Başkan Genç, Dünya İnsan Hakları Günü'nü Kutladı - Son Dakika
Yerel

Başkan Genç, Dünya İnsan Hakları Günü'nü Kutladı

Başkan Genç, Dünya İnsan Hakları Günü\'nü Kutladı

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, bir mesaj yayınlayarak 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutladı.

09.12.2015 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, bir mesaj yayınlayarak 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutladı.

Mesajında, insan haklarının kendi içinde bir bütün olduğunu ve tüm insan haklarının temelinde yaşam hakkının yattığını belirten Başkan Genç, "İnsan haklarını ilk kez uluslararası düzeyde kapsamlı bir biçimde tanımlayan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabulünün 67. yıl dönümünü kutluyoruz. İnsan hakları, bireylerin insan olmaları nedeniyle doğuştan sahip oldukları temel hak ve özgürlüklerin bütünüdür. Günümüzde evrensel değerler olarak da bilinen bu hak ve özgürlükler, onurlu bir yaşamın vazgeçilmez ögeleridir. Tanınan bu haklarla birlikte daha güvenli toplumların oluşmasının adımları atılmıştır. Bir ülkenin uygarlık düzeyi bilim ve teknoloji alanındaki başarıları kadar, insan haklarına gösterdiği saygıyla ölçülü olmuştur. İnsan hakları kavramı, tüm çağdaş demokratik sistemlerin temelinde yer alan üstün bir değer sistemi durumuna gelmiştir. Dünyadaki tüm insanların savaştan, terörden, yoksulluktan ve açlıktan uzak mutlu bir yaşam sürmelerini diliyor, halkımızın ve tüm insanların İnsan Hakları Günü'nü kutluyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Genç, Dünya İnsan Hakları Günü'nü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement