Başkan İsmail Bayram Cumhuriyet Bayramını Kutladı - Son Dakika
Yerel

Başkan İsmail Bayram Cumhuriyet Bayramını Kutladı

Başkan İsmail Bayram Cumhuriyet Bayramını Kutladı

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, 29 Ekim 1923 Cumhuriyet Bayramı'nın 90'ıncı yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

28.10.2013 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, 29 Ekim 1923 Cumhuriyet Bayramı'nın 90'ıncı yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan İsmail Bayram mesajında "29 Ekim 1923 ülkemizde cumhuriyet yönetiminin ilan edildiği gündür. Bugün ulusal bayram günüdür. Cumhuriyet'te egemenlik kayıtsız şartsız ulusundur. Ulus kendini yönetme yetkisini temsilcileri milletvekilleri aracılığı ile kullanır. Cumhuriyet yönetiminde yurttaşın seçme ve seçilme hakkı vardır. Seçilen temsilciler yasalar yapar, yöneticileri ulusu adına denetler. Yönetilenler dilerlerse seçimlerde yöneticilerini değiştirirler. Osmanlı İmparatorluğu'nda, ikinci Meşrutiyetin ilanından altı yıl sonra Birinci Dünya Savaşı başladı. 1914'te başlayan Birinci Dünya Savaşı'na dünyanın belli başlı devletleri katıldı. Dört yıl süren savaş sonunda bizimle birlikte olan devletler yenildi. Ülkemiz İngilizler, Yunanlılar, Fransızlar, İtalyanlar tarafından paylaşıldı. Ulusuna inanan, güvenen Mustafa Kemal Paşa, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a geldi. Erzurum'da, Sivas'ta kongreler düzenledi. Mustafa Kemal Paşa 'Tek bir egemenlik var, o da Milli egemenliktir. Ülkeyi yine ulusun kendi gücü kurtaracaktır' diyordu. Yurdun dört bir tarafından gelen ulus temsilcileri milletvekilleri 23 Nisan 1920 günü Ankara'da Büyük Millet Meclisi'nde toplandı. Meclis, Mustafa Kemal Paşa'yı başkan seçti. Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde Büyük Millet Meclisi Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlattı. Yurdumuz düşmanlardan kurtarıldı. 29 Ekim 1923 günü Atatürk, milletvekilleri ile görüştükten sonra taslağı hazırlanan Cumhuriyet önergesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verildi. Meclis önergeyi kabul etti. Böylece ülkemizde cumhuriyet yönetimi kuruldu. Cumhuriyetimize olan inancımız her geçen günü giderek artmaktadır. Türk ulusu bugün daha bir kenetlenmiş olarak Cumhuriyetine sahip çıkmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramının tüm Ulusa ve Düzcelilere kutlu olmasını dilerim" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan İsmail Bayram Cumhuriyet Bayramını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement