Başkan Gelgör, icraatlarını değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Başkan Gelgör, icraatlarını değerlendirdi

Başkan Gelgör, icraatlarını değerlendirdi

Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, göreve geldiği günden bugüne kadar geçen 8 aylık süreçteki icraatlarını değerlendirdi.

01.12.2019 10:33  Güncelleme: 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, göreve geldiği günden bugüne kadar geçen 8 aylık süreçteki icraatlarını değerlendirdi.

Yaptığı hizmetlerle vatandaşın gönlünde taht kuran alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra eğitime verdiği destek, kültürel faaliyetler ve içme suyuna yaptığı indirim gibi halkın memnuniyetini kazanan çalışmalara imza atan Gelgör, seçim öncesinde söz verdiği vaatlerini de tek tek yerine getiriyor.

Her alanda çalışma yaptıklarını anlatan Gelgör, "Bizim bir sloganımız vardı. "Osmancık daha yaşanabilir, herkesin mutlu olduğu, huzurlu, eğlenceli bir şehir olsun" Osmancık'ta belediyemiz hem alt yapı üst yapı faaliyetlerini yapacak, hem de halkımızın huzuru, mutluluğu için çalışacak. Şehrimizi imar etmek de bizim görevimiz vatandaşlarımızı sosyal ve kültürel yönlerinin gelişimine katkı sunmakta bizim görevimiz. Biz her alanda çok çalışıyoruz. Çok çalışacağız ki Osmancık daha yaşanabilir bir şehir olsun, çok çalışacağız ki Osmancık herkesin mutlu olduğu, huzurlu, eğlenceli bir şehir olsun." dedi

Gelgör, alt payı çalışmalarına ilk olarak doğalgaz alt yapısı tamamlanan yollardan başladıklarını belirtti.

Asfalt sezonunun ardından parke taşı çalışmalarını hızlandırdıklarını anlatan Gelgör, "Asfalt sezonu içerisinde doğalgaz alt yapısı tamamlanan 6 büyük caddeyi ve bağlı 9 sokağı asfaltladık. Toplamda 7 kilometre asfalt yapıldı. Bu sene ilk görev yılımız olması nedeniyle çalışmalara asfalt sezonunun yarısında başlayabildik, ancak gelecek yıl çok daha fazla asfalt yapmayı hedefliyoruz. Asfalt sezonunun ardından da tüm yoğunluğumuzu parke taşı çalışmalarına verdik. Bu kapsamda 3 büyük cadde ile birlikte 36 sokakta parke taşı yapıldı. Şenyurt, Esentepe, Koyunbaba, Cumhuriyet, Çay, Gemici ve Gürleyik Mahallelerinde bu çalışmalar yapılırken ilçe merkezindeki mahallelerimizde de doğalgaz yapılan yerlere yama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gelecek yıl asfalt yapacağımız yerlerin şimdiden hazırlığını yapıyoruz. İnşallah ilçemizde yol noktasında hizmet ulaşmayan yer kalmayacak" dedi.

"Kızılırmak sahili cazibe merkezi oldu"

Kızılırmak sahilinde ilçenin imajına yakışır bir çalışma yaptıklarını kaydeden Gelgör, "Bizim öncelik verdiğimiz alanlardan birisi de Kızılırmak sahili oldu. Çünkü burası ıslah çalışmaları nedeniyle uzun süre atıl kalmış ve vatandaşlarımızın bir an önce sosyal alan olarak görmek istediği bir yerdi. Seçimden hemen sonra çalışmaları başlattık. Güzel bir çevre düzenlemesi, yürüyüş yolu, bisiklet yolu, şık bir aydınlatma ve sosyal alanlar ile Kızılırmak sahili cazibe merkezi oldu. Vatandaşlarımız aileleri ile birlikte Kızılırmak Sahilinde güzel vakit geçirebiliyor. Çevre illerden ve komşu ilçelerden burayı görmeye geliyorlar. Koyunbaba Köprüsü ile Yeni Köprü arasında ve Yeni Köprünün batısında yaptığımız çalışmaları ilerleyen zamanlarda Kızılırmak boyunca İstanbul Yoluna kadar ulaştırmayı ve aynı şekilde Gemici Sahilini de tamamlamayı hedefliyoruz." diye konuştu.

"Metruk binalar otoparka dönüştürülüyor"

Başkan Gelgör, ilçedeki otopark sorununu da farklı bir yaklaşımla çözmeye çalıştıklarını söyledi.

İlçede hem görüntü kirliliğine neden olan hem de mal ve can güvenliği açısından riskli oluşturan metruk yapıları yıktıklarını belirten Başkan Gelgör "Osmancık'ın metruk yapılardan temizlenmesi konusunda tam manasıyla bir seferberlik başlattık diyebiliriz. Öncelikle hangi yapıların yıkılacağı noktasında bir çalışma yaptık. Ekiplerimiz bu konuda titizlikle çalıştı. Tespit edilen yapılar mülk sahibi ile istişare edilerek yıkılmaya başlandı. Bu güne kadar toplamda 35 metruk yapı yıkıldı. Yıkım sonrası ortaya çıkan alanlar otopark olarak kullanılmak üzere düzenlendi. Böylelikle iki işi bir arada yapmış olduk. Hem şehrimiz metruk yapılardan temizleniyor hem de yeni otopark alanları ortaya çıkıyor" dedi.

"İçme suyuna yüzde 25 indirim"

İçme suyuna yapılan indirime de değinen Gelgör "Belediye Meclisimiz Kasım ayı toplantısında içme suyuna yüzde 25 oranında indirim uygulamıştır. Bu bizim için çok önemli bir hizmettir. Doğalgaza, elektriğe, akaryakıtazam gelirken vatandaşımızın en temel ihtiyacı olan suya indirim yapmak fevkalade güzel bir hizmet olmuştur. İlçemizde 2019'da tonu 1,90 TL olan suya vatandaşımız 2020 yılında 1,50 TL ödeyecek. Ortalama 100 TL fatura ödeyen bir vatandaşımız 25 TL daha az ödeyecek. Halkımızın bütçesine bir nebze de olsa katkı sağlanmış olacaktır. " diye konuştu.

Sosyal projeleri halkın takdirini kazandı

Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör'ün, kısa sürede hayata geçirdiği sosyal projelerle de vatandaşın takdirini kazandı. Cenaze hizmetlerinin ücretsiz yapılması, hoş geldin bebek projesi, camilerin temizliği ve ilkokula başlayan çocuklara defter kalem yardımı gibi sosyal projeler ilçe halkından tam not aldı.

Sosyal projelere yenilerinin ekleneceğini dile getiren Gelgör, "Bizim halkımıza beyan ettiğimiz sosyal projelerimiz vardı. Bunlar belediye olarak vatandaşımızın yanında olduğumuzu hissettirecek, vatandaş belediye iş birliğini güçlendirecek projelerdi. Özellikle insan hayatı için en önemli üç evre olan doğumda, düğünde ve cenazede vatandaşımızın yanında olacağımızı beyan etmiştik. Buna yönelik projeleri hızlı bir şekilde hayata geçirdik. Vatandaşlarımıza hem maddi yük getiren hem de o acılı günlerinde sürekli bir uğraşı içerisinde olmalarına neden olan cenaze işlerini belediye olarak tamamen üstlendik. Belediye Meclisi, kasım ayı toplantısında gerekli düzenlemeyi yaptı. 2020 Ocak ayından itibaren vatandaşlarımızdan mezar ücreti dahil hiçbir ücret alınmadan cenaze hizmetleri belediyemizce yapılacaktır. Bizim için manevi önemi yüksek olan bir sosyal proje de Hoş geldin Bebek Projesidir. İlçemizde yeni doğan her bebeği belediyemizin hoş geldin hediyesi ile karşılıyoruz. Bebeği olan aileleri evlerinde ziyaret ediyor ve hediyemizi takdim ediyoruz. Özellikle annelerin uzun süre yardımcısı olacak bir bebek çantası; içerisinde battaniye, bebek bezi, ateş ölçer, bebek pudrası, tırnak makası gibi bebek bakım ürünleri var. Tabi bizim için güzel olan her doğan yeni bebeğe hoş geldin bebek diyebilmek, annelerin bu mutluluğunu paylaşabilmektir" ifadelerini kullandı.

Osmancık Belediyesi eğitime de büyük katkılar sağladıklarını anlatan Gelgör, "Eğitim noktasında da önemli çalışmalarımız var. Bunlardan birisi seçim sürecinde çocuklarımıza söz verdiğimiz "Kitaplar Devletten, Defter Kalem Belediyeden" projesi. Bu sene okullar başladığında projeyi ilk defa uyguladık. Hem öğrencilerimiz, hem öğretmenlerimiz hem de veliler memnun kaldı. Gelecek yıllarda da projeye devam edeceğiz. Devletimiz kitapları veriyor biz de öğrencilerimizin defterlerini ve kalemlerini veriyoruz. Eğitime desteğimiz bununla da sınırlı değil. Başta okullarımızın fiziki ihtiyaçlarına yardımcı oluyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile eğitimin geliştirilmesi noktasında iki ayrı protokol imzaladık. Söz konusu eğitim olduğunda belediye olarak her zaman varız. Eğitime desteğimiz devam edecektir. Okullarımızın dışında bir diğer önem verdiğimiz konu da ibadethanelerimiz. Camilerimizin yıllık genel temizliğini ve bakımlarını yaptırıyoruz. Geçtiğimiz yıl Ramazan ayı başlangıcında tüm camilere detaylı bir temizlik yaptırdık. Bu uygulamamızı da periyodik olarak devam ettiriyoruz. Sosyal projelerimiz bunlarla da sınırlı kalmayacak. Vatandaşlarımızın ihtiyaç hissettiği her konuda vatandaşımızın yanında olacağız. Bizim en önemli vizyonumuz bu. Halk belediyeciliği yapacağız, halkımızın gönlünde yer alacağız."

"İlçe tarihinin en büyük festivalini yaptık"

Gelgör, Osmancık Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Pırlanta Pirinç Kültür ve sanat Festivali hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Festival öncesinde olağanüstü bir hazırlık süreci yaşadıklarını kaydeden Gelgör, yapılan titiz organizasyonlar sayesinde bölgenin en güzel festivalini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Festivalin Osmancık tarihinde ilk defa bu kadar kapsamlı yapıldığına işaret eden Gelgör "Osmancık Pirinç Festivali ilçemizin tanıtılması noktasında önemli bir etkinlik. Ne yazık ki 4 yıldır düzenlenmiyordu. Bu sene ilk defa kapsamlı bir festival organize ettik. Halkımız 9 gün boyunca çeşitli etkinliklerle dolu dolu bir festival yaşadı. Bölgenin en büyük güreş organizasyonunu gerçekleştirdik. Yaklaşık 500 pehlivan er meydanındaydı. Kırkpınar'ı aratmayan, Anadolu'nun Kırkpınar'ı diyebileceğimiz bir güreşe ev sahipliği yaptı ilçemiz. Yine At Yarışları da ulusal çapta yoğun katılımla gerçekleştirildi. Festivalimizin en önemli özelliği 7'den 70'e herkese hitap eden etkinliklere yer verilmesiydi. İlçemizde ilk defa düzenlenen etkinlikler yapıldı. Gençlik Festivali kapsamında MotoKross, Off-Road ve AutoFest etkinlikleri düzenlendi. Çocuk Festivali kapsamında çocuklarımızı eğlendiren etkinliklere yer verildi. Birisi yerel sanatçılar konseri olmak üzere dört akşam konser verildi. Binlerce kişi konserlere akın etti. Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle her yaşta, her kesimden insan oradaydı, herkes eğlendi" - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Gelgör, icraatlarını değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Balıkesir'de Sporcu Gençlerle Buluştu
    15:20 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Balıkesir'de Sporcu Gençlerle Buluştu

    Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, Balıkesir'i ziyaret ederek sporcu gençlerle bir araya geldi. Edremit Gençlik Merkezi'nde gönüllü gençler, sporcular ve öğrencilerle buluşan Bakan Yardımcısı, gençlerin görüş ve taleplerini dinledi. Bakan Yardımcısı ayrıca İvrindi ilçesinde yapılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatı ve Gökçeyazı futbol sahasında çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.

  • İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi
    15:19 İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi

    İstanbul Adalet Sarayı'nda terör örgütü DHKP-C üyeleri tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz, düzenlenen törenle anıldı. Törende konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Kiraz'ın adalet mirasını layıkıyla ifa etmek gerektiğini vurguladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da törene katılarak Kiraz'ın makam odasına karanfil bıraktı.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik'te Vatandaşlarla Buluştu
    15:19 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik'te Vatandaşlarla Buluştu

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen gece döneri sahur programında vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Aktaş, Bursa'nın her köşesinde gülümsediklerini ve bu şehirde yaşamaktan mutlu olduklarını belirtti.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 İlçede Sağlık Merkezleri Açacak
    15:18 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 İlçede Sağlık Merkezleri Açacak

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20 ilçenin tamamında tam teşekküllü sağlık merkezleri açacak. Sağlık merkezlerinde ayakta muayene, teşhis ve tedavi, tahlil, enjeksiyon/pansuman, ağız ve diş sağlığı, psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı, diyetisyen ve evde bakım hizmetleri verilecek.

  • Çevre Bakanı Özhaseki: Kentsel dönüşüm için birlikte çalışalım
    15:17 Çevre Bakanı Özhaseki: Kentsel dönüşüm için birlikte çalışalım

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm için herkesi birlikte çalışmaya çağırdı. Özhaseki, şehirlerin bakım ve ihtimam istediğini vurgulayarak, şehirlerin geleceğinin yerel yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılı olduğunu belirtti. Ayrıca, çarpık kentleşme ve deprem riskine dikkat çeken Özhaseki, kentsel dönüşümün önemine değindi ve herkesin bu konuda sorumluluk alması gerektiğini söyledi.

  • Yalova'da Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Başladı
    15:17 Yalova'da Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Başladı

    Yalova'da, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi' kapsamında 104 çiftçiye 300 kilogram çalı fasulyesi tohumu dağıtıldı. Proje kapsamında 300 dekar alanda üretim yapılması hedefleniyor.

  • İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi
    15:16 İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi

    İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesinin 9'uncu yılında, İstanbul Adliyesi'nde düzenlenen törenle anıldı. Anma törenine konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Çocuklarımızın, gençlerimizin huzurlu bir Türkiye'de yaşamasının mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz. Şehit Savcımız Mehmet Selim Kiraz işte bugün olduğu gibi bu ülkenin kahraman bir evladı olarak, hayırla, rahmetle anılıyor ve anılmaya devam edecek" dedi.

  • Malatya'da yolcu treninde 18 kilo esrar ele geçirildi
    15:16 Malatya'da yolcu treninde 18 kilo esrar ele geçirildi

    Malatya'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Siirt Kurtalan-Ankara seferini yapan yolcu treninde uyuşturucu madde sevkiyatı yapılacağı istihbari bilgisi üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda üç zanlının bagajlarında 18 kilo kubar esrar ele geçirildi. Olayda gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

  • Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
    15:13 Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor

    Mehmet Tosun, seçim çalışmaları kapsamında tiyatro oyunu izledi, halk buluşmaları gerçekleştirdi ve belediye hizmet birimlerini ziyaret etti. Ayrıca esnaf buluşmaları düzenleyen Tosun, Bodrum'un çehresini değiştirecek projelerini anlattı. Gümüşlük ve Karaova'da yapılan ziyaretlerde ise bölgenin sorunları hakkında bilgi aldı ve yaşamı kolaylaştıracak yatırımlar planladıklarını belirtti.


Advertisement