Başkan Genç, Gazeteci ve Yazarları Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Başkan Genç, Gazeteci ve Yazarları Ağırladı

Başkan Genç, Gazeteci ve Yazarları Ağırladı

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen "Yeni Türkiye Yolunda 7-28 Şubat Süreci" konulu konferansa katılmak üzere Samsun’a gelen Türkiye’nin önemli gazeteci ve yazarları Başkan Osman Genç’i ziyaret etti.

25.02.2016 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen "Yeni Türkiye Yolunda 7- 28 Şubat Süreci" konulu konferansa katılmak üzere Samsun'a gelen Türkiye'nin önemli gazeteci ve yazarları Başkan Osman Genç'i ziyaret etti.

Canik Belediyesi'nce düzenlenen konferanslar serisinin üçüncüsü olan Yeni Türkiye Yolunda 7-28 Şubat Süreci konulu konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere Samsun'a gelen Siyasetçi-Yazar Savcı Sayan, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni ve Gazeteci-Yazar Hasan Öztürk, Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Gazeteci-Yazar Turgay Güler, Yeni Şafak Gazetesi'nden Gazeteci-Yazar Y. Ziya Cömert ile Star Gazetesi'nden Gazeteci-Yazar Ahmet Kekeç, Başkan Osman Genç'i makamında ziyaret etti.

"YERLİ VE MİLLİ BİR SİSTEME İHTİYAÇ VAR"

Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette, gazeteci ve yazar misafirleriyle sohbet eden Başkan Osman Genç, kendisinin de bir 28 Şubat mağduru olduğuna dikkat çekerek, Türkiye'nin yerli ve milli bir yeni anayasa ile sisteme ihtiyaç duyduğunu söyledi. Teknik olarak bakıldığında Türkiye'de parlamenter sistemin kalmadığını dile getiren Genç, "Bugüne kadar hep resmi alan, sivil ve doğal alanı etkisi altına almıştır. Ancak yeni Anayasa ile birlikte doğal alan, resmi alanı ve sivil alanı etkisi altına alacak. Ülkenin ve dünyanın hızlı gelişmesi sonucunda yeni Türkiye'ye yakışacak milli bir anayasa ve milli bir sisteme ihtiyaç var" dedi.

"YENİ ANAYASA, ZİHNİYET DEĞİŞİMİDİR"

Türkiye'nin, yeni bin yılda hak ettiği yere gelebilmesi için iki dönüşümü gerçekleştirmesi gerektiğine işaret eden Başkan Genç, "Yeni Anayasa sadece ortaya çıkacak bir metin olarak görülmemeli, bir anlayış bir zihniyet olarak görülmelidir. Biz de bu zihniyet değişimini sağlama konusunda, Yeni Türkiye Yolunda Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa sürecine katkı sağlamayı istiyoruz. Düzenlediğimiz konferanslarla halkımızın başkanlık sistemi ve yeni Anayasa'nın gerekliliğini iyi anlamalarını amaçlıyoruz. Çünkü belediye olarak bizim görevimiz sadece yol, kaldırım, bina yapmak değildir. Yeni Türkiye'nin her bir vatandaşının enerjisine, heyecanına, en önemlisi katkısına ihtiyacı vardır" diye konuştu.

Başkan Genç'in ilçede gerçekleştirdiği projeler kadar ülkenin geleceği ile ilgili konularda da hassas olmasını önemli bulduklarını belirten Savcı Sayan da, "Canik'e daha önce de gelmiş ve Başkanımızın ilçede gerçekleştirdiği çalışmaları yakından görmüştüm. Başkanımız, Canik'te gerçekleştirdiği değişim ve dönüşümle örnek bir belediyecilik sergiliyor. Ancak daha da önemlisi Türkiye'nin geleceği için önemli olan Yeni Türkiye sürecine yaptığı katkılardır. Bu yerel yönetim adına son derece önemlidir ve örnek teşkil etmektedir" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Genç, Gazeteci ve Yazarları Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement