olarak Manisa'da yaptığımız altyapı çalışmalarımızın da ana başlıklarını paylaşmak isterim. 95 Mahalle olarak başlatıp 6 mahalleyi daha ekleyerek sayısını 101'e çıkardığımız projemizle, 17 ilçemiz genelinde köyden dönüşen 101 mahallemizin altyapı dönüşümleri bitme noktasındadır. Bu mahallelerin taş döşemeleri de yüzde 80-90 oranında bitti. Son kalan mahallelerde de altyapılar tamamlanma noktasına geldi. Şimdi de yeni 154 Mahalle Projemizin ihaleleri başladı. Yaklaşık 200 milyon liranın üzerinde bir yatırımdan söz ediyorum. Projemize 13 büyük beldemiz dahil. Diğerleri de 17 ilçemizden ihtiyaç önceliğine göre tespit ettiğimiz mahallelerimiz. 2-3 ilçemizin ihalesi yapıldı, diğerleri için de çalışmalar hızla devam ediyor. Onlar da tamamlandığında 154 mahallemizde daha hummalı bir çalışma başlamış olacak. Altyapısını yaptığımız yerleşimlerin üst yapılarını da yenileyerek tamamıyla sağlıklı bir Manisa inşa edeceğiz" diye konuştu.

Zone Lounge'da gerçekleştirilen iftara ilçe belediye başkanları, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ daire başkanları, başkan danışmanları, Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri ile şube müdürleri katıldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Başkan Ergün Maski'nin Yatırımlarını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ordu Büyükşehir Belediyesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    18:49 Ordu Büyükşehir Belediyesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Ordu Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, yeni dönemin hayırlı olmasını temenni ederek Ordu halkına teşekkür etti. Güler, önlerindeki 5 yıllık süre boyunca ayrım yapmaksızın Ordu'yu yaşanılabilir bir kent olma yolunda birlikte hazırlayacaklarını vurguladı. Ayrıca, şehir ekonomisini güçlendirmek, afete dirençli bir kent yapmak ve lojistik merkezi oluşturmak gibi hedeflerinin olduğunu belirtti.

  • Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL
    17:59 Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL

    Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediyenin toplam borcunun 853 milyon olduğunu belirtti. Kaya, borç yükünün ağır olduğunu ancak şikayetçi olmanın bir hakkı olmadığını söyledi.

  • Helal Gıda Bakımından Hayvanların Beslenmesi ve Kesim Yöntemleri Çalıştayı Düzenlendi
    17:44 Helal Gıda Bakımından Hayvanların Beslenmesi ve Kesim Yöntemleri Çalıştayı Düzenlendi

    Dünya Helal Birliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Helal Gıda Bakımından Hayvanların Beslenmesi ve Kesim Yöntemleri Çalıştayı'nda, akademisyenler, uzmanlar ve yetkililer sunumlar yaptı. Çalıştayda hayvanların beslenmesi ve kesim yöntemlerinin helal gıda bakımından tartışıldığı vurgulandı. Çalıştayın sonuçları kitapçık halinde yayınlanacak ve ilgili birimlere rapor olarak sunulacak.

  • Kimyagerler Derneği, özlük haklarının iyileştirilmesini talep etti
    17:40 Kimyagerler Derneği, özlük haklarının iyileştirilmesini talep etti

    Kimyagerler Derneği İç Anadolu Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Oltulu, dernek üyeleri adına yaptığı açıklamada, kimyagerlerin özlük haklarının diğer mesleklere göre geri kaldığını belirtti. Oltulu, kimyagerlerin aynı yetki ve sorumluluğa sahip olmalarına rağmen düşük ek gösterge ve ücretle çalıştıklarını ifade etti. Kimyagerlik mesleğinin cazip hale getirilmesi ve kamu kimyagerlerinin özlük haklarındaki sorunların çözülmesi gerektiğini vurguladı.

  • Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde üretilen peynir helvası coğrafi işaret tescili aldı
    17:39 Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde üretilen peynir helvası coğrafi işaret tescili aldı

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde üretilen peynir helvası, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret olarak tescil edildi. Gelibolu Ziraat Odası Başkanı Erkan Kaya, helvanın tescili için başlattıkları girişimin olumlu sonuçlandığını belirtti. Coğrafi işaret tescili, Gelibolu'nun kültürel mirasının ve tarımsal ürünlerinin değerinin tanınması anlamına geliyor.

  • Manisa Belediye Başkanı Lüks Makam Odası Hakkında Konuştu
    17:29 Manisa Belediye Başkanı Lüks Makam Odası Hakkında Konuştu

    Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, AKP'li eski başkan Mehmet Çerçi'nin yaptırdığı lüks makam odası hakkında açıklamalarda bulundu. Balaban, imkanlarının olduğu an daha mütevazı bir makam odasına geçmeyi istediğini söyledi.

  • MÜSİAD Erzurum Başkanı: Türkiye'de yüksek enflasyon ticari ahlakı etkiledi
    17:26 MÜSİAD Erzurum Başkanı: Türkiye'de yüksek enflasyon ticari ahlakı etkiledi

    MÜSİAD Erzurum Başkanı Abdulkerim Kavaz, enflasyonla mücadeleden kamu tasarruflarına, asgari ücretten İsrail ile ticaretin kısıtlanmasına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Kavaz, Türkiye'de yüksek enflasyonla birlikte ticari ahlakın dozunun kaçtığını belirterek, İsrail'e yapılan boykotun önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, kamu tasarruflarını izleme komitesi kurulması ve alım gücünün artırılması gerektiğini vurguladı.

  • A101'den ESCAMP 6500 Flat Tiny House: Fiyatı ve Özellikleri
    17:11 A101'den ESCAMP 6500 Flat Tiny House: Fiyatı ve Özellikleri

    Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinden A101, ESCAMP 6500 Flat Tiny House'u satışa sunuyor. 16 m² yaşam alanına sahip olan bu ev, uygun fiyatıyla dikkat çekiyor. Özellikleri arasında SCHLEGL 1400 kilogram kapasiteli 2 adet torsiyon frenli dingil, kompozit sandviç panel dış cephe ve laminant parke zemin bulunuyor. A101 tarafından 25 Nisan itibariyle satışa sunulacak olan ESCAMP 6500 Flat Tiny House'un fiyatı 399 bin 900 TL.

  • İzmir'de Esnafın İşleri Durgun, Turistlere Bağlıyorlar
    17:05 İzmir'de Esnafın İşleri Durgun, Turistlere Bağlıyorlar

    İzmir'de esnaf, vatandaşların alım gücünün düşmesiyle işlerinin etkilendiğini belirterek turistlere umut bağladıklarını söyledi. Esnaf, dükkan kiralarını ödemekte zorlandıklarını ve güçlerinin kalmadığını ifade etti. Fiyat artışları ve vatandaşların satın alma gücünün düşmesi nedeniyle esnafın işleri durgunlaşmış durumda. Esnaf, idare etmeye çalıştıklarını belirtirken, turistlerin gelmesini beklediklerini dile getirdi.

  • Van'ın Bahçesaray ilçesinde besiciler hayvanlarını otlatmaya başladı
    17:03 Van'ın Bahçesaray ilçesinde besiciler hayvanlarını otlatmaya başladı

    Bahçesaray ilçesinde çetin geçen kış boyunca ahırlarda beslenen küçükbaş hayvanlar, havanın ısınmasıyla birlikte meralara çıkarıldı. Besiciler, doğanın canlanmasıyla yeşeren meralara götürdükleri hayvanlarını gün boyunca otlattıktan sonra tekrar ahırlara getiriyor. Uzun süre sonra hayvanlarını otlaklara çıkarmanın ve yem masraflarından kurtulmanın sevincini yaşayan besiciler, bu durumdan memnuniyet duyuyor.


Advertisement