Başkan Genç. "Engellilerimizin Yaşamlarını Kolaylaştırmak İçin Çalışıyoruz" - Son Dakika
Yerel

Başkan Genç. "Engellilerimizin Yaşamlarını Kolaylaştırmak İçin Çalışıyoruz"

Başkan Genç. "Engellilerimizin Yaşamlarını Kolaylaştırmak İçin Çalışıyoruz"

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için her türlü çalışmayı yaptıklarını belirterek, önümüzdeki yıllarda tüm engelli gruplarını kapsayacak Engelliler Merkezi’ni de hayata geçireceklerini bildirdi.

02.12.2015 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için her türlü çalışmayı yaptıklarını belirterek, önümüzdeki yıllarda tüm engelli gruplarını kapsayacak Engelliler Merkezi'ni de hayata geçireceklerini bildirdi.

Başkan Genç, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Mesajında, toplumu oluşturan tüm bireylere eşit hak ve olanakların sağlanmasının, çağdaş devlet ve çağdaş toplum olmanın gereği olduğuna işaret eden Genç, " Türkiye'de nüfusun yüzde 12,29'u, yani 8,5 milyon kişi engelli. İhmal ve göz ardı gibi birçok nedenleri içine alan sistemden kaynaklı engellilik olgusuyla karşı karşıya bırakılmış insanlarımızın sorunlarının çözümü, sağlık, eğitim, ulaşım, istihdam ve sosyal haklar gibi sorunlarının çözülmesi ve onlara daha iyi yaşam koşullarının sağlanması ile olanaklıdır. Ayrıca fiziksel yetersizlikleri nedeniyle insanların toplumdan dışlanmalarına yol açan çağdışı anlayışların terk edilmesi de büyük önem taşımaktadır. Biz Yenişehir Belediyesi olarak hizmetlerimizin etkili ve somut olabilmesi için sivil toplum örgütleri ve ilgililerin görüşü doğrultusunda İstemihan Talay Caddesi üzerinde bulunan Engelliler parkını yaparak Mersin'de ikamet eden tüm engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Ayrıca bölgemizde bulunan okullara, kaldırımlara, parklara engelli rampaları yaparak daha kolay bir sosyal yaşam sürmeleri için ekiplerimizi bu yönde seferber ettik. Önümüzdeki yıllarda tüm engelli gruplarını kapsayacak olan Engelliler Merkezi'ni de hayata geçireceğiz. Dünya Engelliler Günü'nde tüm yurttaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyor, saygı ve sevgilerimi iletiyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Genç. 'Engellilerimizin Yaşamlarını Kolaylaştırmak İçin Çalışıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement